Man ska inte ge upp hoppet

Det är ännu en dag med milt och gott väder även om det inte är så soligt som igår. Idag är det Anna-dagen och då ska man enligt gammal god tradition lägga lutfisken i blöt, så att den ska bli lagom fast till julafton. Jag har aldrig varit med om att luta fisk själv och därmed inte heller lagt någon i blöt den 9:de december, men visst blir lutfisken man köper bättre om den får ligga i blöt några timmar innan man kokar den. Nu är det flera år sedan vi åt lutfisk på julafton, den är på allmän begäran utbytt mot Janssons Frestelse.


Syster Kerstins goda lutfisk som hon bjöd på när jag var på besök i Stockholm december 2014. Den smakade jättegott!

Det gäller att aldrig ge upp hoppet, för inte bara däck kan tillfriskna, utan det gäller även trilskande skrivare. Får de bara vila upp sig så jobbar de villigt igen.

Jag har en Epson-skrivare och den gillar jag skarpt, för den kan det mesta. Förutom vanliga utskrifter, scannar och kopierar den och både utskrifter och scanning styr jag trådlöst från datorn eller mobilen. Den har fungerat perfekt i ett och ett halvt år nu, men häromdagen ville den inte. Den stod bara och blinkade, sen lyste strömbrytaren med fast sken några sekunder och så stängde den av sig själv. Det gör den i och för sig alltid, men efter ca en timmes overksamhet. Under de sekunder den lyste med fast sken försökte jag skriva ut och kopiera, men den reagerade inte. Jag gjorde den strömlös och försökte igen, men icke.

I dag tänkte jag ringa support och höra om det var något jag kunde göra, eller om enda alternativet var att köpa en ny. Utan garanti är det ingen idé att lämna en sån här billig skrivare på reparation, men innan jag ringde tänkte jag att det var bäst att testa den igen. Och då gick den! Den fungerade helt plötsligt alldeles perfekt!

Jag har en annan skrivare också, som jag kan ta till om det bara gäller vanliga utskrifter, men den kan inte kopiera och det är jag ganska beroende av. Som kassör i SPF behöver jag kunna kopiera kassakvitton om jag ska kunna använda dem som verifikationer, för det kräver skatteverket.

Nu ska jag gå och hänga tvätt och sen väntar en kakdeg på att bli utbakad. Mammas nötkakor hör julen till.

Trevlig fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds. Bokmärk permalänken.

14 svar på Man ska inte ge upp hoppet

 1. Gunnel skriver:

  Det är rena trolleriet hemma hos dig. Vad kommer att hända härnäst. Nötkakor är smaskens. Lutfisk gillar jag däremot inte, så det serveras aldrig här. Men Janssons får man aldrig missa. Kram

 2. znogge skriver:

  Ibland blir man inte klok på hur tekniken fungerar! Förhoppningsvis så fortsätter den att samarbeta ett tag till. Laga en skrivare är numera knappt inte lönt utan det är bättre att köpa en ny. Egentligen ganska så märkligt med så är det tyvärr…

  Kram och fortsatt trevlig fredag!

  • Ingrid skriver:

   Nej, jag blir sannerligen inte klok på tekniken och jag blir lika irriterad varje gång det krånglar.
   Skrivarna är så billiga och så får man ju en omgång färgpatroner, så de kostar nästan ingenting.
   Kram

 3. Ja, man upphör aldrig att förvånas över tingens ordning! Och om saker reparerar sig själva, är det ju bara att tacka och ta emot!
  Precis som hos er, så har lutfisken bytts ut till Janssons frestelse på julafton. Jag tycker jättemycket om Janssons, men jag saknar lutfisken…
  Idag har er sol från igår kommit ner till oss här! Det är 11 grader och sol från en nästan molnfri himmel – så härligt! Jag är glad för varje dag utan minusgrader.
  Ha en riktigt fin tredje-advents-helg!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Jag saknar också lutfisken. Den var så god på julaftonskvällen efter allt godis man satt i sig. Den kändes så nyttig på något sätt.
   Önskar dig också en trevlig helg!
   Kram

 4. Geddfish skriver:

  Ja, det är ju inte samma julbord nuförtiden som det var när jag var liten.
  Jag har en skrivare som väl är gammal nu, den inköptes för 6 år sen och har börjat strejka sen en tid. Jag har hittills inte varit så beroende, så jag får se.
  Trevlig fredag, kram, Gerd

 5. Hillevi skriver:

  Bra att skrivaren lydde under din stränga blick!!! När det är mycket på gång är ju det guld värt.
  Lutfisk… tja. Antingen har man haft glädjen att äta god sådan. Eller inte! Lutfisk ska inte vara vattnig, slemmig eller seg – rätt tillagad är den underbar! Det visade din syster!!! 😀
  .

 6. Gunnar skriver:

  Vi åt lutfisk varje jul när jag var barn men nu är det längesen. Jag gillade såsen bäst

 7. Kicki skriver:

  Mamma la alltid lutfisken i blöt den dan när jag var barn. Själv har jag aldrig gjort det, köper den inte heller, även om jag äter den.
  Kram/Kicki

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *