Gnäll och Månadsbilden

  Det blev inget Sommar i P1 för mig igår, för när jag pratade med VC fick jag en läkartid i Hemse just när sändningen gick. En väldigt trevlig läkare som tog EKG och undersökte mig konstaterade det jag själv misstänkt.

  Det är en kota i bröstryggen som har kraschat och nerver som sitter i kläm gör att jag får ont i bröstkorgen. Det hände något där i den sköna sängen på Hotell Kramm, när jag satte mig upp för att stänga av väckarklockan. Det skar till som rackar´n mitt i ryggen.

  Det är ingenting att göra åt, utan det kommer att läka så småningom, men om smärtorna fortfarande är lika intensiva om fyra veckor skulle jag höra av mig, så skulle han beställa en röntgen, för att utesluta att det inte är något annat elakt, som börjar på c, det onda beror på. Sen var han inte riktig nöjd med mitt hjärta, eftersom jag hade flimmer, men det hade lugnat ner sig redan igår kväll.
  Jag glömde att ta en månadsbild innan jag gav mig iväg på bussresan förra söndagen, så här kommer ett försenat foto som jag tog igår eftermiddag när jag kom från Hemse. Bättre sent än aldrig! Nu finns det inte mycket vatten kvar i ån, men den har fått påfyllning idag igen, för det har regnat hela förmiddagen.

  Nu blommar schersminhäcken utanför mitt vardagsrumsfönster

  Klarnar det upp kanske jag sätter mig ute och lyssnar på Sommar i P1 idag och njuter av doften från schersminen, annars får jag väl hålla mig inne i eftermiddag också. Alltid roar jag mig med nånting!

  Ha en skön tisdag!

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Förmaksflimmer, Läkarbesök, Månadsbilden, Odvalds. Bokmärk permalänken.

16 svar på Gnäll och Månadsbilden

 1. Agneta skriver:

  Asch, då, men vilken tur att du lyssnar på din kropp och framför allt att du fick en tid så fort! Det måste kännas bra. Och att man har koll på dig. Nerver är nog bra, men när dom kommer i kläm är dom inget vidare. Hoppas du känner dig bra och pigg i alla fall.
  Agneta kram

  • Ingrid skriver:

   Jag känner mig faktiskt pigg ändå. Det är nätterna som är värst, för då har jag ont så fort jag inte ligger exakt på sidan. Men det går!
   Kram

 2. Kraka skriver:

  Usch det låter både ont och obehagligt med kraschad kota. Hoppas du snart blir bättre.
  Kram

 3. Ulla Anderstedt skriver:

  Så vackert schersminhäcken blommar! Har beundrat dina kort från resan i Nordingrå, där jag varit två ggr för en evighet sedan. (då jag bodde i Umeå. Har inte haft möjlighet att kommentera, då jag en vecka haft hur stressigt och rörigt som helst. Efter reparationen trodde jag att allt skulle vara lugnt ett tag. Sedan kom några trevliga dagar med middag hos bror, teater med äldsta dottern, men då jag kom hem var min katt sjuk. På måndagen var jag dubbelbokad: hos veterinären och hos S:t Eriks ögonmottagning (hade på söndagen fått problem med vä öga). Dotter K tog katten till vet för insomning och jag tog taxi till S:t Erik. Besöket kostade mig 1400 kr (taxi t o r + specialistläkavg), men det var det värt att få veta att det var glaskroppsavlossning, inte lika allvarligt som näthinneavlossning. Undersöktes noga och besvären skulle vara några veckor (svarta, sotliknande slöjor i ögat hela tiden.). Ytterligare en sak som bara äldre drabbas av. Det pågår fortfarande med besvär att läsa, men läkaren sa att jag skulle då röra ögat upp och ned och ”du kan in te överanstränga ögonen”. Det är ngt gammalt som man hört sedan man var barn. Jag känner ju när ögonen behöver vila. Har i alla fall tagit det lugnt och vilat, men saknar min katt enormt. Tråkigt att du fick ytterligare besvär efter resan, men hoppas att du får god hjälp. Tror inte att du i det här läget behöver vara orolig för c-sjukdomen. Den dyker upp helt odramatiskt ,utan smärtor, tyvärr. Det bara smyger sig på en. Hjärtflimmer är inte roligt, har ofta hjärtklappning, men har fått kallelse till årskontroll till min husläkare den 21 juni, då skriver hon ut mediciner för ett år. Då man har Sjögrens som jag finns det symptom som påverkar andningen. Symptomen domineras av en tryckömhet över bröstbenet som i början upplevs som brännande men som sedan övergår till en kronisk molande värk i bröstbenet. Det är p g a inflammationen som satt sig där också förutom händer och fotleder. Nog om sjukdom. Tack för tipset om programmet ”Sommar”. Satt ute på balkongen idag och det var bra, trots att ämnet handlade mycket om konstbedragare, men också om hennes barndom. Det bästa var musiken, som passade mig perfekt. Nu hoppas jag att allt ordnar sig till det bästa för dig och att vi kan njuta av sommaren. 8) kram

  • Ingrid skriver:

   Tack för din kommentar Ulla. Det låter som om du verkligen har haft fullt upp. Tråkigt med katten, men har man husdjur kommer ju den svåra dagen förr eller senare.
   Jag tyckte också att dagen sommarpratare spelade bra musik, men var lite småtråkig att höra på.
   Ha det så gott Ulla!
   Kram

 4. Musikanta skriver:

  Saker händer plötsligt när man är 70+ som vi är. För mig är det är ett knä som bråkar. Rätt vad det är känns det som om något gick av och man kan knappt stödja på benet. Efter ett par dagar är det borta. Inte bra att du har ont – du får be om ordentliga smärtstillande piller så att du åtminstone kan sova.
  Lyssnade första gången till en sommarpratare när jag var ute och gick igår – Lena Ohlin. Jag tyckte musiken var förskräcklig – antingen måste hon vara väldigt omusikalisk eller vill hon framföra något budskap som jag inte förstår. Nästa gång jag lyssnar på något program på min mobil ska jag ta utan musik.
  Kram från Ingrid

  • Ingrid skriver:

   Det är ju bara att inse att man inte är någon tonåring längre och att krämporna kommer efterhand.
   Jag gillade inte heller Lena Ohlins musik, men pratet var bra. Idag ska jag lyssna på Kalle Moréus.
   Kram

 5. Laila Östergren skriver:

  Hoppas den där kotan läker ihop snart men jag antar att det tar sin tid. Det är besvärligt om man inte kan sova klokt.
  Något positivt med regnet idag är att det blev dammsuget här inne. Hoppas på bättre väder i morgon.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   I natt sov jag faktiskt riktigt bra. Förhoppningsvis är det här inte så allvarligt i alla fall.
   Man behöver ju rusta inomhus ibland också.
   Kram

 6. Charlotte skriver:

  Oj, det låter ont. Hoppas det snart går över och att kotan blir återstäld.
  Trist att sko affären ska säljas. Kram

 7. Raija skriver:

  Låter inte kul alls med den där kotan som smärtar. Hoppas det läker snabbt.

  Det är tråkigt att mindre affärer slås ut av de stora kedjorna, som alla har ungefär samma utbud hela tiden.

  • Ingrid skriver:

   Tack, jag hoppas också att det här inte blir alltför långvarigt.
   Till syvende och sist är det ju vi kunder som avgör vilka affärer vi vill ha…..

 8. Lollo skriver:

  Aj aj aj … det låter väldigt oskönt det där. Hoppas att det inte blir så långvarigt och att du snart slipper smärtan.
  Kram

Kommentarer inaktiverade.