Månadsbilden för november

Det var inte bara lottdragning idag, utan den femtonde varje månad tar jag ju månadsbilden också.

Vi åkte till Stenstugu en vända på förmiddagen för kattklappning och så blev det faktiskt lite lövkrattning också.

Sonen hade gjort så fint när han var där och klippte härom helgen, men nu hade en massa äppellöv äntligen släppt, så vi fick ihop nästan en traktorskopa med löv igen. Det var riktigt skönt väder med solsken och nästan ingen blåst alls, så det var inte alls oävet med litet trädgårdsarbete.

När vi åkte hem passade jag på att åka till Parken och ta månadens bild. Idag höll man på att fixa något på reklampelaren, så där finns en gul skylift och om du klickar på bilden kan du se den och vill du se utvecklingen sedan årsskiftet kan du klicka HÄR!

Uppdatering: Här kommer en detalj av bilden, det är alltså inga gungande barn på bilden utan en skylift, det var uppenbarligen inte helt enkelt att se 😉
I Klintehamn är det julskyltning på söndag, så det kan vara julbelysningarna de höll på med. Fågeln på stenarna är en stor sillgrissla tillverkad av en smed från Klintehamn. Den har funnits länge, men tidigare stått på andra sidan vägen. Nu välkomnar den alla som ska köra in i samhället.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Månadsbilden och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

18 svar på Månadsbilden för november

 1. Eleonora skriver:

  Det var en fin bild med barnen som gungar. Härligt soligt väder har vi också haft det idag. Jag har varit på SPF möte där en kvinna talade och visade bilder från Kroatien – ”ett land att upptäcka”. Det ser ut att vara ett mycket vackert land, fullt med gammal kultur.

  Ha det gott kära Ingrid. Kram

 2. Znogge skriver:

  Även om löven är borta så ser det ganska så grönt och fint ut ända.

  Men finns det inte en gungbäda i bakgrunden? Eller ser jag i syne?

  Kram

 3. Gunnel skriver:

  Jag tycker din idé med månadsbild är så kul, så jag har lånat den. Jag sätter in en månadsbild från vår trädgård på Google+ så mina utlandsboende barn kan följa årstiderna här. Kram

  • Ingrid skriver:

   Visst är det lite kul. När jag började var det en sida där man skulle registrera sig också, men jag tror inte att den finns kvar ännu. Jag håller på med min månadsbild i alla fall och det är ju lite kul att jämföra åren med varandra också.

 4. Henry skriver:

  Jag tycker att det ser ut som en stor fasan!ha,ha

  Ha en skön kväll!

  Kramar

 5. Gunnar skriver:

  Oj vad grönt ni har fortfarande. Ingen snö här men nu är det kallt

 6. Mien skriver:

  Vi har inte börjat elda än trots minusgrader och frost på fönstren. Tänker på er när jag åker förbi Stenstugu, ni har det förhoppnigsvis varmt och skönt på Klinte nu. Mamma har installerat bergvärme. Någon gång ska Jonas och jag också ha det varmt, kanske blir det i helvetet? Men jag säger som min faffa sa:
  – Det gör ingenting om jag hamnar i himlen eller i helvetet, jag har vänner på båda ställena!
  Positivt tänkande !

  • Ingrid skriver:

   Oj, oj Mien!
   I kväll är det kall med frost i gräset. Det är ju bergvärme på Stenstugu, så den går på sparlåga nu så att det inte ska frysa.
   Här på Odvalds fryser man definitivt inte. Jag tror inte att vi har haft under 24 grader inomhus ännu 🙂

 7. Lisbeth skriver:

  När man ser din bild och tänker på julbelysning blir kortslutning i min lilla hjärna. När det tänds upp ska det vara gnistrande vit snö i alla fall hos oss i Sundsvall. I år lyser det vita med sin frånvaro och till helgen är det lyslördag i city. Fy bubblan vad tråkigt. Undrar om det går att göra en snödans
  Ha det fint i morgon

  • Ingrid skriver:

   Vi har sällan snö före jul. Jo, det kan komma lite slabb i november, men det töar som regel bort igen.
   De senaste två åren har dock varit undantag. Jag hoppas på en normalvinter i år 😉

 8. Znogge skriver:

  Tack för klarläggandet! Tur man inte ser i syne så ofta 😉

  Kram och god natt!

 9. Ulla Anderstedt skriver:

  Vilken fin lekplats och så skönt att solen sken då ni var ut till Stenstugu. Luften här har varit härlig här också och solen lyste då jag gick min stavgångsprom på 20 min. Jag ska utöka promenaderna då jag fått min gördel om ett par veckor.
  Jag kommer att ha progam resten av veckan och till veckoslutet ska döttrarna m make och barn och jag=9st träffas och äta lammstek. Jag ska hjälpa till med maten och också baka en chokladtårta innan. Allt tar sin tid, men det ska bli roligt.
  Önskar dig en skön helg nu ifall jag inte hinner gå in på blogspot.
  kram

  • Ingrid skriver:

   Det låter trevligt med familjeträff och lammstek. Man får ta vara på tillfällena att sätta lite guldkant på tillvaron.
   Hoppas det går bra med dina promenader, jag ska också skaffa stavar, men då måste jag åka till Visby, så det har inte blivit av ännu. Gördel använder jag när jag dammsuger och när jag går promenader.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.