Månadsbilden uppdaterad

Lite försenad kommer här årets sista månadsbild. En nästan svart/vit bild blev det för det är en riktigt grå och dyster dag, med någon plusgrad och lätt duggregn. Vill du se utvecklingen sedan årsskiftet kan du klicka HÄR.

Jag har varit och lämnat ett nytt blodprov nu på förmiddagen och så har jag skrivit i ordning och skickat in ett referat från SPF´s julfest till tidningen.

I eftermiddag ska jag ta bussen till Visby, för i kväll ska vi uppvakta yngste sonen, som fyller 40 år den 22 december. På födelsedagen är han bortrest, så därför får vi fira lite i förväg.

Så fort de här åren har gått! När han föddes, som en sladdis nio år efter sin bror, trodde jag att jag skulle ha småbarn resten av livet nästan. Gammal kände jag mig också där på BB bland alla tjugoåringar. Jag var ju hela 32 år!

På den tiden fick man ju ligga länge på BB och hans syskon tyckte att ”den där krumeluren” kom och förstörde hela julen för dem. Annandagen jul fick jag permission ett par timmar och fick träffa Åke och de stora barnen hos min svägerska i Visby och först till nyår fick vi åka hem ”den lille” och jag, så det blev många dagar på BB. Vilsamt kanske, men så trist att gå där hela helgen och tänka på dem där hemma.

Och nu fyller han fyrtio!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Läkarbesök, Månadsbilden, Nostalgi och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

15 svar på Månadsbilden uppdaterad

 1. Elisabeth skriver:

  Så trevligt det är att se bilderna på samma ställe. Visst händer, förändras de mycket genom året.
  Sån tur att förändringar sker. Men idag kanske de får fara väl tidigt hem från BB. Lte vila kan behövas innan vardagen tar vid. Ha dé jättegott!

  • Ingrid skriver:

   Jag tror att det var ganska bra att få stanna några dagar så att allt med amning och sånt kom igång innan man gick hem, men man ville ju hem så fort som möjligt.

 2. Hejsan Ingrid !

  Jag som födde för tidigt hade inget barn ens att mata och sköta. Ändå fick jag vara kvar i 9 dar.
  Hälsa och gratta i förskott.

  Idag är det för grått och vått ute.
  Alla pysslar och ståri jag gör inte ett smack.

  Ha en fortsatt fin dag,

  Kram Majsan

 3. Susan skriver:

  Mysigt är det med ”sladdbarn” Jag var ju hela 49 när jag fick min lilla höna. Då var hennes bröder 15 och 18…..Visst springer tiden iväg. Det gäller att stanna upp och njuta:)
  Kram Susan

 4. Susan skriver:

  Nej nu överdrev jag visst;) 39 ska det stå:)))

 5. Lambergsfrua skriver:

  Grattis till din ”sladdis”, som sedan länge är vuxen. Visst går tiden fort, ena stunden läser man godnattsagor för dem och nästa stund flyttar de hemifrån och skapar sig en egen tillvaro. Det är stor glädje och förmån att innefattas i och få ta del av de vuxna barnens liv.

  Månadsbilderna är intressanta. Ska bli spännande att se januaribilden – mer eller mindre snö…;)
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 6. snawitz skriver:

  Hej Ingrid!

  Det är något speciellt med svart-vita bilder. man ser motivet på ett helt annat sätt än om kortet skulle ha varit i färg

  Hoppas allt är bra med dig

  Kram

 7. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Grattis till ”lillen” som fyller år samma dag som min bror. Inte kul när han var liten att fylla så nära inpå julen, så hans födelsedag liksom försvann i hanteringen med julstöket. Och mamma fick liksom du vara kvar på BB över helgen. Numer åker dom ju hem efter bara en dag eller två och det är på tok för tidigt tycker jag. Nyfödda behöver tillsyn, i alla fall den första veckan av kunnig personal.
  Önskar dig en trevlig dag!
  Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Ja, tänk så det har ändrat sig när det gäller att föda barn.

   När Eva och Bosse föddes 1961 och 63 fick man ligga till sängs i två dygn och inte ens gå på toaletten. Inte undra på att man måste vara kvar minst en vecka efter en sån pärsing. 🙄

   Kram, Ingrid

 8. Suss skriver:

  Jag log för mig själv över din ”höga” ålder när sladdisen kom. Jag fick min första när jag var 31….. Aningen sent tyckte jag, men ändå ganska lagom. Det hade kanske blivit något tidigare om han inte varit adopterad, en sådan ”graviditet” tar alltid avsevärt mycket längre tid än en vanlig.
  Om jag kommer ihåg det, ska jag börja med månadsbilder i januari, det är jätteroligt tycker jag, när jag ser dina. KRAM!

Kommentarer inaktiverade.