Månadsbilden uppdaterad

Idag har det verkligen varit höst i luften. Det har blåst och varit mest mulet väder med solsken någon stund då och då, men det är väl inte annat att vänta för nu går vi in i andra halvan av september.

Jag var ute och tog månadsbilden vid 12-tiden och retar mig som vanligt på att jag valt ett så dåligt motiv. Till nästa år måste jag verkligen skräpa mig. Skulle du vilja se utvecklingen sedan årskiftet kan du klicka HÄR.

Efter lunch tog jag mig en promenad och gick runt Warfsholmen. Det är en lagom vända på 5-6 km.

Svanarna är så vackra där de ligger och seglar i Klinteviken.

Det här svanparet har lyckats bra med årets häckning och fått upp fyra fina ungar.

På hemvägen slank jag in på Konsum och köpte mig lite sallad till kvällen. Det är så trevligt att botanisera i deras salladsbar och väldigt praktiskt också när man bara ska ha mat för en person.

Vad jag gjorde sedan kan du se HÄR. (Jag och min svägerska Barbro på Klintevallen för att se när hennes barnbarn Gustav spelar fotboll. Fotograf var Gustavs mamma Helen.)

Ha en skön söndagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn. Bokmärk permalänken.

19 svar på Månadsbilden uppdaterad

 1. Suss skriver:

  Ända sedan jag började läsa din blogg har jag tänkt att jag ska ta månadsbild, mest för att se förändringarna. Inte har det blivit av än, men snart är det januari igen och då kanske… Det är i alla fall roligt att se hur naturen ändras, även om du nu inte är så nöjd med motivet.
  Svanar är fina, men jag törs inte gå så nära dem, nästan alla hävdar att de är argsinta, själv vet jag inte. KRAM!

 2. Hejsan Ingrid !

  Salladsbarer har blivit en succé. Jag föredrar att göra min själv.
  Så många som går där och lyfter samt plockar åt sig.Riktigt ser
  bakterierna hoppar omkring. Fast jag har ju överdriven bacillskräck.
  Kom på senare år.Det är helst säkert fräscht, annars fick de inte för hälsovården
  ha det.

  Ja så fina svanar.
  Du får väl ta kyrkogården som Månadsbild, där är ju så himla vackert.

  Har Du sett några igelkottar i sommar.Ingen älg som simmat över.

  Ha en fin Söndagskväll

  Kram Majsan.

  • Ingrid skriver:

   Det blir så dyrt när man ska köpa alla ingredienser, för jag hinner inte äta upp allt utan måste kasta en hel massa. Nej det är bättre att plocka till sig det man behöver i salladsbaren, då går inget till spillo. 😉

   Jag har bara sett överkörda igelkotter, inte en enda levande.
   Kram

 3. Lambergsfrua skriver:

  Så vackra svanaran med sina ungar är. Våra har jag inte st röken av på länge. Enligt säkra källor håller de till inne i Klarälven och jag väljer att tro det, även om jag inte är säker på att det är just ”våra” svanar.

  Vi har kommit hem igen efter fyra underbara dagar uppe i Idre fjäll. Höstfärger och sol och värme – utom i går. Jag återkommer om det på bloggen senare.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 4. Znogge skriver:

  Här har det varit väldigt skiftande väder! Ösregn har avlöst av sol och värme men enligt prognosen kopplar hösten greppet nu i veckan…

  Kram och god natt!

 5. Elisabeth skriver:

  Men visst har det hänt mycket om man ser månad för månad! Kul att följa! Elisabeth

 6. Jasså, var det så ruggigt i Klintehamn igår!? Här var det visserligen mulet till och från, men mest sol och inte hörde vi nån åska heller. 🙂 Alltså blev det lite trädgårdsjobb gjort igår. Jag flyttade en del perenner och grävde också ner några jag fått. 😆
  Idag kommer ”poolkillen” och om han tycker mitt förslag om placering och storlek på pool är OK så blir det till att flytta några fler växter. Fast det är faktiskt inte så många, bara en clematis, en frilandshibiskus och en eleganusbuske. 😀 Sen är det en massa stora betongkrukor – men dom är ju väldigt praktiska nu, bara att flytta med hjälp av en pirra (potatiskärra). 😉

 7. Skogsnuvan skriver:

  Måndag morgon är det mulet och blåsigt här men det måste ju vara det ibland efter veckor av härligt sommarväder. Svanar är vackra. Det brukar finns några här i sjön men iår har jag inte sett dom. Däremot i grannsjön kan det vara 100-tals nu när dom är på flytt söderöver. Det är bra för dom håller efter sjögräset så inte sjön växer igen. Ha en bra vecka. Jag väntar på att gamle A ska komma för vi ska kapa och dra bort 20 vinbärsbuskar, ett jobb som kommer att ta lång tid. Om han nu kommer. Han är ju karl och dom är ju inget att lita på (dom flesta i alla fall)

 8. Gerd skriver:

  Jag har bestämt för mig att jag postade en kommentar här igår där jag tyckte att valet av motiv för månadsbilden var bra, enligt mig!
  Kram igen, Gerd

 9. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Men åh så glad jag blir över att äntligen få se att svanarna klarat sig bra denna gången och fått ungar. Usch, det var så trist sist när inget hände.
  Så snyggt du har fotograferat som fått med en fågel på inflygning uppe i höger hörne av fotot. Hoppas bara att det är en vänligt sinnad fågel.

  Håller med dig, motivet för månadsbilden är inte heller i min smak för den säger inte så mycket. Vill du byta så går det väl bra att göra när som helst, ingen som bryr sig om det inte.
  En bild med havsmotiv skulle väl sitta fint? Får du med både svanar, båtar, is och badgäster 🙂
  Hoppas kallelsen till VC inte gav något negativt besked.
  Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Så roligt att du orkar sitta vid datorn en stund. Jag var inne på din hemsida tidigare idag, men det fanns ingen uppdatering.

   Kallelsen innebar ett piller till. Hjärtat jobbar inte som det ska, så det blir en tablett till för att det ska få lite hjälp.

   Kram

Kommentarer inaktiverade.