Månadsbilden uppdaterad

Lördagen den 15 mars – Efter en morgon med snöblandat regn har det klarnat upp, solen lyser, men det stormar och är bara någon enstaka plusgrad. Vill du se utvecklingen av bilden sedan årskiftet kan du klicka HÄR!

Jag inser att jag borde ha fuskat och tagit den här bilden redan igår när alla krokusar stod fullt utslagna och lyste i solen. Nu ligger de som slagna soldater i rabatten efter en riktigt ruskig natt och morgon. SMHI har utfärdat en klass 1-varning för mycket hårda vindbyar och under lördagen kan vi vänta oss upp till 23 m/s. Tur att man inte ska ut på sjön, jag som blir så sjösjuk!

Jag vågar aldrig gå ombord på en båt utan att först ha tagit en Postafen. Det är egentligen likadant när jag åker buss längre sträckor eller flyger, jag blir inte sjuk, men alldeles rumlig i huvudet. Första dagen efter en flygresa mår jag alltid lite dåligt och när jag är ute på bussresor gungar hela sängen på nätterna. Jag har till och med varit med om att golvet på hotellet vibrerar.

Nu börjar det bli dags för lite lunch och det får bli en lättlunch, för i eftermiddag ska jag gå på Gertrudsgillet och då bjuds det på mat. Bjuds och bjuds, man får ju betala för den, men i alla fall. 😉

Ha en skön lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Månadsbilden. Bokmärk permalänken.

36 kommentarer till Månadsbilden uppdaterad

 1. Det är hemskt vad det har blåst och fortfarande blåser! På baksidan har det kommit ner en över 5 m lång gren från jättelärken i kohagen. På vår tomt naturligtvis….. 👿
  Men så länge inte hela trädet kommer ner, så är jag glad. Då skulle det ramla på huset – inte kul! 🙄

 2. Gerd skriver:

  Tydligen blåst lite här och var runt kustbanden. Där jag bor var det regn och rusk i går kväll men idag lyser solen så fint, men kyligt i luften.
  Jag är på väg ut, men det tar emot. Blir lite så där, när jag haft umgänge, då blir jag lite nedstämd i min ensamhet, detta är återkommande fenomen.
  Min väninna som följde med till Thailand, var inte människa på 3 dagar, maten smakade henne inte, hon mådde illa, det var omställningen. Sådant har jag absolut inte ont av. Så olika!
  Ha en fin dag, trevligt med dina månadsbilder. Kram, Gerd♥

 3. Lambergsfrua skriver:

  Här blåser det också rejält från norr. Solen skiner visserligen men vi har bara +5 – i vinden känns det säkert bra mycket kallare.
  Jag säger dom du, tur att man inte behöver vara ute på sjön i den här blåsten. Gillar inte alls gungeligung varken till sjöss eller på land. Därför kan jag inte alls förstå folk som betalar för att åka berg- och dalbanor t.ex.
  Ha det gott.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 4. Eleonora skriver:

  Gott att få gå på gille! Där vankas nog väldigt mycket läckerheter.
  Vårkram från Eleonora

 5. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Även här har det blåst rejält i natt och med alla plast runt husen här p.g.a. fasadrenoveringen så har det dånat ordentligt och sömnen har tagit stryk.

  Det där som du beskriver att sängen gungar m.m. har jag också upplevt men utan att ha åkt varken buss eller annat 👿
  Det har oftast en neurologisk orsak.
  Kan även ha samband med tinnitusen och ofta kan man ha kristaller i öronen som ger en svajande känsla.
  När min öronläkare undersökte mig i samband med att jag fick tinnitus i hela huvudet, inte ”bara” i öronen, så testade han även om det fanns kristaller i öronen. Dom har en tendens att flytta på sig och då blir man lite yrslig.
  En neurolgisk undersökning är bra att göra för så ska du definitivt inte ha det.
  En god idé att du snarast tar upp detta med din läkare.

  Forskningen går ju framåt så numer kanske det finns något som i alla fall dämpar symptomen.

  Ha det så trevligt under middagen och hoppas att ni får god mat!
  Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Jag har bara upplevt fenomenet i samband med resor, så det har nog med balanssinnet att göra.
   Just det där att golvet vibrerade, precis som golvet i en buss kan göra, har jag bara varit med om en gång, men det var ganska läbbigt…
   Nu ska jag gå och snygga till mig!
   Kram

 6. Skogsnuvan skriver:

  Här stormar det igen och precis när skogsmaskinerna rensat efter förra stormen så blåser det ner träd igen. Brorsan får nog vänja sig med att ha motorsågen i bagaget för jämnan om det ska fortsätta så här. Skönt att få ge sig iväg till Skåne nästa helg om jag nu repar mig från sorkfebern. Den har tagit på krafterna minsann.

  • Ingrid skriver:

   Det blåser hemskt här också och Bosse kämpar ännu med att ta vara på vindfällena sedan förra stormen, nu får han mera jobb, precis som din bror.
   Fortsätt krya på dig!

 7. birgitta skriver:

  Här blåser det 27 m/sek i byarna och från vårt fönster ser jag Fåröfärjan rulla över sundet. Ja, inte blir det ngt Fårö idag! Det gungar betänkligt, men ändå var det bilar med på färjan. Jag kan förstå de som vill ha bro!
  Dagens promenad, kan man hela tiden gå i medvind? Antagligen inte, är som livet- med- och motvind handlar det om. När det blåser som mest får man kämpa på för att ta sig fram annars kommer man ingenstans.

  Trevlig helg!

  • Ingrid skriver:

   Dottern åkte med Gotlandsbåten till Nynäs i morse. Jag undrar hur hennes båtresa var? Jag hörde på radion att det blåser ner träd och ladugårdstak har blåst av och mer elände i stormens spår.
   Jag tror inte att någon upplever sig att enbart ha medvind, det ska lite motvind till också.
   Kram

 8. Syster Kerstin skriver:

  Vi önskar dig ett trevligt gille med trevlig samvaro och rikligt med godsaker !
  Kanske en tegelsten innanför kappan så du inte lyfter, vem vet var du hamnar då?
  Ja ja , det är bara ett litet välmenta tips!
  Helg på dig!

 9. Caroline skriver:

  Igår blåste det en del och regnade hos oss, och idag stillnade det ut och var riktigt soligt på förmiddagen, men precis när jag skulle ta dagens bild blev det molndisigt. Dock är det inte så kallt i luften så visst är det vårkänsla ute.

 10. Znogge skriver:

  När jag kom fram till Brasilien och Porto Alegre så kändes det som jag flög i två dagar efter. Kändes som om golvet vibrerade och var bara så irriterande så jag förstår vad du menar!

  Hoppas att det blåser snällare vindar hos dig nu.

  Kram

 11. Hejsan Ingrid !

  Nu har det väl slutat att gunga. Flög Du ända till Visby.
  Eller tog Du båten.

  Jo nog blåser det idag så det räcker, kunde inte stå rak ,
  skulle bara ut med en soppåse.Fy 17. Snön som föll har smält.

  Riktigt Aprilväder.
  Förra året var det visst massor med snö och kallt, tur jag är glömsk.
  Minns det inte alls.

  Mår bra nu, även om jag kan gråta och skratta om vartannat.
  Hör väl till åldern.

  Ha en skön Lördagskväll !
  Kram Majsan Mi

 12. Suss skriver:

  Hos oss hade det mesta blåst omkring när vi gick ut på förmiddagen. Nu, 22.30 SNÖAR det! Jag gör motstånd, men vad hjälper det?
  Hoppas ni får bättre väder imorgon. KRAM!

 13. Ulla skriver:

  Hej Ingrid! Tack för din komentar, trots att den var gnällig, men ib land vill jag förklara och avlasta mig litet. Att ha tre kroniska sjukdomar är inte lätt, det handlar om min inställning. Piller hjälper inte mot dem. medicinsk yoga var helt underbar och jag ska fortsätta med det. Det frigör andningen och ryggen blev bättre trots att rörelsen var minimal. Har haft dotter här och vi har ätit middag efter att hon städat. Dotter och man var på resp tjejmiddag och herrmiddag. Hoppas du fick god mat. Blåst är inte kul! Jag har alltid haft känning på båtar. Förra veckan hade jag karuselliknande yrsel, försvann då jag tog bort en värkmedicin. Balansen är känslig och det är oftast inte farligt att ha yrsel.
  Oj då vad mycket det här blev, men jag tog ett glas rödvin då dottern farit hem. Ha en skön söndag!
  kram 😀

  • Ingrid skriver:

   Jag har också kämpat med en medicin som läkarna absolut vill att jag ska äta, men jag mår inte bra av den och har slutat och börjat om flera gånger, men nu tycker jag att det går ganska bra.
   Det är trist att äta en massa piller, men alternativet är antagligen sämre. 😉
   Kram

 14. Ulla skriver:

  Ska förstås vara trots att jag var gnällig i inlägget!
  😳

 15. Bia skriver:

  Hej! Jaså du blir sjösjuk! Det är nog det enda besväret jag inte har 🙂 Mörkrädd och höjdrädd är jag, katastroftankar har jag – men åka flygplan och båt det går bra. Synd att jag inte är så intresserad av att resa….
  Hoppas du fick en massa god mat i går! Kram!

 16. Skogsnuvan skriver:

  Jag blir åksjuk jag också så jag får väl komma ihåg att ta en tablett innan vi drar iväg mot Skåne.Tänkte på dig idag för jag hittade en bok i bokhyllan som jag nog glömt att jag läst Mari Jungstedts I denna ljuva sommartid. Nu när jag vet vad orterna heter och varit lite varstans på Gotland så känns det roligare att läsa. Normalt sätt läser jag sällan deckare men den här var ju riktigt bra.

  • Ingrid skriver:

   Visst är det roligt att läsa om platser som man känner till. Jag gillar verkligen deckare och just nu läser jag bok nr 2 av Katarina Wennstam, en författare som jag inte läst något av tidigare.
   Hoppas att du haft en skön söndag!
   Kram

 17. Kraka skriver:

  Tråkigt när vädret går hårt åt blommorna. Hoppas de orkar återhämta sig.
  Trevligt med lite festligheter och god mat.
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *