Månadsbilden uppdaterad

Söndag är det idag och den femtonde är det också, vilket innebär att det är dags för månadsbilden. Jag måste säga att det är ganska skönt att vi tagit oss igenom halva februari redan. Det brukar nästan vara den värsta vintermånaden.

Det är en solig och fin dag, åtminstone när man sitter inne och tittar ut, för det blåser som bara den och är bara ett par grader varmt. Jag tänkte först gå iväg på förmiddagen och ta bilden, men eftersom jag var bjuden till Stenstugu på lunch, så passade jag på att svänga förbi Suderviljan på vägen dit. Nu ser jag att jag skulle varit tidigare ute, för det blev fula skuggor, men det får jag väl tänka på nästa månad. Den här bilden är klickbar och vill du se hur det såg ut förra månaden också kan du klicka HÄR.

Eva bjöd på så god mat, precis som vanligt förresten, potatisbakelser, en underbart saftig och fin rostbiff med olika såser och en stor skål sallad. Claudio spelade och sjöng och vi pratade om det som väntar nu. Först uppträdandet som han och Eva ska ha på Klinte Röda Korskrets årsmöte, Porträttet med Eva i Radio Gotland, som vi ännu inte vet när det blir och så Mari´s Café den 6 mars där Claudio ska stå för musiken. Det blir mycket fokus på familjen Foti/Levander nu!

Nu är det dags för en kopp eftermiddagskaffe!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Månadsbilden, Stenstugu, Väder. Bokmärk permalänken.

24 kommentarer till Månadsbilden uppdaterad

 1. Astrid skriver:

  Så himla gott det lät att göra potatisen så till köttet.
  Bilderna är ju väldigt lika från båda åren och här har vi massor med snö och mycket is i år
  Så här mycket halka och is har jag inte upplevt förr
  Jag är så glad att jag unnade mig ett par Ice Bug

 2. Znogge skriver:

  Så mycket spännande som väntar Eva och hennes familj! Ja, dig med så klart. Tänkte på er när jag fick veta att äldsta dottern med sambo åker till Taormina i juni…

  Kram

 3. Bosse Lidén skriver:

  Du verkar ha mycket spännande att se fram emot. Jag gillar dina månadsbilder. Kram Bosse

 4. Musikanta skriver:

  Och här är vi på väg till en kvällsgudstjänst i Skällviks gamla vackra kyrka. Har haft sonen med sambo och dennas son på lunch idag och bjudit på kyckling i curry och en himmelsk äppelkaka som jag fått receptet av från Kerstin på bloggen Ölandsvindar. Nästan hela äppelkakan gick åt. Med vaniljsås till.
  Kul med dina månadsbilder.
  Kram från Ingrid

 5. Geddfish skriver:

  Jag har knappt behövt några halkdubbar mer än de på cykeln. Är så belåten med månaderna hittills, fast jag ville bo varmare. Tänkte just förut på att det är tusen gånger lättare att övertala sig själv att6 gå ut på sommaren.
  Ha en fin söndagskväll. Jag tar igen mig, stickar, ser på TV, datoriserar. Ska vara toppen inför morgondagen, tänkte jag.
  Kram, Gerd

 6. Karin skriver:

  Så gott det ser ut med maten! Och vad roligt det är med sång och musik.
  Nu ska jag förbereda mig till ukulelecirkeln imorgon, vi ska ett framträdande i april. Vi hinner öva ett par gånger innan dess, och det behöver vi!!
  Kramar Karin

 7. Elisabeth skriver:

  En intensivt blå himmel. Härligt även om det är kall vind.Ha en bra vecka!!

 8. Ölandsvindar skriver:

  Jag tycker också att februari är den värsta månaden men nu har vi passerat halvtid så nu kan det bara bli bättre. Vad härligt att få slå sig ner vid det där middagsbordet. Jag var så lat i går att jag slängde in en ”Stinas kyckling” i ugnen. Kommer ihåg att jag tyckte det var både praktiskt och gott när det var nytt i butiksdiskarna men nu blev jag besviken. Ganska trist faktiskt. Kyckling kan tillagas på bättre sätt.
  Kram från Kerstin

  • Ingrid skriver:

   Stinas Kyckling är det bra länge sedan jag köpte. Jag kommer också ihåg att jag gillade den, men inte numera. Det är lika lätta att sätta in en färsk kyckling i ugnen och den blir såååå mycket godare.
   Kram

 9. Vad mycket kul familjen ska vara med på! Förstår om det är lite pirrigt….. 😉
  Februaris månadsbild ser ju precis likadan ut som januaris. Man kan tro att vi inte haft någon vinter alls – och det är ju nästan så. Det har varit en ovanligt skön sådan och kort lär den ju bli också. 😆 Om det inte råkar bli som någon gång på 1940-talet då mina föräldrar talade om att det var snö på midsommar förstås. HU så hemskt…. 👿
  KRAM
  Susie

 10. Birgitta skriver:

  Ser ut som om du fick en trevlig söndag:). Middagen såg riktigt god ut.
  Här är det kallt, blåsigt och ganska vidrigt. Men skönt är att mars är i antågande och då kan vi börja skönja våren lite grand:)
  Kram!

 11. Märtha skriver:

  Åhhhh.. Här har vi snö, men full sol nu, minus två grader, i morse minus tretton. Skall nu jobba en stund i vinterträdgården, där hundratals chiliplantor påbörjat sina liv i mylla. Den odlingsdelen är min mans bord, jag skall vattna och kolla övervintrande pelargoner och jaga ohyra. Längtar eftercatt få börja på riktigt därute, men det tar veckor ännu. – – – Har inte fått ordning på min bloggroll ännu, men den kommer…. Hälsar OrdOdlaren.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *