Månadsbilden uppdaterad

Idag är det dags att uppdatera månadsbilden igen. Det är en ganska mulen dag, men varmt, vi har 9° nu på förmiddagen.

Vill du se hur månadsbilden utvecklats under året så kan du klicka HÄR.

Varmt är det i kylskåpet också idag, så nu sitter jag och väntar på att Enrico´s Hushålltjänst ska komma och se vad det är för fel på det. Det verkar som om Eva har något dåligt inflytande på vårt kylskåp, för förra gången det var fel på det var hon också här. Då hände det precis dagarna före jul och kylskåpet var fullpackat av mat. Den här gången var det inte så mycket i det, men å andra sidan är det så varmt ute så att jag får ingen ordentlig kyla i skafferiet. Hoppas att Enrico kommer snart!

Enligt allnakku är det rabbisdagen idag. Rabbis var så gott och det åt vi ofta när jag var barn, för pappa var jägare och det fanns massor av rabbisar överallt.

Rabbits är kaniner på engelska och rabbis är en eller flera vildkaniner på gutamål. De är införda till Gotland, blev alldeles för många och fick myxomatos. Nu är stammen inte så stor och nu äter man inte rabbisstek.

Så det blir alltså ingen rabbis till middag, men vi ska göra kroppkakor idag och det är inte fy skam det heller.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Månadsbilden, Stenstugu och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Månadsbilden uppdaterad

 1. Ailas skriver:

  Det ser trevligt ut hos dig trots att det är november! 9 grader är inte heller illa, eftersom jag själv får nöja mig med 5 och massor med moln.

  Min diskmaskin fungerar inte, måste också försöka hitta någon reparatör… även om det är lättare att klara sig utan diskmaskin än kyl!

  Ha en trevlig måndag! Kram

  • Ingrid skriver:

   Nu har Enrico varit här, jag är 800:- fattigare, men kylskåpet funkar igen. Det var termostaten som var trasig.

   Diskmaskin kan man klara sig utan, men den är väldigt bra att ha 😉

 2. Skatan skriver:

  Nej kroppkakor är inte fy skam det heller. Visserligen tror jag att jag bara har ätit det en endaste gång … men att jag då tyckte att det var väldigt gott.

  Så smaklig måltid när den nu sker … till er alla.

  Och jag tror inte att någon som har ett så fint namn som Eva kan orsaka kylskåpshaverier 🙂

  kram!

  • Ingrid skriver:

   Jag koka kroppkakor några gånger om året och det är lika spännande varje gång när de ska provsmakas, hitintills har de varit goda, så jag hoppas att jag lyckas idag också.

   Det är klart att du har en viss förkärlek för namnet Eva;)

 3. Margaretha skriver:

  Vilken rolig idé att ta ett foto i månaden på samma motiv. Det var mycket imponerande.
  Man slås lite (åtminstone i vår ålder …) hur fort ett år går.

  • Ingrid skriver:

   Jag har gjort det i flera år och det är kul att se skillnaden mellan åren också.

   Visst går ett år fort, man hinner inte klara av midsommarbestyren så är det dags att plocka fram adventsstakarna.

 4. Eleonora skriver:

  Kära vännen. Nu är jag åter hemma och har läst igenom dina inlägg. Vilken underbar lycka att ni fått hem er kära Eva! Och till Fars dag också. Det var väl en härlig överraskning. Förstår att ni har underbart tillsamans och att det finns många saker och förändringar du vill visa henne.

  Bilden på mor – far och barn är så bra och tänk så roligt att ha och kunna titta på och minna fina dagar längre fram i vinter.

  Det ser i alla fall grönt och fint ut i er trädgård. Inte ett löv står att skåda så nog har ni krattat ordentligt alltid. I Dalarna var mycket snö när jag kom i torsdags men på söndagen hade det mesta smält bort till geggig smuts.

  Min mamma gjorde också kroppkakor och jag kan minnas att jag tyckte dom var toppengoda. Jag har aldrig gjort det. Det är för mycket arbete med.

  Ikväll är det bortskämda och odrägliga ungar igen på TV – ska man titta eller ej. Det är ju för det mesta deprimerande. Det ska föreställa vara vuxna människor och DOM KAN INGENTING! Bedrövligt.

  Hoppas ni får rå om Eva ytterligare någon tid och ha det mysigt tillsammans. Allt gott till dig söta Ingrid och tack vännen för din rara kommentar hos mig. Kram kram

 5. skogsnuvan skriver:

  Så härligt grön din gräsmatta är. Här råder det evigt vita överallt och kommer väl så att förbli månad efter månade efter månad.
  Kroppkakor låter väldigt gott och snart så kommer nog hjälp för att få kylskåpet kallt. Här är det några grader kallt men inte så farligt ännu. Kaniner finns inte här, bara harar.

 6. Znogge skriver:

  Skönt att kylskåpet är helt igen. Vissa saker är det svårt att klara sig utan och dit räknar jag just kylskåpet.

  Kram

 7. Elisabeth skriver:

  Jättetrevlig idé att ta samma vi en gång varje månad. Dessutom när vyn är så vacker!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *