Månadsbilden uppdaterad

Så har vi passerat halva september och idag var jag i parken och tog månadskortet. Vill du se utvecklingen sedan årskiftet, kan du klicka HÄR.

Sviterna efter Katja yr ännu runt öronen på oss och det har blåst som bara den, men nu verkar det i alla fall avta. Soligt har det varit på förmiddagen och vi satt på vår uteplats en liten stund i morse och njöt av lugnet och friden här. Fast just nu, när jag och maken börjat prata om att ta oss en promenad, började det stänka med regn, så vi får nog hålla oss inne.

Jag har en sockerkaka i ugnen, så vi skulle bara vänta tills den var färdig, men så kan de gå, ibland gör man felprioriteringar. Vi får ta oss en titt på Riksdagens högtidliga öppnande i stället för att gå ut. Jag såg just när de kungliga anlände och inbillar mig att Victoria börjat bli lite rund om magen 😉

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Månadsbilden och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

14 svar på Månadsbilden uppdaterad

 1. Eva skriver:

  Fòrsta baket i den nya ugnen, i er nya bostad ? 🙂
  kram
  eva

 2. Margaretha skriver:

  Ja äntlilgen har det börjat mojna lite. Det har varit hemskt. Har varit livrädd att vår ek ska tappa en del grenar och ha sönder tacket på vårt uthus. Dessa grenar är gigantiska så de skulle utan tvekan förstöra taket. Måste be någon om hjälp att såga ner dem medan tid är. Sånt kan jag inte göra själv …
  Ha det bra i din nya lägenhet.

 3. Ailas skriver:

  Aha, kaka nummer ett i den nya ugnen! Härligt, nu är snart allt som vanligt…

  En del har det blåst även här, men inte alls så som vid kusterna. En del äpplen har ramlat ner, fast det hade de nog gjort utan vind också… så jag har skalat och skivat och lagt i frysen en del. Sedan kokade jag sockerfri äppelmos med kanel, ingefära och citron. Jättegott att ha i frysen.
  Fortsatt trevlig torsdag!
  Kram

 4. Hejsan Ingrid !

  Tänk vad Du hinner med mycket. Inte jag. Idag var en dag med för mycket annat.Matning av katter som inte var där,2 ggr.sen skulle jag iväg till stan för att gå stavgången,Narrades att jag skulle samla in katterna för att slippa gå med och fika,ville bara hem och laga middagsmaten,satt här en stund, sen äta se på Glamour.Sen ut och mata katten,just som jag skulle gå ringde det och jag bad att få ringa upp.Det var en f.d.svägerska vi brukar ringa varandra.Det tog 40 min.Sen har jag suttit här. Har ju FB men vill ju inte försumma mina bloggvänner.
  Nä, nu får de komma tillbaka från semestrar och hjälpa mig fånga in kattskrällena.Så min mage blir lugn , får sådan djävulsk kramp i mellangärdet ner till naveln.

  Karin var bondmora och uppväxt på landet (Dalarna) hon skulle se på ettan Kl.21.35, Hundra procent bonde, en dansk dokumentär. Hon tyckte jag skulle se den.
  Repriser finns.17,18,19/9

  Kram Majsan

 5. Suss skriver:

  Här i Närke hade vi rejäl känning av Katja, massor med träd blåste ner helt, eller delvis.
  Jag hoppas verkligen allt går väl med Victorias graviditet, jag tycker de gick ut i pressen så otroligt tidigt. Inte för jag bryr mig så mycket om de kungliga, men jag vill ändå att allt ska gå bra. Hoppas ni trivs bra där på nya stället. Kram!

  • Ingrid skriver:

   Jag reagerade också för att de gick ut så tidigt med beskedet om graviditeten, men hoppas av hela mitt hjärta att det går bra!

   Jag tror säkert att vi kommer att trivas här.

   Jag har ju alltid mitt att stöka med, det spelar inte så stor roll var man bor. Tvätt, städ, mat och bak är sig ganska likt, men det är nog större förändring för Åke, som helt plötsligt blivit nästan sysslolös.

   Tur att vi kan åka till Stenstugu och rusta lite där. 🙂

 6. Agneta skriver:

  Hejsan, Ingrid!
  Grattis till lyckad sockerkaka! För visst är det skillnad på värmen i olika ugnar så det tar lite tid att lära sig.
  Jag läste om att just kungabarn alltid föds för ”tidigt” vilket beror på att man går ut med nyheten när det gått några månader som sig bör.
  Hoppas att Åke hittar någon sysselsättning för annars blir det bara fotboll på TV även om det är kul det med. Men förstår såväl att han är van vid utomhusjobb och kanske det finns något där ni nu bor. Gräsmattan vill säkert någon ha hjälp med…och lite annat. Men det är som du skriver inte långt till Stenstugu och där kommer det säkert att finnas mycket att göra innan sonen med fru kommit i ordning.
  Ha det så gott!
  Kramen, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!
   Visst är det olika med värmen på ugnar och den här var nog lite lägre än jag var van, så jag fick öka på värmen lite. Annars fungerar allt bra, både spishäll, ugn och diskmaskin.

   Vi har ju små gräsplättar här också att hålla ordning på, så Åke kan alltid sysselsätta sig lite där. Han ska ta hit sin röjare så kan han gå med den och fixa lite och skulle jag bli bra i ryggen någon gång 😉 kan jag säkert inte motstå att göra en eller annan rabatt.

   Kram och ha en fin dag!

 7. Ulla Anderstedt skriver:

  Jag hamnade på din blogg och började läsa. Jag gillar din blogg, just det här vardagliga beskrivandet med glädje och allvar. Jag skulle vilja bli följare, men ser ingen sådan ikon.
  Det är för att jag automatiskt ska se då det är något nyt skrivet på bloggen.
  Ha en skön helg!

  • Ingrid skriver:

   Så trevligt att du vill följa bloggen, det gläder mig mycket 🙂
   Jag lägger till dig som följare, så får du ett mail varje gång jag uppdaterar.
   Ha en skön helg du cokså!

Kommentarer inaktiverade.