Månadsmöte med SPF

I eftermiddag har jag varit på ett månadsmöte med vår pensionärsförening. Jag ville gå för att jag visste att vår ordförande, Börje Jemt, skulle hålla en parentation över Åke och tända ett ljus för honom. Efter en tyst minut sjöng vi sedan ”Härlig är jorden”. Det var en svår stund, men jag fick så många kramar och så mycket medkänsla, så det kändes helt rätt att vara med.

Föredragshållare i dag var Kenneth Bergstedt och Gunnel Menghini, som berättade om sin förening C.O.S. vilket står för Childrens of Santo Niñjo, där de arbetar med att bygga ett barnhem för hemlösa gatubarn på Filippinerna, på en ö som heter Bohol. Gå gärna in på C.O.S.’s hemsida och läs om deras verksamhet. Föredraget var mycket intressant och vi fick se många bilder från arbetet med att bygga upp barnhemmet.

När föredraget var slut vidtog kaffedrickning och lottförsäljning. Jag hade turen med mig och vann en ask Aladdin och en förpackning servetter.

Kaffekassan skänkte SPF till barnhemmet och tillsammans med andra gåvor fick man ihop 1800:-. Allting är billigt på Filippinerna med svenska mått mätt och de här pengarna skulle användas till soppkök för de hemlösa gatubarnen. 500:- räcker till rissoppa för 200-250 barn, så det behövs inga stora summor för att många barn ska få sig ett mål mat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Sorg, SPF och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

24 svar på Månadsmöte med SPF

 1. Ingela skriver:

  Hej där!

  Tittade inom dig! Förstår att det är både jobbigt och viktigt det du går igenom. Härligt att ändå känna att man har så många vänner som stöttar. Kram Ingela

 2. Berit skriver:

  Hej Ingrid!

  Inte lätta saker du gör, men så rätt du gör och jag tänker mycket på dig. Så skönt att ha så många vänner runt omkring dig som stöttar.
  Kramar
  Berit

 3. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Ytterligare en liten bit avklarad. Låter bra med allt stöd du fick fr. SPF och så mycket intressant ni avhandlade i dag. Fattigdomen är enorm i världen och kan man dra ett strå till stacken så är det positivt.
  Så hade du turen på din sida och får njuta av choklad, inte illa 🙂
  Kramen, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Vår ordförande och hans fru var med på begravningen och vi fick blommor från föreningen också.

   Där det för övrigt finns många som är i min situation. Många änkor är det där, så vi får försöka att stötta varandra.
   Kram

 4. Lena skriver:

  Vänners deltagande och medkänsla blir vackra minnen för dig, när det värsta är över. En dag i taget! Du klarar det fint.

 5. Hejsan Ingrid !
  Du ser Du tar Dig igenom svåra möten som ändå ger lite bot och bättring i Din stora sorg.Du är tuffare än Du tror.
  Dagarna går väl an.Men kvällar o.nätter är nog jobbiga en tid framöver.Hade Du och Din Åke en melodi/sång tillsammans som Du kan nynna på.Kanske lättar.

  Ser framför mig hur Din Åke blåser ballonger på den där festen.Tur Du har filmer att ögna igenom.Du har väl fler än den antar jag.
  Det är ju så ”färskt” allt som hänt så snabbt. Det tar sin tid, saknaden är enorm ,jag förstår det. Tänker mycket på Dig.

  Varm kram Majsan Mi

 6. Pia skriver:

  Tänk vilken tur att du vann Nu kan du trösta dig med lite praliner nu när du tagit ett steg framåt mot den ”gamla” änkan Levader Hoppas du inte tar illa upp men det var ju sonen som kom på uttrycket så då kanske det inte är så farligt att skämta lite i alla tradigheter Kram på dig

 7. Kraft´n skriver:

  Nya rutiner kommer i gång så sakteliga.
  Varma kramar

 8. Bettan skriver:

  Men va du e stark hjärtat!
  Men det är bra att du orkade med detta idag! Kommer du att minnas med ett fint minne längre fram.
  Grattis till vinsten! Den var du verkligen värd!
  Massor av kramar!
  /Bettan

 9. Ingela skriver:

  Tittar inom för att ge dig en godnattkram!

 10. Margit skriver:

  Förstår att det tar tid…innan du fattar att di käre Åke lömnat..dej..och denna jorden för alltid!!! Schoken, ensamheten och den annorlynda ensamma vardagen som du nu har framför dig!!!
  Ser att ni haft en fin begravning och fina tal hållits…det är minnen du får bära med dig i ditt hjärta!!!!
  Kram!!!!! Tänker på dej!!!/Margit

 11. Birgitta skriver:

  Förstår att du ville besöka SPF. Det måste kännas gott i hjärtat med alla som hedrar din Åke. Att dessutom få skänka kaffekassan till gatubarn i Filippinerna måste även det kännas bra.

  Såg ditt förra inlägg och blev så himla glad ang vårtecken. Imorgon hinner jag inte, men på måndag skall jag ge mig ut med kameran och se om vi fått några här också. Har inte varit ute på spaning på några dagar. Hoppas nu också att din cykel går att laga.

  Kram!

 12. Znogge skriver:

  Bra att du gick! Nästa möte kommer att gå mycket lättare. Min skola har en vänskola och senaste insamlade summa vi skickade gick till att bygga en toalett och köpa hyllor till biblioteket. Självklarheter för oss men inte för alla!

  Kram

Kommentarer inaktiverade.