Måndag eftermiddag på Stenstugu

Eva och Claudio har varit på fastlandet under helgen och kommer hem ikväll, så i eftermiddag har jag varit på Stenstugu för att titta till Smulan och elda i vedpannan, så att det inte är alldeles utkylt i huset när de kommer hem.

Smulan syntes inte till och jag var ute i ladugården och ropade på henne, men hon kom inte, fast jag var inte orolig, för jag tänkte att hon kommer nog till slut och visst gjorde hon det.

Rätt vad det var stod hon där ute på terrassen och tittade in genom köksfönstret. Mat hade hon ute i katthuset, men det smakade med en skål mjölk och sen gick hon upp och la sig i kattsängen. Medan Smulan låg och sov gick jag en promenad i mina gamla tassemarker och dem kan man lita på, för jag hittade:

Blåsippor och..

…Tussilago och…

…ännu mer blåsippor. Det var rätt gott om dem faktiskt.

Det blev en solig och fin dag till slut, men väldigt blåsigt. Så länge jag höll mig i skogen var det rätt skapligt och solen värmde skönt, men sen gick jag Strandkvior och landsvägen hem och då tog vindbyarna i så att jag höll på att blåsa bort. Tur att jag hade en ordentlig mössa och luva på jackan att ta på mig när det var som värst.

Jag kollade på Destination Gotlands hemsida och det blåser i alla fall inte så mycket att färjorna är inställda utan de går enligt tidtabell och det är ju tur för Smulan och hennes husbondfolk.

Trevlig kväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Promenader, Stenstugu, Väder. Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Måndag eftermiddag på Stenstugu

 1. ulla laiho skriver:

  Ja, plötsligt är det vinter igen. Antagligen för att jag precis fått sommardäcken på bilen – lite optimistisk i överkant alltså.

 2. Znogge skriver:

  Jag trodde nästan att det var du som blivit med katt! Men så var det inte 🙂

  Kram

 3. Så roligt att få vara kattvakt! Smulan är ett fint namn. Ibland kallas också jag det här hemma 🙂

 4. Mien skriver:

  Smulan verkar ha varit upptagen med att köra till sågen och sedan stapla bräder! 🙂

 5. Anne-Lie skriver:

  Vilka underbara vårtecken du hittade.
  Kram!

 6. Karin skriver:

  Har lyssnat på Claudio, och så duktig han är på att sjunga och spela. Jag har alltid tyckt om att lyssna på italienska sånger, Laura Pausini med Strani Amori är favoriten.
  Kramar Karin

  • Ingrid skriver:

   Och min favorit förr vara Nicola di Bari. Jag kunde flera av han sånger utantill. Och hans lp-skivor spelades jämt – Ma chi, ma chi, ma chi, mi ha detto che l’amore non si fa cosí …..

 7. Inger Maryissa skriver:

  Söt kisse och skönt att hon kom hem igen.
  och så mysigt med alla söta vårblommor som tittar upp alltmer
  Här kom det snö förra natten och på morgonen men det mesta har töat bort nu
  det är nog April-vädret som börjat redan
  kram

 8. Gunilla skriver:

  Vackra vårblommor!!! Ha en fin vecka och kramen 🙂

 9. Kicki skriver:

  Trevliga vårtecken med blommande blåsippor. Här är eventuelle blommor dolda av snö, det vräkte faktiskt ner ett tag i morse.
  Jag trodde jag skulle få hem Berra idag, men istället blir han flyttad till Avesta igen för ytterligare uppsikt ett par dar. Kram

 10. Gunilla skriver:

  Vårblommor kan man aldrig få nog av! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *