Måndagen med Ludde

Det har varit en solig och fin dag och jag har varit på Sicklings och hållit Ludde sällskap större delen av dagen. På förmiddagen gick vi en promenad i Masshagen, men då var kameran tyvärr inte med.

Nu är det dags för lite middag – blodpudding och bacon – står på menyn. Det tycker jag är gott och jag inbillar mig att det är nyttigt också.

Dagens ordspråk:

Att dra nytta av goda råd kräver mer förnuft än att ge dem.

Trevlig måndagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Ludde. Bokmärk permalänken.

18 svar på Måndagen med Ludde

 1. Mien skriver:

  Undrar om Ludde också skulle vara kär i Lady? De skulle vara rätt söta ihop….

 2. Gunnel skriver:

  Jag gillar med blodpudding och jag är helt övertygad om att det är nyttigt. Kram

 3. Rigmor skriver:

  Var en trevlig kamrat du hade idag!! Verkar som ni har det varmt också…tungan hänger som en slips, eller också är det promenaderna som tagit ut sin rätt…!
  Första semesterdagen här går i sakta mak, lite omplantering i rabatten, plock efter helgen…ja riktigt skönt med andra ord!!
  Kram kram

 4. Gerd skriver:

  Din dag verkar trevlig! Läste på ett annat socialt medium om en Ludde och trodde då att du skrivit om samme Ludde, men så var inte fallet, så knepigt det kan bli!
  Det har varit en skön dag här hemma också och jag avslutade den med intensivträning.
  Kram! Gerd

 5. Birgitta skriver:

  Misstänker att Ludde uppskattat lite bacon också? En liiiten bit fick han väl? Det kommer bli tufft för honom nu i helgen. De säger att det beräknas bli runt 30 grader varmt. Lurv-ludde får hålla sig i skuggan.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Ludde vill ha falukorv och jag är faktiskt så larvig att jag har småpåsar ned falukorv i frysen, som jag kan ta fram när han kommer på besök. För korven ska fram OMGÅENDE annars blir jag utskälld. 😀

 6. Lambergsfrua skriver:

  Ludde ser ut att ha en mycket fin och fluffig päls som gjord för att hålla värmen en kall vinterdag. Lite jobbigt blir det nog för honom ibland under varma sommardagar – men de är ju ä andra sidan inte alltför många 😉
  Soliga kramar,
  Lambergsfrua 🙂

 7. Beppan skriver:

  Trevligt sällskap!! Förstår att han håller sig i skuggan – med den pälsen….
  Blodpudding med knaperstekt bacon är inte dumt alls.
  Häll lite mjölk i stekpannan efter stekningen och tillsätt
  lite god soja så blir det en kanongod sås till.

 8. Suss skriver:

  Jag tror jag frågat förut, men visst är Ludde en Keeshund? (Keeshond kanske?) Det hade mina föräldrar, men jag har kanske dåligt minne, för jag tycker inte hon var särskilt besvärad över värmen på sommaren.
  Blodpudding är GOTT, men jag vill bara ha lingonsylt till min. Kram!

 9. Blodpudding med lingonsylt ska det vara! 🙂 Fast nu för tiden är det inte ofta vi äter det precis. Gubben min gillar inte blodmat. 🙁 Fast jag tror nog att Santos skulle gilla det – om han fick äta sånt!! 😀

  • Ingrid skriver:

   Det är så olika det där med vad man tycker om blodmat.
   När jag jobbade gick vi ofta ut och åt lunch på S:t Hanscaféet, för de hade riktigt god hemlagad mat. När det var levergryta jublade en del, medan andra vände i dörren.
   Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *