Måndagsmorgon med sol och blå himmel

Vilken kall natt det har varit! Vi hade -14° i morse, men det är väl inte så mycket att beklaga sig över, för jag hörde på radion att det varit -36,7 i Norrland någonstans och Skogsnuvan rapporterar -32 vid 8.30-tiden idag. Jag blir mer och mer stärkt i min tro att vi är på väg mot en ny istid.

Ljusare blir det dock för varje dag och idag upptäckte jag att jag nog måste byta mina tunna vintergardiner i sovrummet till några av tjockare tyg. Jag får sömnproblem på morgonen annars och det är ju försmädligt, när man nu kan få sova i lugn och ro. Det blev väldigt ljust i morse, för det var ganska klart och senare kom solen också fram (fast då var jag uppe sedan länge).

Vi åkte på Klinte på förmiddagen, för vi skulle posta ett brev, som vi glömde att lägga på lådan igår. Tidigare hade vi en brevlåda här i närheten, men den är bortrationaliserad sedan flera år.När du startat bildspelet så kan du klicka på den nedre vänstra ikonen så blir bilderna ännu större.

När vi kom hem hade vi en katt ute och en inne. Ser du Grållen där i fönstret, där han älskar att sitta och spana? (klicka på bilden så blir den större)

Jag har brukat skryta med att våra katter aldrig ”fulat ut sig” inne, men igår misslyckades Grållen, eller rättare sagt, det var väl jag som misslyckades (det var väl bara en del i den radda av olyckor som drabbar mig just nu).
Jag var
inne i salen på morgonen och kollade elementen och inte sjutton såg jag att Grållen smet in. Fram på dagen frågade jag Åke om Grållen låg uppe och sov, för jag hade inte sett till honom något, men Åke kom inte ihåg om han sett honom eller inte. Jag satt i köket och läste DN, men Åke satt och såg på TV i vardagsrummet och han fick se att Svarten satt och krafsade på dörren ut till salen. Då ropar Åke till mig: ”Svarten vill ut i salen, vad ska han göra där?”

Grållen tänkte jag, tänk om Grållen är instängd där! Och visst var han det, jamande kom han springande när jag öppnade dörren och jag lovar det doftade inte rosor därinne precis. Ett lammskinn hade han funnit vara det lämpligaste stället att göra sina behov på. Det var bara att kasta ut skinnet i snön och sätta igång och skura av golvet där det legat. Lite grälade jag allt på katten, men han kunde ju inte hjälpa att han blivit instängd.

Håll med om att jag är otursförföljd, eller är det helt enkelt så att jag är allmänt klantig, kan det ha med åldern att göra kanske? Börjar jag bli en dabbig pensionär, som inte kan ta vara varken på mina katter eller mig själv? Det tål att fundera på!

I eftermiddag ska det börja snöa igen rapporterar Åke, som just hört väderleksrapporten – 1 dm har vi att vänta. Vi har ju fått en avisering om slamtömning och Åke har med stor möda lyckats skotta fram brunnen, det skulle ju vara försmädligt om det kom en massa snö nu igen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.