Måndagsstädning

Jag var lat och hoppade över fredagsstädningen, så det fick bli måndagsstädning i stället. Det spelar ju inte så stor roll, huvudsaken är att man trivs själv.

Lite extra anledning att städa ställde jag till med igår. Jag skulle kolla hur salmbärssylten, som jag kokade i lördags, smakade. Den var jättegod, men när jag skulle ställa in kitteln i kylskåpet igen klantade jag mig och slog till en kanna med juice. 1 liter apelsinjuice rakt ut är rätt mycket! Och så högt det kan stritta!

Jag sa några väl valda ord, som inte lämpar sig för tryck, och torkade upp sörjan och tvättade sedan golvet, men tydligen inte tillräckligt noga, för idag klibbade det fortfarande på sina ställen. Det var bara att ta fram skurhinken igen och när jag ändå skulle göra rent i köket, så fortsatte jag med de andra rummen också.

Efter lunch skulle jag lägga mig ute i solstolen och vila en stund, men det mulnade till mer och mer och till slut började det stänka, så det vara bara att gå in igen. Nu blev det inte så mycket av regnet. Vaktmästaren, som började klippa gräsmattorna för en stund sedan, håller fortfarande på.

Vi får se om det klarnar upp igen, i så fall ska jag gå på biblioteket och se om de har någon mer bok av Tove Alsterdal, för Kvinnorna på stranden gav mersmak.

Ha en fin fortsättning på måndagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

32 svar på Måndagsstädning

 1. Maj B Berggren skriver:

  Jag sitter och läser med datorn strax intill, så jag ser om det kommer nåt nytt…..och klart man blir nyfiken. Inte roligt att spilla ut juice men ordet ”stritta” tyckte jag var kul. Har aldrig hört det förr. //M

  • Ingrid skriver:

   STRITTA = häftigt och ögonblickligt framrinna, framstråla; fara av snabbt; om en fin vattenstråle, stänka över, spruta ut, m m
   Stritta, stratt, struttit 😉

 2. Åsa! skriver:

  Tur i oturen att det inte var sylten som for i golv!

 3. Lambergsfrua skriver:

  Det är lustigt det där med traditioner även när det gäller en sån trivial sak som städning. ”På fredag ska man städa, det gör varenda tant” trallade ju Gullan Bornemark och vi gjorde så och fortsätter av bara farten, för då är det rent och fint till helgen.
  Numera har vi ju ”helg” hela veckan lång, så städningen kan ske när det passar bäst. Jag städade i tisdags och idag blev ett tag med dammtrasa och dammsugare igen. Huvudsaken att det känns bra och att lägenheten inte gror igen;)
  Du fick ju lite extra skjuts med städningen på grund av det där spillda juicepaketet. Det blir ofattbart mycket av en liter utspritt på golvet.Och det klibbar så otäckt under tofflorna, även sedan man har torkat upp.
  Njut av ditt nystädade hus och ha enb fortsatt bra dag!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Jag har faktiskt också gått över till att städa när jag tycker att det behövs oavsett veckodag.
   Nu har jag rent och fint – några dagar i alla fall. 😉

 4. zoega59 skriver:

  Tur att det inte var sirap eller socker som åkte i golvet.
  Visst är det skönt när hemmet är nystädat, men det är inte alltid man har lust med mindre trevliga saker. Så denna årstid förtränger jag t.ex. städningen ett par dagar

  mvh

 5. Gunnel skriver:

  Ibland kan det vara bra om man spiller lite i onödan. Då går det ju inte att hoppa över städningen. Viss städning tycker jag däremot är ganska kul; som storstädning. Veckostädning är själsdödande. Nu har jag fått lära mig ett nytt ord: stritta. Visste inte ens att det gick att böja. Kram 🙂

  • Ingrid skriver:

   Jag har inte något emot att städa och nu när ryggen är lite bättre kan det nästan vara roligt igen. Man känner sig ju så belåten med sig själv när det är gjort. 😀

 6. ingmarie skriver:

  Ja det tar tid när folk inte kan bestämma sig…nu måste dom säga ja eller nej för det ska komma vidare med bredbandet.

  Ha en fin fortsatt kväll

 7. Hejsan Ingrid !

  Måndagar brukar ju vara ganska tråkiga, då är det ju lite stökigare efter en helg också.Förr städade man för det skulle vara fint till helgen, men sedan fick jag städa om allt igen.Så där brukar även hända mig. Tänkte på Bosse en gammal försupen målare, som i fyllan tappade ut en burk Tuttifrutti med saftlag över sitt golv.Tre hinkar innan det slutade klibba.

  Har heller aldrig hört stritta,tänk vad många olika ord det finns i våra respektive dialekter.

  Ha en fortsatt fin dag så tittar jag in i kväll.

  Kram Majsan

 8. Janne skriver:

  Hej! Jag har haft målare här då dom ska måla klart efter en renovering av mitt badrum. Jag har också städat idag fast inne hos Lilly.

 9. Anne-Lie skriver:

  Usch….vad man kan klanta till det ibland, kladdig joucie och saft är inget roligt. Men nu har du rent och fint, känns skönt när man städat klart.
  Vi har haft kvavt hela dagen, åskade lite på fm, men inget regn fick vi. Jag har donat lite i mina rabatter.
  Kram!

 10. Znogge skriver:

  En liter vätska är enormt mycket, speciellt när den klibbar. Skönt att det inte var sylten som gick i golvet.

  Kram

 11. Du får väl vara glad över att det inte var sylten som drattade i golvet! DET hade inte varit kul!! 🙄
  Läste ditt föregående inlägg om Holmhällar och kan tala om att vi har som tradition att MINST en gång äta där varje sommar. Rolle tar lite olika saker, men jag tar alltid deras stekta fisk. Smakar som hemmagjord och inte är det flera cm tjock paneringslager på fisken heller. 😆
  Men…i år så har vi inte varit där ännu och på onsdag åker vi till fastlandet för ett besök på Sophiahemmet och några dagars efterföljande minisemester. Så vi får se om vi hinner med det lite senare. 🙄
  Vi åker direkt från storstan vidare söderut och hem över Oskarshamn efter några dagars hotellvistelser. Ska bli riktigt mysigt…och naturligtvis har jag planerat in min favorithandelsträdgård, Fagerhults, för några roliga inköp! 😆

  • Ingrid skriver:

   Jag ångrade nästan att jag inte tog fisken, för den där kycklingfilén måste ha kommit från en kalkon 😉

   Hoppas att det går bra på Sophihemmet och att ni får några sköna semsterdagar! 😀

 12. Rigmor skriver:

  Vilket jobb det kan bli…men nu är det gjort!! Å det verkar som om du fick en extra energikick också!! Här är det dåligt med energi däremot, första dagen på äldreboendet efter semestern, tungt och mycket lyft, så nu känns det i hela kroppen. Förra veckan jobbade jag på ett boende med funktionshindrade, betydligt ”lättare”.
  Ha en bra måndagskväll på ön!!
  Kram kram

 13. Sylvia skriver:

  Hua mig så det kan bli. Kan tänka mig att adrenalinet kokade inombords och samtidigt blir man så arg på sig själv. Nu kan du stå över några vändor med städningen utan samvetskval.
  Vilken grönska du har omkring dig och så fint med en vaktmästare som sköter om det hela.
  Natti natti 😉

 14. Birgitta skriver:

  Jag haaaatar när sånt händer. 😯 . Och som du säger, så är så mycket kaffe VÄLDIGT mycket när det kommer i lös form och stänker överallt. Ser framför mig hur du sliter, hur det klibbar och hur du suckar och svär. Men inget som inte har nåt gott med sig. Det blev ju rent :-).

  Kram

 15. Raija skriver:

  Det är irriterande att behöva städa av den anledningen. Så sur man brukar bli på sig själv då och jag förstår att orden inte lämpade sig i tryck 😉 .

 16. Gunnar skriver:

  Ja det är väl jobbigt när sånt sker. Det kan hända den bästa, ex mig. Ungarna minns fortfarande när jag körde milkshakern utan lock. Det ledde också till en del städning….
  Känns det bekvämt att inte behöva klippa gräs själv? Finns det särskilda kraftuttryck på Gotländska?

  • Ingrid skriver:

   Man har minsann gjort en och annan liknande groda.. 😉

   Jag behöver bara klippa framsidan, så länge jag inte sätter stängsel runt min baksida. Men det är inga större bekymmer med klippningen på framsidan heller, för här finns såna små behändiga batteridrivna klippare att långa. 😀

   Gotländska kraftuttryck? Kan inte komma på något så här på raken ❓

Kommentarer inaktiverade.