Margareta – Allsången

Här ligger hon, min älskade nalle Margareta, med nosen i vädret i den hemsnickrade docksängen, nedbäddad med lakan och täcke, som mamma sytt. Vilken lycka för en liten tjej! Margareta finns inte längre och det är väl inte att undra på efter så många år, men idag skulle hon ha haft namnsdag.

Grattis alla Margaretor och Gretor!

I natt har det regnat 4-5 mm och det är väldigt mulet, så risken är nog stor att det kommer mera, speciellt med tanke på att det är Källiggviku. Fast med det här konstiga sommarvädret kan det kanske svänga om och bli sol. Vem vet?

Jag har varit ute och äntligen tagit mig samman och rensat bort de höga och rangliga penséerna, men ännu har jag en kruka kvar. När de envisas med att blomma nänns jag ju inte kasta dem och de här klippte jag ner när jag åkte bort före midsommar, så de är ännu ganska skapliga.

Allsången igår kväll var riktigt trevlig och mycket folk kom det också. Det var nog en 150 personer som bänkade sig i parken. En trio underhöll med sång och musik och vi sjöng med av hjärtans lust. I pausen kunde man köpa grillad korv med bröd av PRO och kaffe med ”kakpuse” av Röda Korset. Lotterna hade en strykande åtgång och vid dragningen innan vi gick hem vann jag ett presentkort på 1 timmes hushållsnära tjänster. Det tål att fundera på vad jag ska utnyttja den timmen till. Kallt som attan blev det, för det var mulet och väldigt fuktigt igår kväll. Vid halvnio-tiden var jag hemma igen och jag blev inte riktigt varm förrän jag kröp ner i sängen ett par timmar senare.

Klicka på bilden om du vill se Johannas video.

Johanna Svanborg från Klintehamns Kläder var där också och hon filmade en liten stund med mobilen och la ut videon på sin facebook-sida.

Trevlig måndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Röda Korset, Väder och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Margareta – Allsången

 1. Musikanta skriver:

  Oj, en hel timmes hushållsnära tjänster! Badrumsstädning kanske – det tycker jag är bland det tråkigaste. Rolig vinst – vem är det som ska utföra den? Det låter spännande.
  Jag har två allsångskvällar framför mig – Våffelkväll i Västra Husby och Hela kyrkan sjunger på lördag i Skällviks kyrka. Jag håller på att ordna med alla noter och program till kvällarna just nu – det är kören som ska sjunga också vid båda tillfällena. Tiden går fort – jag tyckte det var en oändlig tid innan vi skulle sjunga igen…
  Kram från Ingrid

 2. Kraka skriver:

  Tack för påminnelsen, min svägerska heter Margareta. Jag hade också några dockor som var favoriter. Undrar om de finns med på något gammalt foto…

  Ha det gott denna måndagskväll!

  Kram

 3. Gunnel skriver:

  Jag bugar och tackar för grattiset. Jag har nämligen Margareta som andranamn. Här hos mig har vi varannan dag regn och varannan dag sol. Det blir ganska rättvist. Kram

 4. Kicki skriver:

  Ja, nu ska det ju regna i fruntimmersveckan. Vi får en skvätt mest varje dag. Idag både i morse och en skur på f.m., sen har det faktiskt t.o.m. varit sol även om det ät kolsvart på himlen i fjärran.
  Har varit ute och plockat lite blåbär, det får bli några dl varje dag. Ryggen vill inte alls vara med på nåt mer, dom är fortfarande dåligt mogna, så man får sålla lite bara här och där, men jag har i.a.f. hittat några lovande ställen.
  Jag ser att det är en del sommarpratare som jag kan lyssna på sen jag fått dina recentioner.
  Kram/Kicki

 5. Lambergsfrua skriver:

  Vilken tur du har och vilken bra vinst. Ska bli intressant att höra, vad du kommer att utnyttja den där timmen till för tjänst. Fönsterputsning kanske – fast det beror ju på hur många fönster du har förstås 😉
  Här har vi haft fint väder med några åskskurar på eftermiddagen, men då var vi redan inomhus och hade inte ont av skurarna.
  NU ska vi snart sjunga med Lotta på Liseberg.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 6. Viola skriver:

  Jag har också en kruka med penséer som är rangliga men de blommar. Jag har svårt att kasta växter som inte har vissnat ner.
  Ja, inte har vi några ljumna kvällar men sommaren är inte slut ännu. De kommer, hoppas jag.
  Ha det bra.
  Kram Viola

 7. Skogsnuvan skriver:

  Om det vore jag som vunnit det priset så skulle jag absolut valt fönsterputsning för det är jag värdelös på och det blir bara sämre och såttrigare om jag försöker. Härligt med allsång.

 8. Znogge skriver:

  Förstår att det var en älskad docka din Margareta. Min docka hette Mimmi och finns nog kvar ute i garaget någonstans…

  Hoppas du får en fin tisdag!

  Kram

 9. Julia skriver:

  Vilket trevlig inlägg. själv minns jag inte namnet på min docka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *