Marianne Samuelsson avgår

Mats Odell har nu på eftermiddagen hållit en presskonferens på Rosenbad och meddelat att Marianne Samuelsson avgår som Gotlands landshövding. Enligt honom är det den bästa lösningen både för henne och för länstyrelsen på Gotland.
Nu får vi hoppas att vi får en ny landshövding, som kan arbeta för Gotlands intressen på ett bättre sätt än Marianne Samuelsson har gjort. Vi har ju Lillemor Arvidsson och hennes engagemang för Gotland i klart minne och skulle vilja ha någon med samma kämparglöd som hon hade. Hon var Gotlands landshövding från 1998-2004 och gotlänningarna skulle nog velat ha henne kvar längre tid, men hon valde själv att avgå trots att regeringen bad henne att stanna. Det var alltså en tung mantel Marianne Samuelsson fick axla och att den blev henne alltför övermäktig står helt klart idag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nyhetskommentarer, Tyckt o Tänkt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

0 svar på Marianne Samuelsson avgår

 1. Hönsakadorran skriver:

  Det var snabba vändningar, men jag tror hon gör rätt i att avgå. Undrar vilken som ska efterträda henne nu då. Varmt som attan i dag, nu klockan 19 har vi 23 plus och vindstilla. Måste ta igen mig en stund efter gräsklippningen. Det blev 6000 steg av den rundan, nu blir det att hoppa in i duschen.
  Kram

  • IngridL skriver:

   Gräsklippning är ett utmärkt sätt att göra många steg på. Nu blir det gott med en dusch, det förstår jag! Här är också varmt ikväll, det känns nästan som om det skulle kunna bli åska.

 2. Åsa! skriver:

  Nu ska det bli spännande att se vem som efterträder henne!

 3. Sylvia skriver:

  Hörde just på nyheterna att Marianne Samuelsson avgår som Gotlands Landshövding och det var väl inget annat att vänta.
  Nu ska det bli spännande och se vem som ska ta över.
  Lillmor Arvidsson minns jag som en folklig och påläst kvinna med skinn på näsa om det skulle behövas under åren hon var ordförande i Kommunal.
  Kram på dig.
  Sylvia

 4. Znogge skriver:

  Det var nog lika bra att det blev som det blev…
  Kram från en nöjd Sicilienresenär!

 5. Kerstin skriver:

  Ja, då får vi hoppas ni får en riktigt bra landshövding nu. Jag måste erkänna att vi har lite dålig koll på nyheter nu, har varken tv i Västerås eller Karmansbo f n. Är flitiga läsare på webben men tydligen missar man mycket ändå! Ja, här fortsätter livet med städning/ packning/ möbelflytt mm. Men det börjar arta sig, kanske dags för pelargonflytt snart. Har dom flyttar så lämnar jag Västerås.

  • IngridL skriver:

   Egentligen är ju en sån här debatt lite av en storm i en ankdamm, men sitter man mitt i dammen så gungar det lite i alla fall.

 6. Kerstin skriver:

  Lustigt, med mitt mobila bredband så kan jag smyga omkring i andra bloggar utan att avslöja vem jag är. Det står nämligen Stockholm, Stockholms Lan – även i min Blogg. Så nu vet du vem som hälsat på från min blogg, det är bara jag, ingen annan

 7. Wickan skriver:

  Finns många ”avdankade” politiker som kan tänkas bli landshövding… Ska bli spännande o se vem ni får!

 8. Agneta skriver:

  Det hade väl varit preferibelt om ni fått välja Landshövding själva genom folkomröstning. Om det finns flera kandidater att välja mellan, så anser jag att det är folket som ska ha sista ordet. Det är ju trots allt vi som skall ”dras” med personen i fråga.
  Det var mitt lilla bidrag till ändring inom politiken:-)
  Om Lillemor Arvidsson har jag både hört och sett mycket på TV och hon verkar vara en kvinna som kan ryta till, när de ”små” drabbas, vilket är bra. Engagerad till max är hon, så inte konstigt att både psyke och kropp tar stryk.
  Väntar med spänning på vad som komma skall ang. att Gotland ska låta hönsen slaktas för att bli bränsle till bilar…!? Såg bara en kort snutt om detta på TV, men bör väl läsa på lite innan jag uttalar mig. Men något åt det hållet var det i alla fall och kanske en ny landshövding kan stoppa detta spektakel, för inte låter det bra inte…
  Bilismen i all ära, men någon måtta får det väl ändå vara.
  Förstår att du har haft trevligt med din syster och hennes make. Fick du komma iväg på en tur till museum också. Jag klickade förståss på länken och kikade in och jättefint är där. Lite synd att man inte fick se tavlorna i närbild bara. Läste om kyrkan som är fr. 1200-talet. Otroligt vilket byggnadsmaterial och byggteknik det fanns på den tiden. Inte många kåkar som klarar så många år i dagens ”snål/sparläge”!
  Nattiskramar, Agneta

  • IngridL skriver:

   Jag är säker på att du skulle ha trivts enormt bra på museet i Vamlingbo. Han är en duktig fågelmålare Lars Jonsson.

 9. Skogsnuvan skriver:

  När man börjar tillstå att höjdare ska få andra bedömningar än vanligit folk då är man inne på en farlig väg så det var väl lika bra. Fast ….. säkert görs det så fast andra är smarta att inte prata om det. puu hur det är i denna världen. Pengar och makt bestämmer överallt.

  • IngridL skriver:

   Jo, så är det säkert, dessutom stod hon fast vid sitt uttalande och försökte inte förklara bort det. Spiken i kistan blev det när hon förklarade att hon varit utsatt för en komplott.

 10. Thomas skriver:

  Jag tycker att det är synd om Samuelsson. Den person som spelade in henne borde få sparken direkt. Precis som killen på DestinationGotland fick göra för att han uttalade sig i radio efter kraschen. Det är sånt man bara inte gör!
  Förövrigt så är det ljuvligt på Öland, igår solade vi och jag badade två gånger och Krister en gång. Idag är sista dagen för oss här, imorgon bär det av till Kosta och vi ska se på konst, därefter blir det övernattning i Värnamo.
  / Thomas

  • IngridL skriver:

   Att den person som spelade in hennes uttalande borde få gå kan jag verkligen hålla med om. Det är inte bara omoraliskt att bärs sig åt på det sättet dessutom är det väl olagligt att göra så?
   Så roligt att ni ha det så bra på Öland så att till och med badkrukan Krister tagit sig ett dopp.
   Ha det så bra och kör nu försiktigt!! (En helt onödig men nödvändig uppmaning ) Kram Ingrid