Markolio….

…höll mig vaken, så han måste få ett bra betyg som sommarvärd. Att ha en sådan uppväxt som han har haft måste göra ett barn skadat för all framtid och han berättade också vilken mobbare han var i skolan, ett riktigt monster kallade han sig själv, men han gjorde militärtjänst i Finland och där fick de ordning på honom som han själv säger i programmet.

Hans mamma trodde aldrig på att han skulle kunna försörja sig som artist, men hon blev övertygad när han tjänat så mycket pengar att han kunde köpa ett hus till henne. Det var ett starkt och mycket tänkvärt program och hela sista delen handlade om den tuffa uppväxten – om alkoholen och misshandeln i hemmet.

– Om du gör som jag gjorde och stängde av och höll inne skiten så blir det som en kokande vulkan, som då och då måste få ett utbrott, sa han och hans ventil var alkohol och slagsmål och han har blivit dömd för både misshandel och bilstöld.

Musiken var väl inte helt i min smak, men det var hans val och det var helt ok. Och så avslutade han med Björn Skiff´s Håll mitt hjärta och bättre och mer passande text efter hans berättelse kan man inte tänka sig.

Nu börjar dahliorna blomma

    
Rudbeckia, tomatillo och tomater är på god väg. Bilderna är klickbara.

Nu ska jag åka till Konsum och köpa mig en back sallad och ett gott bröd, för i kväll ska vi SPF:are göra en kvällsutflykt till Kronvalls fiskeläge och eftersom det är eldningsförbud och så hemskt torrt som det är i markerna vill vi inte tända några grillar. Normalt är annars den här juliutflykten en grillkväll.

Trevlig fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.

14 svar på Markolio….

 1. skogsnuvan skriver:

  Hoppas det blir en trevlig kväll. Själv ska jag på sommarens första dans och jag ser fram emot det men vet inte vad jag ska ha på mig. Det är omsom sol ömsom regn och jag vet att det är mycket knott där så kanske blir det långbyxor fast jag tänkt mig kjol för en gång skull. Vi får se framöver kvällen.

 2. Gunnel skriver:

  Nej, grillning är nog inte att rekommendera nu. En god sallad är inte fel. Vilken blomsterprakt! Är det utanför ditt fönster? Kram

  • Ingrid skriver:

   Konsum här har en så bra salladsdisk. Jag köper lunch där ett par gånger i veckan. Det är både billigt och bra, för allt blir uppätet och så är inte fallet om jag köper ett helt salladshuvud eller en hel gurka. Då hinner jag inte med.
   Bilden är från rabatten utanför mitt vardagsrumsfönster.
   Kram

 3. Znogge skriver:

  Så vackert det blommar hos dig trots att det är så torrt. Smart att det inte blir någon grillning för med tanke på torkan ska man inget riskera.

  Kan tänka mig att det var intressant att lyssna på Markoolios livsresa!

  Kram och ha en trevlig kväll 😀

 4. Gunnar skriver:

  Jag har inte lyssnat på programmet ännu men jag gillar honom. Har hört förut att han har haft en tuff uppväxt

 5. Inger Johansson skriver:

  Hej Ingrid!
  Hoppas att kvällen blev bra utan grillning!
  Håller med dej om Sommar idag, ett starkt program. Jag gillade inte Markoolio förr men han har växt hos mej. Så kan jag tycka att ”lumpen” skulle vara kvar för det gör killarna mer ansvarsmedvetna och stöket lägger de i mångt och mycket ner. Tror kanske inte att Markoolio hade lugnat sej utan att göra värnplikten 😆
  Kram Inger

 6. Har hört Markolio tala om sin mamma och vad han har gjort för henne, förut. Det är beundransvärt med tanke på hans uppväxt!
  Här har vi både eldningsförbud och vattningsförbud nu! Ikväll kom det lite mörka moln, men det blev bara ett par stänk… Nu börjar rabatterna verkligen sloka, man lider med växterna.
  Så otroligt fint det blommar hos dig!
  Hoppas att du får en fin utflykt, vädret är ju bra i alla fall! 🙄
  Kram, Monica

 7. wiolettan skriver:

  Jag har läst om Markoolios uppväxt, eller om det var att jag hörde honom berätta. Han hade det verkligen tufft och jobbigt. Jag gillar också den fina slutlåten han spelade.
  Så vackra blombilder du visar.
  Bra val detta att inte elda ute nu i denna torka.
  Hoppas att ni fick en härlig kväll.
  Kram!

Kommentarer inaktiverade.