Med hjärtat i halsgropen…

….följde jag instruktionerna jag fick igår från supporten på One.com om hur jag skulle göra för att ta en backup av min databas. Jag ville nämligen uppgradera min gamla version av WordPress och då var råden att man skulle ta en backup innan man gav sig på det.

Det känns alltid lite oroligt när man inte är riktigt klar över vad det är man håller på med, men allt gick helt perfekt och nu har jag den senaste versionen. Det är ingenting som ni som tittar in här märker antar jag, utan det är mest jag själv som ser en del ändringar på adminsidan.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Ludde och jag fick oss en promenad igår kväll i alla fall. Det småduggade en aning, men var rätt skönt ute ändå. (Jag såg i regnmätaren att det kommit drygt 15 mm sedan igår eftermiddag.) Vi har sovit gott i natt båda två och nu har vi promenerat hem hit till Odvalds.

Solen tittar faktiskt fram då och då och det är rätt behagligt ute. Vi stannar väl här ett tag, så att Ludde får vila sig lite, sen går vi tillbaka till Sicklings fram mot eftermiddagen och sent i natt kommer Matte och Husse tillbaka igen.

Ha en skön fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Daterande, Ludde. Bokmärk permalänken.

33 svar på Med hjärtat i halsgropen…

 1. Lambergsfrua skriver:

  Grattis till dig som fixade uppgraderingen! Jag förstår precis hur du kände dig – som tassande på tunn nyis;)
  Önskar dig en riktigt trevlig helg! För oss blir det Bokmässan, där Sonen också finns.
  Lambergsfrua 🙂

 2. Gunnel skriver:

  Jag är djupt imponerad av att du själv gav dig på att fixa backupen…..och att du klarade det. Nu vet jag vem jag ska fråga när jag får datorkrångel. Ha en skön fredag du med.

 3. Gunnar skriver:

  Alltid nervöst när man ska göra uppdateringar. Skönt att det gick bra för dig. Har du betalversionen av WordPress? Jag har funderat på att skaffa den men det har inte blivit av ännu.

  • Ingrid skriver:

   Jag har ju min hemsida kvar hos one.com och där har jag gott om utrymme, så jag har laddat upp wp där också. Jag antar att det är det du menar med betalversionen. Men den kostar mig ju ingenting extra. Och så länge jag vill hålla hemsida levande så går det ju bra, sen får jag ta mig en funderare på annan lösning kanske.

 4. Znogge skriver:

  Imponerande. Jag hade överlåtit till Husse men om jag väl försökte så hade jag nog klarat. Men jag blir lite bekväm i datortekniska frågor!

 5. Eleonora skriver:

  Gissa bara om lille Ludde blir överlycklig när föräldrarna kommer hem. Men så trevligt ni två har haft det. En liten vovve att prata med när man är ensam – det låter fint tycker jag.

  Klarare och skönare promenadväder har även jag fått här där jag bor. Men idag blir det ingen promenad ute, istället fredagsstädning och pappersplock. Tänk att det aldrig tar slut?
  Trevlig helg önskar
  Eleonora

 6. Susan skriver:

  Bra att du vågar ge dig ut på hal is!!! Många bara säger att de inte kan utan att våga testa..
  Kram och ha en skön helg!

 7. Åsa! skriver:

  Visst är det jobbigt med uppgraderingar! Tur att det gick vägen!

 8. Syster Kerstin skriver:

  Du är så jäkla duktig, bara det att du vågar!!
  Det finns många anledningar till att jagtycker det är synd att vi bor så långt ifrån varann, men det här är ju en.
  Tänk så många tips jag kunde få från dig när det gäller IT, oj oj oj !
  Jag antar att du är på Siklings nu och roar dig med ” barnbarnet”

  Helg på dig önskar vi!

 9. Krister skriver:

  Du som är så förtjust i Pernilla, här är en bild på en av hennes gallstenar:
  http://pernillawahlgren.se/wp-content/uploads/2012/09/20120928-095308.jpg

 10. Hejsan Ingrid !

  Det förstod jag väl att Du skulle greja.
  Du är väl ganska ”haj” på det här med dator-krumelurerna.

  Rädslan är väl att göra fel, fast det blir rätt i slutänden.
  Babbi fixar mina utseenden och det där andra också, jag kan ingenting.
  Hon fixAde även anslagstavlan, som jag lätt glömmer.

  Inte var det då skönt ute idag. Känns att hösten är ett faktum.

  Ha en fin Fredagskväll.

  Kram Majsan

 11. Raija skriver:

  Det är alltid lite läskigt när man gör uppdateringar, för ibland kan det bli hur tokigt som helst innan de fixat till det ordentligt.

 12. Bettan skriver:

  Wow… Ja men du är ju så duktig på att bygga din egen sida. Så detta förstår jag att det har gått som en dans =). Härligt att ni också har haft fint väder. Det gör ju att man orkar lite mera =)
  Önskar dig en god natt & fin kommande morgondag. Kramis

 13. Elisabeth skriver:

  Alltid lite klurigt med tekniken. Ha en bra helg!

 14. Louise skriver:

  Och visst känner man sig duktig när man fixat något som man tycker är svårt. Jag skulle känt mig jätteduktig efter en bedrift av det slaget som du beskriver …

 15. Agneta skriver:

  God kväll, Ingrid!
  Så du är hundvakt nu igen. Trevligt med sällskap på promenaderna förstår jag.
  Back up är det tristate jobb som finns men gott när det är gjort. Jag har ju bara mina hemsidor och dom säkerhetskopierar jag…för sällan tyvärr men skulle något fallera så ligger ju alla mina filer hos One.com så det är ju bara till att hämta ner dom till hårddisken igen 🙂

  Så bra att du inte ändrat kommentatorsfältet som några har gjort för det är ju ett elände. Hittade bara en vågrät linje och fattade inte var jag skulle skriva tills jag råkade klicka med musen på några nästan osynliga knappar så att en ruta öppnades. Sedan ska man numera scrolla för att kunna läsa att man fått med det man vill och att stavningen är hyfsad. Internet ska vara lätt men tycker att mycket blivit krångligare.
  Så är det detta med Firefox och IE som visar bloggar/hemsidor väldigt olika och det är ju lite retfullt att behöva växla mellan webbläsarna för att kunna se bildspel t.ex.
  Nu vännen är det dags för sängen så det blir god natt från mig!
  /Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!
   Ja, Ludde är en trevlig liten kompis.

   Jag vet inte om de som har sina bloggar på WordPress.com kan påverka utseendet t ex angående kommentarsfältet som du skriver om. Där görs det ju uppdateringar automatiskt och det kan nog bloggägarna inte påverka.

   Min blogg ligger hos one.com så jag får själv se till att uppdatera och har större möjligheter att själv bestämma utseende och layout.

   Hoppas att du får en riktigt trevlig lördag Agneta!
   Kram, Ingrid

 16. Beppan skriver:

  Härligt att du fixade back-upen! IT-världen är inte alltid så logisk som man skulle vilja.
  Dessutom får man vara observant så man inte åker på ngt köp man inte tänkt sig….
  Virusskydd t ex.
  Jag är lite sugen på att byta bloggportal.
  Får se om energin räcker till för det.

  • Ingrid skriver:

   Jag har ju haft bloggar (och har fortfarande) på blogspot.com, men tycker mycket bättre om WordPress och framför allt tycker jag mycket bättre om att kommentera i wp-bloggar. Jag fattar inte varför blogspot.com ska göra det så komplicerat? 👿

 17. Sylvia skriver:

  Så duktig du är som fixar backupen. Jag håller mig till WordPress.com som jag tycker är hyfsat bra och så lätt att navigera i än så länge.
  Så trevligt att få vara hundvakt ibland och Ludde är du ju bekant med. Våra grannar på ön brukar också vara hundvakt till en Ludde. En liten lurvig sak, de säger det är en tryffelhund. Han blir helt vild när han kommer ut på ön de första dagarna och far omkring som en kalv på grönbete men kärvänlig så det är riktig kul med hunden för oss också.
  Trevlig helg 🙂
  Kram Sylvia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *