Med RK på Stafva Gård

Idag måste det ju bli ett inlägg igen, för den här söndagen har jag varit på Stafva Gård tillsammans med 299 andra rödakorsare och vad ska jag annars göra med alla foton jag tog under besöket där. 😉

Vi hade tur med vädret, för det har varit mest mulet, men väldigt varmt och när solen varit framme sökte sig alla in i skuggan under de stora träden. Det kändes nästan som om det var åskväder på gång.

När vi kommit fram och blivit välkomnade fick vår grupp börja med att äta lunch. Det kändes som om det var i tidigaste laget, för klockan var bara elva, men 300 personer skulle serveras i tre omgångar, så det gick inte att göra på annat sätt.

Det var en läcker tallrik vi serverades tillsammans med hembakad gotlandslimpa och nykärnat smör till, så maten slank ner lätt, trots den tidiga timmen

Efter maten fick vi sedan gå runt på gården och kolla på alla aktiviteter de har där. Man har inte så många anställda, utan medarbetarna driver sina egna företag. Vi började med att gå in i bryggeriet, men där tog jag inga bilder, för jag hade inte kommit igång ännu, men sedan blev det desto flera. (Alla bilderna är klickbara)

En bild på Hallveda Musteri’s anläggning tog jag i alla fall och blev förtjust när jag upptäckte att den som demonstrerade den är son till en av mina fd klasskamrater på Komvux. Musten smakade bra – Du kan var stolt Anna!

       

Det här är ju en gammal gård och alla gårdar med självakting ska ju ha en fruktträdgård och givetvis finns det rester av en på Stafva också och nu blommade alla träd helt otroligt vackert. På den sista bilden kan man se en del av de 260 odlingslådor där de odlar saffran.

Här demonstrerar Kathy, som sköter saffransodlingen, sina produkter och givetvis kunde man få smaktprov av både saffranspesto och saffranssirap. Det var väldigt gott bådadera!

Hos Guteglass kunde man köpa saffransglass och det gjorde jag och den var väldigt god även om den var i sötaste laget för min smak

       

Sedan gick jag till smedjan och tittade och där fanns det en hel del riktigt vackra föremål, men nästan allra vackrast var den stora tuppen som gick utanför dörren tillsammans med två hönor.

Gott kaffe fick vi efter maten och naturligtvis kunde man få köpa med sig en påse

       

Så blev det dags för samling för eftermiddagskaffe och presentation av alla medarbetare och företagare på Stafva. Ägaren Patrik von Corswant och han fru står precis till höger om trappan och de gjorde ett megajobb idag och jag känner att jag verkligen kan rekommendera ett besök på Stafva. Det är ett väldigt vackert och välkomande ställe.

Även den anställda personalen på RKG presenterades, för givetvis finns det en hel del anställd personal, inte bara frivilliga i Röda Korset. Vi är för övrigt nära 600 frivilliga här på ön, så ungefär hälften var med på den här ”personalfesten”.

Det sista kortet tog jag när vi var på väg till bussen för hemfärd. Visst är den fin, den läckra lilla gula elbilen med Stafvas emblem?

Ha en skön söndagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Röda Korset, Utflykter. Bokmärk permalänken.

20 svar på Med RK på Stafva Gård

 1. Znogge skriver:

  Vilken trevlig dag det blev så klart att du skulle dela med dig av bilderna! I skolan äter jag ofta redan 11 och då är jag vrålhungrig men under helgen skulle jag aldrig överväga att äta så tidigt. Men man vänjer sig 😉

  Kram och trevlig kväll!

  • Ingrid skriver:

   Klart man vänjer sig och är anpassningsbar. Det gick jättebra att äta kl 11 och så var det en läcker och ganska lättäten lunch också.
   Kram

 2. Åsa Eriksson skriver:

  Så kul! Har jobbat ihop med en Monica von Corswant i Göteborg. För många år sedan. En mycket trevlig kvinna och superelegant. Men framförallt supertrevlig!!!

 3. Annika skriver:

  Vilken kanon Söndag du har haft och tack för att du delar med dig.
  Kramen

 4. Geddfish skriver:

  Trevlig dag! Och visst tar man bilder och visst vill man visa dem! Lunch kl 11 är tidigt, men det går an. Man är väl anpassningsbar.
  Ha en fortsatt fin söndagskväll. Kram, Gerd

 5. TantGlad skriver:

  Halloj. Men oj så längesedan det känns som jag kikade in här hos dig. Fattar att det händer en hel del…..och du verkar ju haft en toppendag ser jag.
  Fina bilder och kram.

 6. Visst är det så, att man känner att man vill visa och berätta för sina bloggvänner om sina upplevelser? Och samtidigt är det ju lite en dagbok för en själv.
  Det var, som vanligt, roligt att höra och se om din trevliga utfärd! Den där maten ser verkligen god ut, även om den serverades lite tidigt, kanske.
  Vädret har varit riktigt varmt här idag också, men lite blåsigt.
  Ha en fin ny vecka, kram, Monica

 7. Gunnel skriver:

  Saffransodling låter spännande. Jag använder saffran tull mycket, men sirap har jag aldrig smakat tidigare. Måste ha varit intressant att besöka den gården. Kram

 8. Inger Johansson skriver:

  Hej!
  Mm…gotlandslimpa, som är så gott!
  Spännande med saffransodling. I Skåne odlas också saffran, i närheten där vi brukar vara.
  Kan vem som helst besöka gården?
  De har inte gotlandsdricku att smaka eller köpa? Den är god, tycker jag.
  Kul att få vara med Dej på gården!
  Kram Inger

  • Ingrid skriver:

   Det är inte att undra på att saffran är dyrt. 1000 blommor ger bara ett par gram. Giftig är den också. 8 gram är en dödlig dos. Du ser vad jag lärde mig!
   Kraml

 9. Kicki skriver:

  Du kan då konsten att ta vara på dina utflykter.
  Jag undrar när vi var på utflykt senast? Det kanske var när vi var på Gotland 😕
  Kram/Kicki

  PS
  Varför har du inte det här inlägget även på bloggen? Jag hittade det knappt.
  DS

  • Ingrid skriver:

   Visst är inlägget med i bloggen!! I högerlisten kan du se alla ”De senaste inläggen” och i ”Respektive Månads Inlägg”.
   Jag vill skriva några rader varje dag, men om jag skrivit ett blogginlägg länkar jag till det i ”Minnesanteckningarna” För bökigt? Mig passar det ganska bra. 😉
   Kram

Kommentarer inaktiverade.