Ingen kontanthantering på grund av inbrott, stod det på en stor skylt när jag kom in på Handelsbanken i förmiddags. Jag hade tänkt mig handla några norska kronor för att ha ett litet startkapital när vi susar in i Norge på midsommardagen.

Nej, det blev inga pengar på Handelsbanken, utan jag fick gå tvärs över gatan till Sparbanken och där fick jag ett par sedlar, så nu klarar jag mig tills jag hittar en bankomat.

Det bästa och billigaste sättet att köpa valuta är annars via bankomat, som i Norge kallas minibank. Jag har ICA-bankens Mastercard och de tar inte ut något valutaväxlingspåslag eller några avgifter när man tar ut pengar utomlands. Det gäller bara att hitta någon bankomat och det kan ju vara lite knepigt, men det brukar ordna sig.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

I eftermiddag har vår pensionärsförening SPF Klinteorten haft en trevlig stund vid Kastalen i Fröjel, en av Gotlands absolut vackraste platser med utsikten över Karlsöarna.

Det har varit ett helt strålande vackert väder idag och det var nog ett tjugotal medlemmar som mötte upp. Sven-Olof Johansson berättade om Fröjel, Fröjel kyrka och Kastalen och sen drack vi vårt medhavda kaffe och satt och pratade. En promenad på kyrkogården och ett besök i kyrkan gjorde vi också innan vi skildes åt.

Ha en fin fortsättning på onsdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...