Medeltidsmarknaden 2016

Det blåste i morse också, men solen sken och SMHI påstod att det skulle fortsätta så ett tag till i alla fall, så jag tog bussen till Visby där Ann-Marie mötte upp vid busshållplatsen och sen gick vi ner till Medeltidsmarknaden. Överallt i stan såg man folk som gick klädda i mer eller mindre fantasifulla medeltidskläder allt från trashankar till eleganta damer i långa sammetsklänningar och hattar med plymer.

Utbudet på marknaden skiljer sig inte så mycket från det ena året till det andra, men lite slående var att det var underhållning från scenen hela tiden. I alla fall under den tiden vi gick runt där. Jag tog några bilder, men egentligen kunde man nästan ”slängt in” vilken bild som helst från något annat år.

Massor av folk hade samlats framför scenen och lät sig underhållas

En trio som underhöll med sång och musik

I Botaniska trädgården kunde man få lyssna till sång och harpospel

Den som så önskade kunde få massage

Österport

När vi gått varvet runt gick vi upp på Östercentrum och fikade på Märtas café innan Ann-Marie gick hem till Baxter och jag tog bussen till Klintehamn.

I Klintehamn hade det just varit en olycka vid nerfarten till hamnen. En lastbil och en personbil hade krockat i korsningen. Jag har kollat på helagotland.se och det verkar inte ha varit något svårare personskada i alla fall och ambulansen vi mötte strax innan samhället körde i normalfart.

När jag klev av bussen vid Konsum fick jag se konstiga vattenpussar lite här och var på asfalten och väl hemma upptäckte jag en bottenskyla vatten i regnmätaren, så medan jag varit i Visby, där solen lyst nästan hela tiden, hade det kommit en liten regnskvätt här i Klintehamn.

Trevlig kväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Visby och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

21 svar på Medeltidsmarknaden 2016

 1. Znogge skriver:

  Vilken trevligt dag! Alltid kul att komma ut på en utflykt. Hoppas att morgondagen blir lika fin 😀

  Kram

 2. Laila Östergren skriver:

  I år nöjer jag mig medeltiden som jag såg i Gammelgarn i går. Det var trevligt och en hel del stånd var det också. Jag provsmakade och köpte fikonmarmelad. Vi var även inne i Kastalen och fick se en gammal film som visade renoveringen i kyrkan på 1950-talet då de bytte en stenpelare och fick nya fönsterbågar. De visade Hennas stenarbete med att göra delarna till detta. Intressant.
  Ja du vi fick 1,någonting mm regn idag. Jag hade precis börjat rensa gräs när det började stänka och katten dök upp och jamade och skulle gå in. Så jag gick med in och vi tog kafferast, sen var skuren över.
  Kram

 3. Geddfish skriver:

  Trevligt! Jag blev nyfiken på dina bilder. Min frissa tillika nagelterapeut är på Medeltidsveckan.
  Det vore en dröm att besöka den – jag som ens aldrig varit på Gotland 😉
  Kram, Gerd

 4. Ann-Marie skriver:

  Klockan sex öppnade sig himmelen och i ett huj så blev det 5 mm. Baxter och jag skulle just bege oss ut så vi avvaktade en stund. Vi gick ner över gravarna och in i Botaniska för jag ville ju lyssna på Tomas Boström. Det blev en fin stund med vacker sol som bakgrund. Sen gick vi över hamnen och Palissaderna upp. Såå roligt att ha Baxter med för flera stannade och pratade och fotograferad blev han bara så där när han kom gående. Han gick okopplad och uppförde sig exemplariskt även när vi mötte andra hundar. Stolt matte är jag. Idag har jag gått näst intill 23000 steg så imorgon blir nog en annan dag.
  Tack för en trevlig e.m. Ingrid. Kram

 5. Skogsnuvan skriver:

  Så trevligt med lite historiska kläder och fint att solen sken. Här är det kallt bara 4 grader i morse och snålblåst

 6. Medeltidsveckan verkar vara en trevlig tradition och välkänd i hela Sverige! I förrfjor var våra tvillingbarnbarn (då 10 år) med sin farmor, som är född på Gotland, där, och dom tyckte att det var jätteroligt!
  Vilken tur ni hade med vädret…
  Ha en skön helg, kram, Monica

 7. Lollo skriver:

  Synd att jag inte tänkte på att be dig gå in i hantverksbutiken på Adelsgatan 27 och hälsa från mig … 😉
  Keramikerna Annika var där under medeltidsmarknaden, vet jag. Henne har jag handlat mycket av och träffat flera gånger när hon åker på olika marknader … främst julmarknader. Gick in där när jag var på Gotland senast, men då var hon inte där.

  Kan tänka mig att detta är stort i Visby. Det är ju dessutom en plats som passar utmärkt för jippot 😀

  Kramis

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *