Medeltidsmarknaden

Soligt, varmt och skönt har det varit idag och massor av folk hade samlats till Medeltidsmarknaden när Carina och Bosse och jag kom till Visby vid tolvtiden. Många var utklädda i mer eller mindre fantasirika medeltidsdräkter, men det var nästan lite problematiskt att fotografera, för det passerade folk hela tiden. Jag fick en hel del kort där man bara ser ryggen på någon som hastar förbi, men några skapliga bilder från dagen fick jag i alla fall. Här kommer de, helt osorterade och utan text, men jag tror ändå att de kan förmedla en känsla av stämningen på marknaden.

Klickar du på dem blir de genast mycket större!

När det började bli dags för lunch gick vi till Breda Blick. Där var det lite kaosartat, men det ordnade sig och vi fick ett bord där vi fick sitta i skuggan och ta igen oss. Varsin bit god västerbottenspaj med sallad stillade den värsta hungern.

Sedan tog vi en sväng till på marknaden, innan vi åkte hem till Klinte igen och innan Bosse släppte av mig här vid Odvalds var vi ute på Hamncaféet och åt en glass och drack kaffe.

Dagens ordspråk gillar jag, det ligger mycket i de orden:

Ett erkänt misstag är ett gottgjort misstag

Trevlig söndagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Seder o bruk, Visby och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

22 svar på Medeltidsmarknaden

 1. Bosse Lidén skriver:

  Kul att få se bilder från medeltidsmarknaden. Förrförra gången vi var på semester på Gotland hade vi råkat välja just denna veckan utan att vi visste om traditionen. Vi hade precis installerat oss i en stuga på Snäckhagens stugor. Plötsligt kom grannarna hem i sina ovanliga kläder.
  Jag är förtjust i ordspråk. Både i att läsa och försöka lära mig dem. Ha en fin fortsättning på söndagskvällen. Ps. Jag halkade in här via en annan blogg som det kan vara på Blogglandia.

 2. Lambergsfrua skriver:

  Vad roligt att se bilder från Medeltidsveckan! Tack för det Ingrid. Vu har bekanta som åker dit varje år främst för att sonen är så intresserad, men det har smittat av sig till föräldrarna också.

  Glass och kaffe sitter aldrig fel -fast för mig är det ännu hellre glass utan kaffe 😉
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   I år var det väldigt mycket folk, men det är nog mest just den här första söndagen. Det är nästan så att man skulle åka in en dag i veckan för att verkligen kunna få ta sig en ordentlig titt.
   Kram

 3. Syster Kerstin skriver:

  Din kommentarJättefina bilder som vanligt ,synd att ni inte sprang på Haroun på stan.

  Dom skall sova i en trädkoja på Kneipbyn sista natten på Gotland, ungarna är förstås glada!

  Klem.

 4. Kraft´n skriver:

  Fina bilder på medeltidarna och marknaden, blir nog några besök
  därnere under veckan/Kram Anders

 5. Gerd skriver:

  Kul att se bilder från Medeltidsveckan! Min väninna Ingrid hade gärna velat åka till Gotland istf Skagen, men det får bli ett annat år. Det hade nog varit för många turister. Bättre åka i maj juni, kanske?
  Kram, Gerd♥

 6. Ann-charlott skriver:

  Hej vännen. Kommer in denna sena söndag kväll och kollar vad du har haft för dig.. Kul med marknader och helst en sådan marknad. Vi har haft över 30 grader här i går och det var inte gott alls. Jobbigt för människor och djur.. Ha en fin vecka min vän. Kram Ac

 7. kajsastina skriver:

  Tack för att du visade dina fina bilder från medeltidsveckan! Här är 30 grader och ingen idé att sitta för länge vid datorn. Nu kikar jag bara in och läser bloggar och lyssnar samtidigt på ”Sommar” med Jan Eliasson. Honom gillar jag verkligen. Hoppas du får en fin vecka. Vi hörs och stpr kram.

 8. Znogge skriver:

  En trevlig söndag på alla vis! Marknad, god mat och fika är sällan fel.

  kram

 9. Skogsnuvan skriver:

  Så spännande det verkar vara att gå omkring och titta på allt fint. Bra väder verkar det vara också

 10. Suss skriver:

  När jag ser dina härliga bilder från medeltidsmarknaden är jag glad att vi bytte min första – och hittills enda – Gotlandsvecka till veckan före. Jag hade nog missat mycket av ön och istället vimlat runt i Visby bland alla människor som är där just pga av den veckan. Kram!

 11. Raija skriver:

  Kul med en medeltidsmarknad. Det är mycket att titta på och alla fantastiska dräkter de brukar ha på sig. Här i stan brukar vi aldrig ha något sånt, utan vi får besöka andra orter om vi vill gå på en.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *