Medeltidsveckan 2017

I dag kan inte ens jag klaga på vädret, för det har varit jätteskönt med god värme och bara svaga vindar. Eftersom ju Medeltidsveckan pågår för fullt bestämde jag mig raskt för att åka till Visby och kolla på medeltidsfolket. I morgon ska jag jobba på Kupan och på torsdag ser det ut att bli sämre väder, så det kändes som om tisdagen var en bra dag.

Inte är det ofta som bussarna mellan Klintehamn och Visby är fulla så där mitt på dagen, men i dag var det så. Det klev på folk på nästan varenda hållplats och många medeltidsklädda passagerare var det också.

Jag började med att gå till Östercentrum när bussen väl var framme, för jag hade ett ärende där, men sen gick jag genom stan ner till marknadsområdet. Det är kul att se alla som går omkring i stan utklädda till medeltidsmänniskor. Fantasin är verkligen stor! En tjej, som jag inte fick med på bild, hade bundit fast ett helt rävskinn i bältet. Jag betvivlar att man gick klädd så.

En sväng runt marknadsplatsen räckte som vanligt för min del och sen gick jag upp till mera civiliserade delar av Visby. Jag gick in på Skoboden, vilket medförde att jag kom hem med ett par skor som måste bytas, för de är för stora. En vända in till Systrarna Malmgrens på Adelsgatan kunde jag inte heller motstå och kom ut med en tunika/klänning.

Så följer en del av de bilder jag tog. Variationen mellan åren är inte så stor, men det hör till att ha några bilder från årets Medeltidsvecka. Det är ungefär som med årets blåsippor, årets tulpaner och året rosor. Det är bara man själv som vet hur nya bilderna är. De här är i alla fall garanterat färska och det blev många, så jag lägger in dem som småttingar. Klicka på dem så blir de stora och fina.

Trevlig kväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Visby och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

16 svar på Medeltidsveckan 2017

 1. Skogsnuvan skriver:

  Vilket äventyr. Där skulle jag bra gärna vilja gå omkring och titta

 2. Musikanta skriver:

  Trevligt att se dina fina bilder från medeltidsveckan!
  Kram från Ingrid

 3. Kraka skriver:

  Jag har aldrig varit på medeltidsveckan. Borde kanske åka dit något år…

  Kram

 4. Ja, du milde tid, så många, som ändå måste tycka att det är kul att tänka sig tillbaka i tiden!
  Här i Höllviken har vi ett ”Vikingamuseum” och där har dom varje sommar en vikingavecka och då får man se skinnklädda ”vikingar” i vanliga mataffären och överallt i byn! Och vikinga-strider mellan olika ”ätter” etc, etc!
  Lustigt, det där du säger om att ta ”samma” bilder år efter år! Det är ju precis det man gör! Men dom man visar i sin blogg MÅSTE ju var nytagna…ingen hade ju vetat om man visade gamla bilder och ändå är det så noga… För mig också!
  Hur som helst: Det är SÅ roligt att se dina bilder! Och att läsa om din dag!
  Kram från mig!
  Monica

 5. Märtha skriver:

  Tack för det! Det var visst medeltidsvecka en av de två gånger jag besökt staden, men jag hann inte se mycket, var inte s.a.s. inställd på det då. I Åbo har jag däremot ”med besked” varit på medeltids”happening” en gång, länge och väl. Verkligt intressant och välgjort där – men tror att evenemanget inte upprepas mera.

 6. Gunnel skriver:

  Lite av allt det hoppas jag det blir nästa år när det anordnas Medeltidsdagar på Tomarp, för det var lite för enkelt i år. Men det var första gången, så det var ursäktligt. Kram

 7. Elisabeth skriver:

  Nu börjar jag läsa ifatt igen.
  Skulle vilja vara med på medeltidveckan någon gång, men så är det allt folk som avskräcker. Kommer ihåg min känsla när jag arbetade på ön att det var en befrielse när alla turister åkte hem och jag kunde vandra runt. Det trista var då att mycket affärer och restauranger stängde igen. Nu hoppas jag innerligt att Lennarts fot läker så pass att vi kommer iväg den 21.8, som vi har färjebiljett till. Kramar

 8. Kicki skriver:

  Oj så mycket folk! Kul att se bilderna. Fantasin är det inget fel på hos deltagarna.
  Tur att vädret var behagligt, med tanke på hur blåsigt det tydligen varit.
  Kram/Kicki

Kommentarer inaktiverade.