Mekano för vuxna

Det är växlande väder idag också, men varmt och skönt. Jag hoppas att vi slipper regn, för idag ska det sättas upp ett partytält inför lördagens 30-årsjubileum. Det har kommit in många anmälningar till festen, så samlingslokalen räcker inte och chansa på att det ska vara så vackert väder att det går att vara ute är nog i våghalsigaste laget…

När jag såg den här bilden kunde jag inte låta bli att tänka på det mekano som kusin Göran hade när vi var barn. Vi tjejer fick givetvis inte några sådana leksaker, så det var väldigt roligt när man fick sitta där hos Göran och skruva.

Jag har stått och beundrat de som håller på och montera upp tältet, för det är verkligen roligt att se yrkesfolk i aktion. Det är tre tjejer faktiskt! Plus då några karlar härifrån. Tänk vad Åke skulle ha tyckt om att vara med idag och få komma med goda råd och anvisningar. 😉

Förutom att hålla ögonen på tältbyggandet så har jag dammat av och dammsugit, för i eftermiddag får jag besök av Lillemor och Peter, avlägsna släktningar till Åke. De är så trevliga och har varit och hälsat på oss flera gånger, så deras besök ser jag fram emot.

15 augusti är det idag och dags för en månadsbild igen, men den återkommer jag med senare idag.

Dagen ordspråk:

Skönhet förgår, dygden består.

Trevlig torsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.

14 svar på Mekano för vuxna

 1. Kicki skriver:

  Vad är det för 30-års jubileum som jag missat?
  Kram/Kicki

 2. Birgitta skriver:

  Vad mysigt det ser ut. Det är alltid roligt att pyssla med sånt när man är ett gäng. Men jag såg inte en enda öl hos någon av ”hantverkarna”? Trodde det liksom ingick numera.

  Jag har också damm- och dammsugningsprojekt i tankarna. I helgen är det dags. Den stora städhelgen. Får se hur det går.
  Kram

 3. Gerd skriver:

  Lagarbete! Kul!
  Jag tänker också så, många ggr, ”det skulle du sett, Sigge”, det är så mycket som har hänt som jag vill visa honom!
  Ja, mitten på augusti redan, hur fort har inte sommaren gått??
  Varm kram, Gerd♥

 4. Ann -Marie skriver:

  Hej Ingrid! Sommarprogrammet idag var bra, ibland är det så man tappar andan hur en del människor tror att de har någon slags rätt till att sätta sig på sina medmänniskor. 30-års jubileum låter kul. Kram.

 5. Gitsan skriver:

  Det är nog bra att det är proffs som fixar det tältet gissar jag… Många ”pinnar” att hålla reda på 🙂

 6. Znogge skriver:

  Är det föreningen som firar 30 år? Trevligt i så fall att det uppmärksammas med en gemensam fest. De få gånger vi rest tält har det blåst halv storm så senast fick vi plocka ner det igen. Hoppas ni får tur med vädret!

  Kram

 7. Göran skriver:

  Det var jättekul med mekano och vi byggde säkert många snillrika skapelser. Nu för tiden finns det många byggleksaker, men bäst är nog Lego. Det gillar våra barnbarn Eric och Oscar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *