Mellandag

Igår fyllde Eva år och i morgon är det Bosse som står på tur. Nu när de är vuxna spelar det väl inte så stor roll, men när de var små och gick i skolan var det tufft med barnkalas så tätt inpå varandra. Min mamma brukade slå ihop deras årsdagar och uppvakta på mellandagen, det tyckte hon var praktiskt.

Idag ska vi fira Bosse just på mellandagen, för han och Carina smiter iväg till Stockholm tidigt i morgon. Han fyller jämt och har avsagt sig uppvaktning. Firandet här i kväll blir på absolut enklast tänkbara sätt – jag har förberett för ett kroppkakskok. Nu är det bara att hålla tummarna för att kroppisarna blir goda.

Det är mulet och grått väder idag, men milt och det är väl bara att vara tacksam över det. Till helgen lär det ska blir andra bullar av! SMHI rapporterar att det ska bli hårda vindar och snö och ett par grader kallt.

Idag är det enligt allnakku Havfräuis dag.

Havfräui, havsfrun, var ett ondskefullt sagoväsen som hade sin boskap på sjöbotten. Hon var vacker att skåda och sökte på alla vis förföra unga fiskare.

Avvisades hon blev hon mycket misslynt.

Ha en fin tisdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Gäster. Bokmärk permalänken.

12 svar på Mellandag

 1. Gunnar skriver:

  Jag vet att Öländska kroppkakor ä berömda. Kan dom från Gotland konkurrera med dessa?
  Låter praktisk att slå ihop fördelsedagar som ligger så nära varandra. Det är i stort sett 6 mån mellan våra barn. Om det skall tillskrivas familjeplanering eller ren tur vet jag inte….. Det är nog slumpen:)

 2. Gerd skriver:

  Mina två äldsta barn är födda den 22 och 25 juni, det blev ofta sammanslaget. Jag hade dessutom två barn till som fyllde år!
  Kroppkakor, ja. Dessa godsaker har jag bara ätit på Öland. Finns ju småländska också. Förmodligen smakar de gotländska lika, eller?
  Kramar, Gerd♥

 3. Kicki skriver:

  Så klart att dina kroppkakor blir perfekta.
  Hälsa födelsedagsbarnen! Eva har jag ju träffat.

 4. Birgitta skriver:

  Vad du bakar och lagar mat. Så duktig du är! Min mamma hade tur – hon fick tvillingar :-). Så mina systrar firade på årsdagen. En månad senare var det min tur. Så där blev det inte fullt så tätt. Brorsan föddes i juni, tre månader efter mig (fast 6 år innan). Tycker hon planerade riktigt bra. 😉

  Har ätit kroppkakor en gång. Tyckte jag inte alls om 🙄
  Kram

 5. Ann -Marie skriver:

  Ja nu är jag hemma igen, 14 dagarsvistelsen gick åt pipsvängen. Besöket hos tandläkaren innan jag reste gick snett. Fick en tandköttsinflammation med en outhärdlig smärta där inga värktabletter gav lindring. Usch vad det har varit hemska dagar och nätter. Så trist närjag gick till tandläkaren hade jag inga besvär men blev övertalad att göra en behandling. Men i lördags bjöd jag kroppkakor och de blev goda. Kram

  • Ingrid skriver:

   Stackars dig Ann-Marie!
   Vilken otur du har, först ramlar du och så nu det här med tandköttsinflammationen. Jag hoppas att du mår bättre nu.
   Tur i alla fall att dina kroppkakor blev bra och det blev mina också. Vi fick en trevlig stund tillsammans och jag fick krama om Bosse som fyller 50 i morgon. Så fort de åren gick! I morgon ska jag sova tillsammans med Ludde igen.
   Kram!

 6. Skönt att dina kroppkakor blev bra! Fast jag misstänker att det inte var någon större risk att du skulle misslyckas med dom!! 😛
  Det var massor av år sen jag åt kroppkakor, men jag gillar det. Det ska vara gott fläsk med ordentligt med kryddpeppar i dom och så ska det vara skirat smör till (fast i Stockholm åt en del lingonsylt till) – alltså ingen lämplig mat för mig. 🙄
  Jag vet inte vad det skiljer på kroppkakor mellan olika landsändar, men är inte dom öländska gjorda på rå potatis och därför så blir dom ”äckligt” grå!? Har för mig det i alla fall….. 😉

  • Ingrid skriver:

   Vi äter kroppkakorna med skirat smör, vit sås med mycket kryddpeppar och lite av fyllningen i, lingonsylt och nytt för den här gången: rårivna morötter med filéade apelsinklyftor. Gott, gott!!
   Det blev uppskattat och sen blev det en mazarin som efterrätt.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.