Melodikrysset

Nu måste jag ju få skryta lite, för idag har jag löst Melodikrysset och när jag lyckats få ihop krysset gick jag in och fyllde i det på nätet och skickade in det.

Jag har alltid radion på på lördagarna och lyssnar på programmet, men stupar som regel på att det alltid är någon grupp som jag inte känner igen namnet på, men idag gick det.

OK, jag får väl erkänna att jag satt med mobilen beredd och googlade lite. 😳 Ändå är jag lite osäker på om jag skrivit rätt på lodrätt 11? Jag känner igen melodin, men kan inte komma på orden i refrängen, så jag höftade.

Just nu skiner solen, men det har regnat en skvätt på förmiddagen. Jag hoppas att det håller sig soligt nu ett tag. Det har varit en trist inledning på augusti.

Dagens ordspråk tål väl att fundera över :

I brist på egna framgångar, får man söka tröst i andras motgångar

Ha en skön lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Radioprogram, Tävlingar. Bokmärk permalänken.

23 svar på Melodikrysset

 1. Raija skriver:

  Grattis till att du lyckades klura ut Melodikrysset. Här är vi dåliga på att sätta på radion och har nästan alltid tyst omkring oss, om inte hundarna skäller på förbipasserande.

 2. Anne-Lie skriver:

  Lycka Till, hoppas du vinner!
  Ha en bra dag!

 3. Barbro Hellström skriver:

  Tjänare syster!
  Vi löser alltid krysset, på datorn.
  Lod 11 skulle bli inne.
  Kram från BoB!!

 4. ingmarie skriver:

  Lycka till och hoppas du vinner på melodikrysset

 5. Kicki skriver:

  Melodikrysset har jag börjat hoppa över, provade alltid att lösa det förr, men nu har jag ingen ro att vara kvar vid radion. Datorn vore väl ett allternativ förståss.
  Kul att få se dom gamla bilderna från Stenstugu. Det brukar bli rejäla ”nostalgitrippar” när man börjar bläddra i gamla album.
  Berra hittade mitt utklippsalbum för några dar sen, där jag klistrat in tidningsartiklar på den tiden jag körde travlopp, till en början var det ju inte vanligt att tjejer körde, medan det nu är helt på lika vilkor.
  Kram/Kicki
  PS
  Nu har nedräkningen börjat, 13 dar kvar 🙂
  DS

  • Ingrid skriver:

   Visst blir man sittande när man väl börjar titta i fotoalbumen. När jag slutade jobba satt jag i flera dagar och gick igenom gamla kort och satte in dem i albumen och satte lappar på när och var de var tagna. Minnet har ju en tendens att bli sämre och sämre. 😉
   Jag kan tänka mig att det var kul att se de där tidningsurklippen och uppleva den tiden.

   Det ska bli så roligt att få träffa er Kicki! 😀

 6. Lisbeth Öhlin-Petersson skriver:

  Jag löser alltid melodikrysset och skickar alltid in. Har nog gjort i 20 års tid minst. Ibland lyckas inte jag heller med grupper men till slut har jag kommit på genom gogle.
  Skulle man inte lyckas då heller så finns det en enn.kokk.se som kan allt. Han är sambo eller gift med Birgitta Dahl vår f d talman.

  • Ingrid skriver:

   Det här är första gången jag skickar in lösningen, så nu är det spännande. Du som varit med så länge – har du vunnit någonting?
   enn.kokk.se har jag hört talas om faktiskt.

 7. Lambergsfrua skriver:

  Grattis till att du fixade hela Melodikrysset!
  Nu har vi kommit hem från vår lilla utflykt och jag har just packat upp ur väskan. Få se om det blir någon mer korttur innan sommarsäsongen är slut.
  Önskar dig en fin dag!
  Solig karm,
  Lambergsfrua 🙂

  Din kommentar

 8. Hejsan Ingrid !

  Det var väl kul.
  fick heller inte L.11 men fann svaret hos andra.Googlade mycket idag.
  För alltid får jag hjärnsläpp.

  Inne blev det,Tori Amos har jag aldrig hört talas om. Hade Du det.?

  Idag dunderfint väder, blev lite kyligare framåt dagen i skuggan.

  Nu är det nästan vindstilla. Kanske det kan bli en promis nu innan middag.
  Är så himla hungrig redan. Men för tidigt att äta.

  Kram majsan

  • Ingrid skriver:

   Tori Amos hade jag aldrig hört talas om men fick ut det ändå med hjälp av google.

   Här har varit väldigt växlande väder hela dagen, men jag tog en promenad till Stenstugu efter lunch och då var det jättefint.
   Kram!

 9. Ann-Marie skriver:

  Hej Ingrid!
  Hoppas Du vinner något. Jag lyssnar så ofta jag kan för jag gillar musiken, men fyller aldrig i krysset.
  Idag har jag varit på bröllop i Domkyrkan, inte som bjuden gäst men jag ville ändå vara med. vår dotter var däremot bjuden eftersom hon är kamrat med bruden.
  Jag höll på att inte bli insläppt ty det var privat och inte för allmänheten sa värdinnan, men jag blev välkomnad när jag förklarade varför jag ville vara med.
  När vigseln började öppnades dörren och en rödklädd gaid kom i spetsen för ett 30-tal, förmodligen kryssningsfolk. Ja,ja så var det med det och sedan kom o gick det människor hela tiden. Det är nog svårt att ”stänga” Domkyrkan i turisttider. Hur som helst så var vigseln fin o vacker som det ska vara och bruden var söt.
  Sommarprataren igår var trevlig att lyssna på och även den Iranska(tror jag hon är) flickan som var i torsdags fångade uppmärksamheten.
  Maj Fant skrev tidigare en bok som heter att bli mamma åt sin mamma, den har jag läst.
  Ska kolla om den boken Du läst nu finns på bibblan i så fall lånar jag den.
  Nu ska jag ut och prova svamplyckan.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag kan tänka mig att det blev lite oroligt med guidade grupper mitt i vigselakten. Vi vigdes också i domkyrkan, men i ett av kapellen.
   Boken är klart läsvärd och ALS är en fruktansvärd sjukdom.
   Hoppas att det gick bra i svampskogen!
   Kram!

 10. Znogge skriver:

  Det finns en sida som heter korsord.se. Jag löser deras kryss. Sidan har ett forum och där avhandlas även melodikrysset under en egen rubrik. För att ställa en fråga måste man vara medlem men läsa kan alla göra!

  Kram

 11. Agneta skriver:

  Hej!
  Melodikrysset brukar jag alltid försöka lösa utan att googla eller annst och för 2 veckor sedan sände jag in det men inte vann jag inte. På något sätt har det mist sin charm nu när man kan googla samt att det finns en lösning på nätet på :enn.kokk.se . Det var roligare förr när man inte kunde ”fuska”.
  Men du är ju en riktig turgumma så kanske du vinner 🙂
  Kram, Agneta

 12. Lisbeth Öhlin-Petersson skriver:

  Nej Ingrid jag har aldrig vunnit något men du verkar ju vara en turmänniska så det ska bli kul att sitta på lördag och höra när dom säger: Klintehamn Ingrid Levander

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *