Mera reselektyr

Det skramlade till i brevinkastet, det ringde på dörren! Det var brevbäraren som hade med sig boken av Bosse Lidén som jag beställt.

-Den gick inte ner i inkastet, sa han glatt, vilken tur att du var hemma.

Den blir nog utmärkt reselektyr.

Om inte Sebastian varit både snabb och skicklig hade den riskfyllda cykelturen oundvikligen slutat med en krasch. Nu blev det istället kärleken som slår ner i hans 13-åriga kropp. Utan att han själv förstår varför förflyttas plötsligt hans fokus från sport och kompisar till en enda person – Lena. Men bakom hörnet väntar de mörka skuggorna och hösten slutar i en tragedi…
Trettio år senare återvänder Sebastian till Halmstad för att äntligen få svar på den fråga som gnagt inom honom under alla år. Som i en film rullas sekvens för sekvens upp och han är tillbaka där allt började.

Mina fotsteg i ditt hjärta är Bosse Lidéns debutroman. En nostalgitripp till 70-talet där galna upptåg blandas med betydligt djupare tankar om skuld och ånger. En bok fylld av värme och humor men också med en stor portion eftertänksamhet.

Nu ska jag fortsätta att läsa i den andra boken som ligger på soffbordet Gå, älska! av Tomek Tryzna. Den handlar också om en pojke, men den här bor i efterkrigstidens Polen och han gör allt för att rädda sin familj. Det är en ganska tragisk historia man får ta del av, men ändå finns det humoristiska inslag, som gör att man sitter med ett litet leende på läpparna när man läser den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Böcker och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Mera reselektyr

 1. wiolettan skriver:

  Fint av brevbäraren att ringa på. Det har vår också gjort om något paket varit för stort, men, inte alla gör det utan då får man gå och hämta det på en angiven plats, som inte är posten nu för tiden.
  Det verkar vara en trevlig och intressant bok som du fick i brevlådan. Spännande. Den andra däremot om efterkrigstidens Polen får nog vara för min del.
  Ha det bra och kram från mig.

 2. Lambergsfrua skriver:

  Bussig brevbärare, men så kan det vara i en mindre ort. Bosse Lidéns bok låter mycket intressant och blir säkert bra reselektyr. Själv har jag gärna korsord på själva resan och bok, när jag väl är på plats. Jag har lite svårt att koncentrera mig på en bok, när det händer mycket runt omkring mig. Jag får ju inte missa något :))
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Det ska givetvis inhandlas några veckotidningar också. Jag köper aldrig den sortens lektyr annars, så det brukar vara kul att bläddra i och så då korsorden förstås…
   På själva resan är jag som du – nyfiken som bara den och kan inte koncentrera mig på läsning.
   Kram

 3. Rigmor skriver:

  Tänk, nu blir jag lite avundsjuk, att du kommit in i en riktig läsperiod!! Jag har liksom inte kommit till ro än, det är för mycket utomhus som borde göras, men sen kanske…i brasans sken kan det vara gott med en god bok, och Bosses debut är jag lite intresserad av!!
  Här har vi haft en riktig höstdag, sådär lite småregnigt, lite sol och sen lite blåst…allt blandat i en salig kompott. Det är bara att inse, nu är den här…hösten.
  Ha det gott!!
  Kram kram

 4. Birgitta skriver:

  Jag tänker också beställa den. Den berömde författaren själv har minsann skrivit i min blogg (som du ju sett). Och han beskriver vissa saker, så rörande, i sina kåserier, att jag faktiskt måste läsa boken också.

  Ha en jättefin dag i höstsolen.
  Kram

 5. Znogge skriver:

  Jag tänker nog också beställa den. Har sätt den nämnas i många bloggar…

  Kram och trevlig läsning!

Kommentarer inaktiverade.