Mera regn och åska

Igår kväll, eller rättare sagt redan sen eftermiddag, började åskan dra in över ön igen. Jag satt ute och löste korsord och hörde hur det mullrade och sedan blev det bara värre och värre, men inte alls som i torsdagskväll.

När klockan var tio vågade jag inte ha TV, dator och telefoner inkopplade längre, så jag fick aldrig reda på vem som var mördare i gårdagens avsnitt av Kommissarie Morse. En del regn kom det också, totalt 12 mm var det i regnmätaren i morse.

Till följd av fredagskvällen åskväder fick vi ingen DN idag, tidningsflyget blev inställt! Tur att jag har lite kvar av fredagskrysset och sudokut gjorde jag något fel på igår, så det ska suddas ut, så att jag får starta om det igen.

Ha en fin lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Irriterande, Väder och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

15 svar på Mera regn och åska

 1. Ama de casa skriver:

  Tur att man numera kan läsa tidningen på nätet när såna saker händer 🙂

 2. Gunnar skriver:

  Vi fick en släng av ”Gotlandsåskan” här i natt men den gick snart över. Men nya oväder lär vara på väg..

 3. Agneta skriver:

  Hej Ingrid!
  Jag tog ett foto av min orkidé och solen sken så vackert för en stund sedan. Nu så ösregnar det, åskan mullrar och det är kolsvart ute! Stänga av datorn och dra ur sladdar ska man inte göra när åskan är i gång för det är DÅ som den hittar vägen till el-uttagen står det på Telias hemsida. Någon åskledare har vi inte kvar här på huset ( fr. 1950). Men det brukar gå bra 😉
  Snart dags för middag och lite TV. Tycker inte utbudet är bra på lördagarna men däremot finns det mycket på söndagarna…sent dessutom. Det får blir Sommarkväll och sedan Kommissarie Gently på TV9.
  Ha det så gott!
  Kramen, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Jag har också hört att man absolut inte ska börja ordna med några kontakter o kablar när åskan är i gång. Det ska man göra så fort man hör att det startar.
   Något Sommarkväll blev det av förklarliga själ inte i kväll!
   Nu ska jag se på en gammal Bondfilm, de är ju nästan kult 😉

 4. Margaretha skriver:

  Ni har verkligen varit placerade i ”stormens öga”, ni på Gotland. Vi i Småland har märkt av åska och regn lite grand men jag förstår att ni har haft det värre. Tänker på dig när jag ser väderleksrapporten på TV. Man ser inte ön p g a jättemoln …

 5. Linda skriver:

  Det har varit mest regn här i Dalarna också, men en liten solglimt fick vi idag. Igår när det blixtrade stängde jag av strömmen till modemet/routern och drog ur sladden. I maj var det väldigt många datorer och modem som fick blixtnedslag med trasiga datorer som följd. Det är ju tråkigt.

  Tråkigt på tv-programmet. Går det att se på dator via SVT-play eller TV4- play eller liknande?

  Ha en fin söndag!

  • Ingrid skriver:

   Det gäller verkligen att dra ur alla kablar i tid innan åskan närmar sig. Bärbara telefoner, datorer och modem är ju väldigt känsliga.

   Det där TV-programmet var en gammal repris, så det var ingen större förlust att jag inte fick se slutet.
   Ha en fin söndag själv!

 6. margareta wårenius skriver:

  Hej, Ingrid, nej jag har inte varit lat! Men har haft min dotter Eva här från Falköping. Och de är så mycket så dagarna räcker inte till. Sent går vi och lägger oss. Mycket häst alla hennes vänninor här i sörmland har häst. Hon fick tillfälle att provrida Olofson´s häst från BecksVete som hon tyckte var ett mycket trevlig sto. Nu har jag städat i Frigebo´n och på fre. kommer vårt barnbarn, som bor i Jönköping och läser till sjuksköterska, han får oxo bo i Frigebo´n. Han är inte intr. av hästar så de blir fiske nästan alla dag. och kanoting, här finns det stora möjligheter till kanoting. Jag måste avbryta tror det blir åskväder igen. margareta

  • Ingrid skriver:

   Det är klart att livet och samvaron med nära och anhöriga måste gå före datorn. Kul att du också har en Eva 😉
   Ha en fortsatt fin sommar och hoppas åskan håller sig borta!

 7. Micke skriver:

  Här har vi varit lyckligt förskonade från åska.. var nått på försommaren men det är väl det enda tror jag. Inte mycket till regn har vi fått heller. Men har kommit lite nattetid nån natt vet jag.

 8. Viktkamp skriver:

  igår hade jag velat ha lite åska men inte kom det något.

Kommentarer inaktiverade.