Mera vinter

Just nu är det solsken, men det tar väl inte så lång stund innan det snöar igen, för raden av staräurar verkar vara outsinlig. Nu är det någon enstaka plusgrad, men enligt SMHI ska det bli 10-12 grader kallt i natt. Tur att snön ligger som ett skyddande täcke över snödroppar, krokus och vintergäck!

Det snöade i morse

När jag morgonpysslat färdigt, gick jag ut och skottade bort snön på uppfarten. Det gäller ju att ta det lite efterhand så att det inte blir för mycket att ta hand om.

På förmiddagen kom vaktmästaren och skrapade bort snön från vägarna

Ett par timmar senare såg det ut så här igen

Jag behövde åka och handla så efter lunchen tog jag på mig och gick ut och skottade uppfarten en gång till och så tog jag med mig kvasten ut till garaget för att kunna ta bort snön utanför garageporten.

För ovanlighetens skull så var det inte så mycket folk på Konsum som det brukar vara. Det märks minsann att ICA inte finns kvar längre, för det kan vara ganska kaotiskt på Konsum ibland när all nyanställd personal håller på och fyller på hyllorna, samtidigt som butiken är full av kunder, och både det ena och det andra kan vara slut. Jag skulle verkligen önska att det finns någon aktör som vill öppna en livsmedelsaffär i den gamla ICA-butikens lokaler.

Trevlig lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Odvalds, Väder. Bokmärk permalänken.

14 svar på Mera vinter

 1. Ja, även här har vintern kommit tillbaka, dock inte med så mycket snö som ni har! Men vitt är det igen och blåser rejält, så det blir ingen promenad idag heller! Men i morgon skulle det inte blåsa så mycket…
  Modigt av dig att köra bil i sådant väder, men måste man handla, så måste man!
  Ha en fortsatt fin lördag, kram, Monica

 2. Musikanta skriver:

  Vi hade 10 minusgrader i morse. Så den globala uppvärmningen låter vänta på sig, åtminstone här i Mogata. Och snön ligger kvar som i Norrland.
  Önskar dig en skön fortsättning på helgen med minimalt skottande.
  Kram från Ingrid

 3. Kraka skriver:

  Oj! Så mycket snö du fått.

  Kram

 4. Gunnel skriver:

  Snöat har det gjort hos mig med några dagar, men jag har inte i närheten av den mängd snö som du visar. Det får gärna bli lite mer vårlikt nu till påsk. Kram

 5. Helena skriver:

  Nej har ni fått mera snö, stackars vårblommorna.
  Här var det -18 i morse…

 6. Bosse Lidén skriver:

  Du kom inte undan heller. Hopplöst när det yr och ser likadant ut igen efter kort tid. Vad betyder ordet staräurar? Det behövs alltid konkurrens. Trist att ICA lagt ner. Hoppas det kommer något nytt dit i lokalen. Blev det en kall natt?
  Söndagskram Bosse

  • Ingrid skriver:

   På Gotland kallar vi de där snöbyarna som kommer i mitten/slutet av mars för staräur. Om det ska vara en riktig staräur ska man ha sett staren innan snöbyn kommer. När det har kommit sex staräurar (stare – yrsnö) är våren här.
   När jag jobbade lade vår VD ut meddelande på intranätet så fort det kommit en sådan snöby, så att vi skulle ha koll på dem.
   Vi hade -13,9 som kallast i natt.
   Kram

 7. Det är den tiden på året nu.
  Kan vara riktigt kalla nätter och sedan plusgrader och sol på dagen.
  Plötsligt har snön smält bort men så kommer det åter ett litet täcke, som dock ofta fort får ge sig och försvinna 🙂
  KRAM!

Kommentarer inaktiverade.