Metoo

Sexbrottsskandalen kring Harvey Weinstein skakar den amerikanska filmbranschen och nu går svenska kändisar också ut och berättar om hur de blivit utsatta för sexuella övergrepp och med sexuella övergrepp menas till exempel en klapp i rumpan. Jag tror inte att det är finns någon vuxen kvinna som inte kan skriva under på att man varit med om något liknande. För att travestera Ireen von Wachenfeldt så är ju män djur och till och med värre än djur, så det är väl inte att undra på att Harvey Weinstein burit sig åt som han gjort.

Nu går många ut på Facebook och Instagram under haschtaggen Metoo och vittnar om hur de blivit trakasserade och inläggen delas hej vilt, vilket man ska vara försiktig med, man kan faktiskt bli åtalad för ärekränkning när man sprider sådant.

Metoo har också blivit sextrakasserad minsann. En gång när jag var i 7/8-årsålder lurade en kille in mig på dasset på Strands där vi bodde då och drog ner byxorna och visade snoppen. Vad han inte visste var att toleransnivån var hög hemma och jag tittade bara lite på hans lilla metmask och sa: ”Ha! pappas är mycket större”. Byxorna åkte kvickt på plats och han sprang iväg.

Allvarligare var en incident när jag var i 16-årsåldern och var och lyssnade på Yngve Stoor i Boängen i Lokrume. En äldre kille slog sig i slang med mig. Han var mörk och snygg och jag kände mig mycket smickrad över uppmärksamheten, så när han föreslog att vi skulle gå på en liten promenad följde jag dumt nog med. För det blev snart klart vad det var han var ute efter. Inte förrän jag började gråta och skrika släppte han mig och lät mig gå. Jag klarade mig den gången och fick mig en läxa. Lita aldrig på karlar!!

Mårbackaskott

I dag är jag nöjd med mig själv, för äntligen blev det av att plantera mårbackskott inför nästa vår. De gamla plantorna kastar jag, för det blir bara rangliga och fula och blommar inte alls så rikligt om man lyckas övervintra dem och nu måste jag säga att jag är ganska trött på dem. Nu vill jag ha något annat i köksfönstret.

Trevlig onsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nyhetskommentar, Tänkt, Trädgård och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

22 svar på Metoo

 1. Lambergsfrua skriver:

  Jag kan bara hålla med dig Ingrid, det finns nog ingen enda kvinna/tjej som inte har råkat ut för någon form av sexuella trakasserier – fast på den tiden visst man inte att det faktiskt var trakasserier. Inte jag i alla fall. Det var bara skrämmande och läskigt. Till exempel på Stockholms spårvagnar och bussar fanns det så kallade ”tricktryckare”. När det var fullt i vagnarna med ståplatser och trängsel gällde det, att se till att ha ryggen fri. Vissa gubbar (i alla åldrar) tog gärna chansen och tryckte sin kropp (och snopp) tätt intill och gned. Vi tjejer blev så småningom mästare i att ha ryggen mot en vägg och väskan på magen som skydd…
  Men för den skull delar jag inte metoo-inläggen.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   ”Tricktryckare” det uttrycket har jag aldrig hört förut, men förstår mer än väl betydelsen av det. Det är klokt att inte dela i onödan. Man ska tänka sig för både en och två gånger innan man gör det.
   Kram

 2. Märtha skriver:

  Min man och jag diskuterade det där igår. För det första befattar ingen av oss sig med olika ”delanden av hemliga budskap” på Facebook, och dessutom är det svårt att dra gränser. Jag har verkligen inte blivit sexuellt trakasserad, det har ju ”gått mode” i att ha sådant i sin ”cv” också. En gång blev jag omfamnad av en kille bakifrån, på öppen gata. Det resulterade i en örfil så perfekt att han bara stod och gned sin kind efteråt. Det gjorde ont i handen också, men var väl ment! Eftersom jag troligen är känd för att ”bita ifrån” på olika sätt så har ingen vågat… Stark har jag också varit.

  • Ingrid skriver:

   Det gäller att ”bita ifrån sig” ordentligt, så att de lär sig att man inte gör så, för det är ruskigt det man läser om vad som kan hända på musikfestivaler t ex. Det är värre än när en kändis får en klapp på rumpan.
   Kram

 3. Ja, just nu är det verkligen en ”boom” för att berätta om de övergrepp man som kvinna varit med om. Det är väl bra, antar jag, men dela några inlägg gör jag inte.
  Vilket underbart sätt du hade att avspisa den lille killen, som ville visa vad han hade! Han gjorde nog inte om det!
  Vilka fina pelargon-skott du har satt! Hur förvarar du dom sedan över vintern? Det är ju verkligen lönsamt att göra, för Mårbackapelargoner brukar inte vara billiga!
  Ha det så gott, kram!
  Monica

 4. Znogge skriver:

  Tyvärr är det nog många som har den erfarenheten vilket är sorgligt. Förmodar att det är bra att det kommer upp till ytan. Tack och lov finns det nog en och annan karl som fortfarande har ärliga avsikter.

  Så många nya skott du fick satt. Här står två vita pelargoner i köksfönstret men i ärlighetens namn så börjar jag tröttna på dem. Med andra ord så får det snart bli något annat.

  Kram och god kväll!

 5. Elisabeth skriver:

  Sexuella trakasserier är tyvärr allt för vanliga. Gäller att stötta kvinnor och män som blir utsatta för det.

 6. Helena skriver:

  Hörde på radion att om en man säger att en kvinna är snygg eller vacker, är det också trakasseri…
  Svårt var gränsen går.
  Så många krukväxter du har, och frodiga.

 7. Musikanta skriver:

  Första gången jag upplevde något sådant var när jag var 14 år och stod mitt i en folksamling framför en TV i London i slutet på 40-talet. TV var något helt nytt då och det var en tennismatch som höll på. Jag kände att en man tryckte någonting hårt på mig mot min rygg men på den tiden hade jag ingen aning om hur det fungerade med sex så jag stod snällt kvar. Hade aldrig sett eller hört talas om en erekt. p*s förut. Inte förrän jag blev äldre förstod jag vad det rörde sig om, haha. Men inte skriver jag något på FB om det.
  Kram från Ingrid

 8. Bia skriver:

  Hej Ingrid! Länge sedan jag tittade in här!
  Det där ”metoo” gör mig arg, irriterad, illamående…
  Tänker att den som utsatts för vidriga sexuella övergrepp inte
  vill dela med sig till ”hela världen”, men en klapp på baken
  eller att ha mötts av nedvärderande ord skulle jag kunna skriva om.

  Nu ska jag titta ifatt i din blogg!
  Kram/Bia

 9. Geddfish skriver:

  Jag tror att en del män tycker att kvinnan ”fjädrar sig” så att det inbjuder.
  Allt är ett spel. Viktigt att allt sånt kommer fram. Men jag känner inte för att dela något. Tror jag.
  Kvällskram, Gerd

 10. Gunnel skriver:

  Bra att det skrivs om detta mer och mer nu. Även om det säkert aldrig går att få slut på trakasserierna, så blir fler uppmärksamma och det kanske gör det lite besvärligare för de som har sånt i tankarna. De flesta har nog någon gång råkat ut för liknande händelser. Jag skrattade gott åt din berättelse från barndomen. Undras om killen vågade sig på nåt liknande fler gånger. Storleken lär ju ha betydelse. Kram

 11. Efter att i 40 år jobbat på vårt företag som enbart hade killar/män till kunder så är det klart att man råkat ut för en del. Men…konstigt nog inga sextrakasserier, utan sånt otrevligt som hände var i helt andra sammanhang. För blottare, tryckare och snuskiga telefonsamtal råkade -naturligtvis – jag ut för också. Och jag körde också med din avsnoppande kommentar. 😈
  Anledningen att det inte hände något sådant med kunder kan nog vara att jag kunde massa tekniskt inom avancerad bilracing. Alltså, jag kunde slå grabbarna i deras egen nisch. 😉
  Dom var ofta t.o.m.tvungna att be mig om hjälp gällande deras veteran- eller racebilar. På en del märkte man ju att det var ”under deras värdighet”, men dom var alltså tvungna….. 😕
  Däremot så var det en del som försökte flirta och t.o.m. några som bjöd ut mig – fast dom visste jag var gift och gubben min var bredvid (!?) – men det var ju inget att hetsa upp sig över. Det kunde jag skratta åt redan på den tiden och gör fortfarande – vilka knäppskallar! 🙄
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Ja, du karlar är som de är. Jag blev tillfrågad av en gubbe här på Odvalds om vi inte kunde träffas och kramas lite, men jag avböjde och frågade om han inte trodde att frun skulle bli ledsen då. Han försvann och har inte kommit tillbaka.
   Gubbar!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *