Midsommar på Stenstugu

Vilken härlig midsommar det blev! Kanske inte några väldigt höga temperaturer, men väldigt soligt och vackert har det varit. Och det är lika fint idag och ännu bättre ska det bli i veckan som kommer.

På midsommarafton var vi först vid Stenhuse gård för att hämta jordgubbarna och potatisen som jag beställt och jag har aldrig förr sett så mycket folk där. Hela gården var fullpackad av bilar och kön till butiken ringlade lång ut på grusplanen. Ägaren själv satt ute och prickade av alla som förbeställt och så fick man ett nummer som man skulle lämna när man kom fram till kassan. När jag äntligen kom in i butiken var det tre stycken som jobbade, så det flöt på ganska bra trots anhopningen av folk.

Efter lunch kom yngste sonen och hans sambo och på kvällen satt vi ute åt och grillade. Jag hade köpt hängmörad fläskytterfilé som jag marinerat och det blev riktigt gott.Åke och Thomas


Krister serverar

Vi satt ute tills solen försvann ner bakom talltopparna, då blev det kallt, så då gick vi in och drack kaffe och åt jordgubbstårta.

Midsommardagen är sommarens lugnaste morgon, för då är det nästan ingen trafik. Jag gick upp vid halvåttatiden som vanligt, solen sken och de enda ljud som hördes, när jag gick ut på trappan för att kolla vädret, var fågelkvitter och en och annan humla som surrade. Krister och Thomas, som övernattat här, åt frukost tillsammans med oss och fram på förmiddagen åkte de tillbaka till Visby och civilisationen.

När Åke och jag ätit lunch la jag mig ute i solstolen och hade det riktigt härligt. Tyvärr glömde jag att Sommar i P1 startade igår, så jag missade Annika Sörenstams sommarprat (och jag kommer att missa Eva Dahlgren idag också, för vi ska åka till Skolgården i Fröjel, vår hembygdsgård, och vara med på invigningen av en tillbyggnad av den). På eftermiddagen åkte vi till kyrkogårdarna och vattnade och satt upp nya blommor och sedan åkte vi och våldgästade några sommargrannar, blev bjudna på kaffe och hade en riktigt trevlig stund tillsammans med dem.

Ha en riktigt fin söndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *