Min egen årskrönika 2011

Efter moget övervägande har jag bestämt mig för att försöka göra en sammanfattning av året 2011. Alla officiella nyheter redovisas i TV, radio och tidningarnas årskrönikor, så här kommer jag bara att ta upp mina personliga upplevelser från året som gått.

Om du nu inte skulle orka ta dig igenom hela den här krönikan vill jag passa på att redan nu önska ett gott slut på 2011 och ett riktigt Gott Nytt År 2012!

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

JANUARI blev inte riktigt lika kall som december, och i mitten av månaden regnade det kraftigt, all snö smälte och det blev rena vårfloden.

Men det blev kallt igen och mera snö, för ännu var inte vintern slut.

Åke kämpade på med vedkörning och eldning och jag försökte gå mina promenader trots kyla och halka.

I mitten på månaden var vi och besiktade bilen, jag var på mammografi och på ett besök hos tandläkaren. Allt gick bra och både bilen och jag själv fick godkänt.

22 januari var jag med vår SPF-ordförande på en data kurs i Visby.

Dagen efter var sönerna med partners här och vi firade Åkes 83-årsdag en dag i förväg.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

FEBRUARI och kylan fortsatte. I början av månaden var vi på ett möte med SPF och hörde på ett väldigt intressant föredrag av doktor Magnus Sundblad, som var inbjuden som föreläsare om sitt arbete som kirurg vid sjukhuset i Jimma i Etiopien.

Första söndagen i månaden var vi på Rondo och såg på årets nyårsrevy. Det var en riktigt trevlig kväll.

Den 10:de blev det ett ordentligt snöoväder igen och SMHI utfärdade en klass2-varning.

Samma dag var jag med i Gotlandsradions morgonprogram, som hade ett inslag om sociala medier och jag var med i min egenskap som bloggare.

Och februari fortsatte med ordentlig kyla. På kerlaiksdagen hade vi -15°.

En dag i slutet av månaden var vi i Visby hela dagen. Åke gjorde sitt årliga besök på reumatologen, jag var hos optikern och kollade synen, vilket innebar att jag fick beställa ett par nya glasögon, och sen snurrade jag runt i stan och shoppade. Och så var jag på Teliabutiken och beställde nytt abonnemang för bredband/tv/bredbandstelefoni.

Sista helgen i februari var vi på månadsmöte med SPF på lördagen och på söndagen var jag på Kupan och hjälpte till med kaffeserveringen på ett av Röda Korsets sammankomster

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

MARS och nu började jag känna att det trots allt fanns hopp om livet. Vintern gick emot sitt slut och våren nalkades, även om mars kan vara nog så kylslagen.

En dag i början av månaden åkte vi till Visby. Jag hämtade ut mina nya glasögon och var på Skoboden och köpte mig ett par nya skor och så gick jag ner i Botaniska trädgården och fick se att magnolieträdet minsann stod i knopp.

Lunch fick vi hos Krister och Thomas.

Några dagar senare fick vi åka till Visby igen, för en kontroll av mina nya glasögon, som jag inte kunde läsa med, än mindre använda vid datorn. Glasen var det inga fel på och inte synundersökningen heller, men man beställde ändå nya glas?

22 mars var vi med SPF-arna på en trevlig mannekänguppvisning på Toftagården.


I trädgården var det fullt av småfåglar i snön och kylan, men tillgången på småfågel gjorde också att sparvhöken kom på regelbundna besök.

I slutet av månaden åkte jag på en ordentlig magsjuka, som dessbättre gick över ganska snabbt.


Den 24 mars såg jag den första blåsippan och samma dag dök också de första tranorna upp och den 27:de hade vi besök av de första stararna.

Den sista mars åkte vi till Visby igen för att lämna tillbaka en digitalbox till Telia och så hämtade jag ut mina glasögon som nu äntligen fungerade som de skulle.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

APRIL, april du dumma sill…. Nej det här var inget skämt, Nybergs skoaffär fortlever och den första april öppnade de nya ägarna affären, som nu heter MJ Skor.

Månaden inleddes med dimmigt väder som gjorde att flyget inte kunde gå.

Soliga och fina dagar omväxlande med regn och rusk var det under april, precis som det väl brukar vara den här lynniga månaden.

Vårstädning både ute och inne höll oss sysselsatta. Större delen av trädgårdslandet brukade vi till och sådde till med gräsfrö. Det var dags att minska ner på grönsaksodlingarna för ryggen säger ifrån att det är nog.

Den 22 april var det Långfredagen och då var jag ute på en promenad och hittade de här fina violerna.

På påskafton var yngste sonen och hans sambo här och vi satt ute i solskenet och njöt på eftermiddagen och sen åt vi påskmiddag tillsammans.

Den 27:de var vi i Visby, för maken skulle till tandläkaren och jag tog en vända genom stan och ner till Botaniska trädgården för att se på vårprakten där. När vi kom hem hade arrendatorn harvat på åkern utanför huset och höll på att så ärtor där.

Valborgsmässoafton firade vi på Warfsholmen som vanligt, fast årets firande innebar en besvikelse. Mindre brasa kan man knappast tänka sig och där fanns ingen kör och inget tal till våren 🙁

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

MAJ och vårvärmen kom av sig i början av månaden. Hagel och bara ett par grader varmt var det den 1 maj.

Min rygg och tinnitus besvärade mig och särskilt ryggen gjorde att det mesta kändes trist, men det blev bättre efterhand.

Den 5 maj plockade jag både vårmusseroner och kajpar.


Ett svanpar hade byggt en bobale på slipen i Klintehamn och deras äggläggning och ruvning följde jag hela månaden och långt in i juni.

Tyvärr var de två äggen tydligen inte som de skulle, för det slutade med att svanarna övergav dem.

Den 18 maj kom vår dotter Eva hem från Sicilien för att vara med och fira vår guldbröllopsdag den 20 maj. Den firade vi på Fröjel Resort och med på festen förutom vår familj var Åkes syster Barbro och hennes man.

Mina svärföräldrar, jag o Åke, min mamma Runa


Fotot är taget på gården utanför Klintehamns hotell, där vi hade vår bröllopsmiddag, den där pingstaftonen den 20 maj 1961.

Den 24:de åkte Eva och så var vi ensamma igen, men det är ju tur att vi har våra söner på närmare håll och de kom och uppvaktade på Mors Dag.

Vi kämpade på med ogräsrensning i rabatterna och gräsklippning och det blev allt varmare och skönare ute.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

JUNI började med riktigt vackert sommarväder och torsdagen den 2 juni, som var Kristi Himmelsfärds dag, åkte vi ut på vår traditionsenliga vårutflykt till Sudret. Syrénerna blommade alldeles fantastiskt överallt.

Lördagen den 4:de var vi på en sommarkonsert i Fröjel kyrka och nu hade det verkligen blivit sommarvarmt och skönt väder.

Nationaldagen var det 27° varmt när vi samlades tillsammans med ett gäng SPF-are på Klinteberget.

Så blev det Pingst och på Pingstdagen var det Gökotta i Andänget vid Hajdes i Fröjel och den morgonen regnade det, men inte värre än att vi kunde vara ute i änget. Iklädda stövlar och regnrockar och ett och annat paraply hade vi en trevlig stund med tipspromenad och medhavd kaffekorg.

I mitten av månaden fick jag se att det var en lägenhet till salu på Odvalds, vi var och tittade på den och la ett bud. Spännande, spännande!

Den 22 juni, midsommaren nalkades och därmed började också en regnigare period. SMHI varnar för mycket regn och gräsklippningen blir skjuten på framtiden.

Och vi var på fest hos våra grannar som bor söder om Stenstugu den här dagen.


Midsommarafton blev det riktigt fint väder och yngste sonen och hans sambo var här och åt jordgubbstårta och på kvällen firade vi i all stillhet med nyupptagen färskpotatis, matjesill och en ”lille en”.

Månaden slutade med soligt och varmt och härligt sommarväder.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

JULI startade med åska och regn och det blev ett litet andrum i vattningen av rabatterna. Det blev dock inga större regnmängder och varken uthängd tvätt, fönsterputsning eller biltvätt hjälpte för att få mera nederbörd.

I början av månaden åkte jag på en ordentlig förkylning och hade några sömnlösa nätter med snuva och andnöd. Jag skyller vår nyrenoverade Konsumbutik för den förkylningen, för där är otroligt kallt.


Den 6 juli var jag i Visby och gick runt och tittade på allt spektakel som pågick där, för nu var det Almedalsveckan som fyllde stan med aktiviteter.

Lördagen den 7:de kom min syster Kerstin och hennes man Hassine och hälsade på hos oss.

Vi hade en trevlig vecka, även om min förkylning gjorde mig lite matt. Vi var på Lions loppmarknad i Klintehamn och vi var ute och åkte på norra Gotland, på ställen där i alla fall inte jag varit förut.

Och så var de med nere på Odvalds och tittade på lägenheten som vi skrev kontrakt på den 5 juli. Vi hade inte tillträde till den förrän den 1 augusti, men hade fått nyckeln i alla fall.


Den 15 juli fick vi storfrämmande från Jämtland, när bloggvännen Anita och hennes väninna kom och hälsad på hos oss. Det är så roligt när man får träffa de blogg- och nätvänner man har haft kontakt med länge.

21 juli hade vi ett präktigt åskoväder och fick 16 mm regn på natten – och jag sov som en stock och hörde ingenting alls. Och en vecka senare var det dags för mera åska och regn, den här gången så pass att vi inte fick någon DN, och då är det illa 😉

Juli började gå mot sitt slut och jag började plocka, sortera, packa och planera inför vår förestående flytt.

Den 27 juli var jag på Visby hotell, på Kroppshälsan och kvitterade ut min 70-årspresent. 90 minuter i total avkoppling, med lugnande musik och i händerna på en väldigt rar och behaglig flicka, som smög fram och tillbaka och masserade och smorde med alla möjliga olika preparat, det var precis vad jag behövde, för efter allt stök hade min rygg blivit allt sämre och sämre.

Riktigt busväder var det natten till den 29:de, då fick vi över 80 mm regn på ett dygn.

På förmiddagen den 29 juli var vi i kyrkan i Fröjel och följde Åkes gamla kompis Göte till den sista vilan. Det tunnar ut i leden!

På eftermiddagen samma dag var jag på vårdcentralen i Hemse och sökte hjälp för min rygg. Och den renderade i en remiss för lungröntgen och röntgen av bröstryggen.

30 juli var vi på sommarteater på Bottarve, som i år gav ”Bigges Bodi”.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

AUGUSTI och nu var lägenheten Odvaldsvägen 51 vår och planeringen inför renovering och flytt avancerade.

Vädret hade stabiliserat sig efter allt regnväder och i trädgården på Stenstugu var det hur fint som helst och mycket gräsklippning också förstås.

Och jag sorterade och sorterade och funderade och funderade. Det är inte helt enkelt när man ska flytta från ett stort hus fullt med grejor överallt till en tvåa på 69 kvm.


Den 4 augusti fick jag i alla fall koppla av från sorterandet för då fick vi besök av ännu en nätvän – Iréne och hennes man Sander. De stannade inte så stor stund, men det var kul att få träffa dem i alla fall.

6 augusti satte Bosse igång med renovering i vår lägenhet. Ett nytt badrumsskåp och en ny toa och lite krokar och hyllor skulle upp i badrummet och i köket skulle en vägg sättas upp, ett skåp skulle bort för att få in en diskmaskin, spishällen skulle på plats. I klädkammaren skulle jag ha upp en hylla till mm mm.

Den 9:de kom svåger Hassine och satte igång med målning och tapetsering.

Kerstin var givetvis med hon också.

Hassine hade jobb veckan ut och vi avslutade med att vara med på Flundrefest vid Valby bodar och sedan på kvällen åkte Kerstin och Hassine tillbaka till Stockholm.

17 augusti var jag på lasarettet och fick röntga lungor och bröstrygg.

Några dagar senare fick vi besök av avlägsna släktingar på Åkes sida. De hade hittat honom och oss via min kusin Görans släktforskning. De var riktigt rara och trevliga och vi åkte runt med dem och visade upp Fröjel.

Jag fick besked på röntgenundersökningarna och nu blev det en ny remiss för bentäthetsmätning. Ryggen har varit besvärlig hela sommaren och begränsat mig mycket. Det är så mycket jag skulle velat ha gjort, men inte orkat ta tag i.

28 augusti var det ett riktigt präktigt åskoväder. Jag vet mig inte varit med om maken.

Sista dagen i månaden, kom den sista tapeten på plats i lägenheten. Den var slut när Hassine skulle beställa den och det var en månads leveranstid på den.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

SEPTEMBER startade med härlig sommarvärme och det kändes som om vi fick lite kompensation för augustirusket. Jag sorterade och packade i kartonger och åkte till lägenheten och fyllde på i skåp och klädkammare.

Den 7:de fyllde jag år och blev uppvaktad av maken och sönerna.

Den 9:de var jag på bentäthetsmätning och fick besked om att jag är väldigt benskör. Inte bära, inte lyfta, inte ramla – så löd ordern!

Lördagen den 10 september blev det flytt – med fart och kläm gick det – sönerna med partners var otroligt effektiva och när kvällen kom var allting på plats och vi sov första natten på Odvalds.


Och september fortsatte med samma härliga väder. Åke, som är en solälskare av stora mått, mådde gott på uteplatsen.


När vi bott i lägenheten en vecka fick vi våra första gäster, Åkes syster och hennes man Bengt och våra goda vänner och fd grannar, Sven-Olof och Irma.

Den 22 september hade SPF höstupptakt på Snäckan och då var vi med där. Det var så fint väder när vi åkte dit, men efter ett tag mulnade det och det kom en skvätt regn så vi fick gå inomhus.

På lördagen var det sedan Klinte Marknad och där gjorde vi givetvis ett besök.

Samma dag firade vår goda vän Sven-Olof sin 70-årsdag i Skolgården i Fröjel.

Här kan du få se hur roligt vi hade!

En vända till Visby blev det i slutet av månaden, för lite kompletteringar till lägenheten och så ville jag ju ta en höstvända till Botaniska trädgården.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

OKTOBER inleddes med en riktigt indiansommar, men några dagar in i månaden blev det mera normala förhållanden. Vi fixade och donade i lägenheten, Bosse var här och satte upp tavlor och elektrikern kom och installerade taklamporna och det mesta började kännas färdigt inomhus.

En liten rabatt grävde Åke också och där satte jag ner lökar. Nu hoppas jag att det ska bli en trevligt blomning där till våren.

9 oktober var vi på en trevlig tillställning på Kupan i Hemse, med grönsakssoppa, kaffe och underhållning. Jag var där för att hjälpa till, men det gjorde inte det hela mindre trevligt. Efteråt det var vi och hälsade på Åkes kusin på Sudergläntan innan vi åkte hem.


12 oktober åkte vi till Tingstäde, för att tillsammans med SPF-arna göra ett besök på Försvarsmuséet där. Det var en riktigt trevlig utflykt!

Första nattfrosten hade vi den 15:de.

Den 28 oktober följde vi en gammal granne, Bertil Gansvik, till den sista vilan. Han blev gammal och var 94 år när han avled.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

NOVEMBER fortsatte med samma milda väder som det varit tidigare under hösten. En och annan frostig morgon var det, annars bara blidväder.

Månaden inleddes med ett trevligt kaffekalas hos en av våra nya grannar. Vi är gamla bekanta och det är för övrigt många gamla bekanta som bor här på Odvalds.

Första söndagen i månaden var vi i Rone och såg Ronerevyn. Det var en riktigt rolig eftermiddag och skådisarna var jätteduktiga.

7 november hade jag ett möte med sjukgymnasten på VC – Nu skulle jag få börja med sjukgymnastik.

Och den 9:de var vi och tog årets influensaspruta.

12 november firade vår SPF-förening sitt 30-årsjubileum i Hejde bygdegård och då var vi med där.

Förutom en massa god mat var det underhållning av en linedancegrupp och de som så ville fick också på att dansa.

Den 15:de var vi på Rondo och såg Riksteaterns uppsättning av Blåvingar, en jättebra föreställning.

Nu började hösten verkligen visa sina rätta färger och sällan har det varit så grant som i år.

Dimmiga dagar var det då och då, med fortfarande ganska höga temperaturer.

Vi plockade in trädgårdsmöblerna i förrådet och var vid Stenstugu en eftermiddag och hjälpte till att räfsa löv.


På Fars dag var sönerna med partners här och uppvaktade och vi bjöd på middag.

20:de var det skyltsöndag i Klintehamn.

Det regnade på förmiddagen, men mot eftermiddagen blev det uppehåll och det blev en trevlig promenad i samhället för att titta på vad handlarna hade skyltat upp med och beundra all den nya fina julbelysningen över gatorna och på Torget, där det också var underhållning med julsånger och ringlekar.

Den 26 november gick stormen Berit till angrepp. Det blåste väldigt, men vi slapp relativt lindrigt undan.

Första advent kom sönerna med sina respektive hit och vi inledde julen med glögg och adventskaffe.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

DECEMBER inleddes med samma milda väder som i november. Halka på vägarna blev det på morgnarna och Gotlandsradion rapporterade om avåkningar.

Första lördagen i månaden var vi på Rondo på julmarknad. Där fanns mycket att titta på och handla, men vi nöjde oss med några småsaker och så passade vi på att få oss julens första portion risgrynsgröt med skinksmörgås.

Andra advent, som också var Bosses årsdag, var vi på Toftagården och åt julbord.

7 december fyllde Åkes syster Barbro 75 år, så då åkte vi till Endre och uppvaktade henne.

Mellan utflykterna julstökade jag, bakade och gjorde julgodis och fortsatte med mina besök på VC och sjukgymnastiken. Jag tycker faktiskt att övningarna har haft effekt.

På Luciadagen var vi i Fröjel kyrka och såg på ett trevligt Luciatåg och fick lyssna på vacker sång och musik.

Den 17:de var vi med SPF i Mästerby bygdegård på julfest. En trevlig eftermiddag med god mat, sång och musik, ringdans och julklappsutdelning.

20 december var jag i Visby och besiktade bilen och mina tänder (fast inte på samma ställe) och vi fick godkänt båda två.


Så blev det jul och julafton. I år var det bara Bosse och Carina som var här och firade jul, men vi hade det väldigt trevligt, tycker jag i alla fall. De kom hit på juldagen också och åt juldagsmiddag tillsammans med oss.

Nu är den här månaden och därmed också det här året snart slut. Jag har försökt komma ihåg vad som hänt och när, men säkert har jag glömt en massa i alla fall.

Om du har orkat hänga med och läsa hela min krönika, så vill jag upprepa min önskan från inledningen av den om ett riktigt gott slut på det här gamla året och ett riktigt Gott Nytt År 2012!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Årskrönika 2011, Nostalgi. Bokmärk permalänken.

35 kommentarer till Min egen årskrönika 2011

 1. Lisbeth skriver:

  Ännu en fördel med bloggen. Man kan se tillbaks på ett annat sätt än om man bara lever i tanken. Nu gav du mig hopp om det nya året. Blev alldeles varm när jag såg videkissen.
  Tror jag ska börja längta
  Kram

 2. Anne-Lie skriver:

  Tack för det gångna året, intressant att läsa om vad du gjort under året.
  Jag vill önska dig också ett Gott Nytt År.
  Kram!

 3. Gunnel skriver:

  Det är kul när man ser foton från hela året. Det är så mycket man inte kommer ihåg, men när man tänker efter har året varit ganska händelserikt. Vårbilder kan man aldrig få för många av. Gott Nytt År till dig med. Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag tycker att det är roligt med en sån här sammanfattning och jag gjorde en förra året också.

   Man tycker att det inte hänt så mycket (fast i år har det ju det, med flytten och allt), men när man tittar efter månad för månad inser man att det hänt en hel del ändå.

 4. Skatan skriver:

  Tänk ändå vad ett år går fort … det var inte längesen som jag upplevde att de skrev om vissa saker … t ex svanparet och deras ägg som inte ”blev något” … Och det känns ju trösterikt att efter snö kommer tö … om nu det kommer någon snö vill säga. Men våren kommer i alla fall och sommaren … också nästa år.

  Ett riktigt Gott Nytt År 2012 önskar jag dig och Åke!

  Kram!

  PS Jag har inte kunnat hålla mig längre … men det var en nitlott. Tack än en gång för alla roliga spännande morgnar och din fina kalender. Tänk ändå att jag kom så här långt. Kram igen!

 5. Åsa! skriver:

  Vilken trevlig årskrönika Ingrid! Tänk så fort ett år går ändå. Nu ser vi fram emot ett riktigt bra 2012!

 6. Har läst alltihopa och mycket minns jag klart och tydligt. 70-årsfesten var ju kul.Då alla försökte blåsa upp en ballong. Din Åke lyckades bra med det.
  Och SVANPARET. Flytten .När Du pratade i radio.Nu blir det inte i den ordning Du skrev det.Men det har ju varit ett både roligt och lite tråkigheter dessutom. Men så är det nog.
  Jag har ju inte skrivit lika idogt som Du gör.
  Så inte blir det någon årskrönika som kan roa mina läsare. Har för många boggar.Märker det nu, när jag inte får till ett inlägg i någon av dem. Jo ett i lillgrimman.

  Många av mina bloggvänner har även blivit FB-vänner.
  Då får man mer kontakt på annat sätt.

  Önskar Dig och Din Åke ett gott slut på gamla 2011
  och säkert som amen i kyrkan blir det nya minst lika bra.
  Det blir spännande att få vara med om,allt det nya eller om det går i samma banor

  Kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   Visst var den där 70-årsfesten rolig!
   En sån här årskrönika skriver jag för mina bloggvänner, men också mycket för min egen skull. Det är kul att se tillbaka vad som sig tilldragit haver.
   Vi får verkligen hoppas att det nya året blir riktigt fint på alla sätt och vis.
   Kram

 7. Kicki skriver:

  Det var intressant att återblicka ditt år. Det mesta var ju som att minnas själv, eftersom jag följt din blogg hela året.
  Kanske jag också gör en krönika, men jag har inte lika bra koll på mina inlägg som du har på dina.
  Nu är det inte mycket kvar på detta året. Vi får hoppas att nästa år blir ett lugnt och harmoniskt år. Du slipper i.a.f. packa ner en hel gård (och minst 50 års minnen) för en flytt.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Jag är väldigt förväntansfull inför den här första våren på Odvalds. Och så ser jag fram emot att Bosse och Carina ska flytta till Stenstugu. Det ska bli väldigt spännande 🙂

 8. Suss skriver:

  Riktigt roligt att få en sammanfattning av ert år. Det var verkligen händelserikt. Nu hoppas jag ryggen bara blir bättre och bättre och att ni fortsätter trivas på Odvalds, samt att alla lökar väntar till våren med att komma upp.
  BRA gjort att få ihop en så fin årskrönika, jag tror inte jag hade orkat. KRAM och gott slut på 2011!

 9. Berit skriver:

  Hej Ingrid!

  Tittar in för att önska dig och Åke Ett Riktigt Gott Nytt År 2012!

  Tack för din fina årskrönika som var så intressant att läsa.

  Gott Nytt År 2012 till Er båda från Berit och Lennart

 10. Gunnar skriver:

  Oj vilken fin årskrönika du har gjort! Den kan du väl spara som dagbok? Det har verkligen hänt mycket för er under året. Kanske var den största omställningen för er att ni flyttade?

  Jag önskar Dig ett Gott Slut år 2011 och ett Gott Nytt År 2012!

 11. Kraft´n skriver:

  Hej Ingrid ! Visst händer det en hel del på ett år, både roligt och tråkigt.
  Kul och få dom här tillbakablickarna igen. Man får ju aha.upplevelser, javisst ja !
  så var det.
  Nu får ni ha ett Gott Slut och ett
  GOTT NYTT ÅR !
  Anders

 12. Syster Kerstin skriver:

  Ett sånt trevligt och händelserikt år ni har haft!
  Ett gott slut önskar vi er !

 13. Laila skriver:

  Väldigt trevligt att läsa en sammanfattning av året som gått. Jag önskar er båda ett gott slut och ett gott nytt år.

 14. Birgitta skriver:

  Du ser! Du fick ihop en fantastisk årskrönika ju! Och jag kommer ihåg mycket av det. Vintern som gick tyckte jag var underbar. Men ljus, snö, vitt, kyligt. Fast det är inte kul när det blir isigt. Och har en stor rottweiler i koppel som gärna drar iväg om nåt ser intressant ut.

  Du har i alla fall haft ett år där det hänt massor. Trevligt.

  Vill önska dig ett gott slut och ETT GOTT NYTT ÅR.

  Kram

 15. Iréne skriver:

  Jag läser ju din blogg varje dag men ändå var det så kul att läsa din årskrönika, du är ju så duktig på att skriva, allt blir så levande så man följer med i vad du gör.
  Det känns också mycket hedrande att vi, Sander och jag, fick vara med i din krönika, det var så kul att få träffa er.
  Vi önskar dej och din Åke ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!

  • Ingrid skriver:

   Så roligt att du gillade min återblick på 2011, risken är ju att det känns tjatigt 😉
   Naturligtvis skulle ni vara med Iréne, vi har ju haft kontakt så länge!!
   Ha ett riktigt Gott Nytt År ni också!

 16. Syster Kerstin skriver:

  Ett gott slut på det gamla året menade jag förståssss!!!! Hi hi hi…

 17. Doris skriver:

  Så duktigt av dig att göra en krönika av dina blogginlägg, jag rännde över mina men såg att det inte hade hänt något precis ;-).
  Önskar dig ett GOTT NYTT ÅR och tack för det gamla !
  Kram

 18. Pia skriver:

  Hej Ingrid,
  Nu har jag läst din årskrönika och ser att det hänt massor som jag inte visste. Jag är så dålig på att hälsa på numer, både i bloggar och irl. Har inte heller varit till Gotland på flera år, Tobbe har åkt utan mig och på det sättet kunnat stanna längre än jag vill. Det finns en tid för allt och jag har känt att jag vill vara hemma istället för att lämna sönerna ensamma. Känns som om man måste ta vara på det gôtta nu iom att det nog inte står på förrän de flyger ur boet.
  Det är trist med din rygg och benskörheten, men det låter bra att ni nu hålls i en lägenhet och inte har en stor gård att ansvara för. Jag hoppas att ni trivs bra i lägenheten. Vi brukar också fundera på det, men det får vänta ett tag. Tror inte vår katt skulle trivas och då blir det besvärligt. Vill ju inte gärna ”skjuta honom” bara för att vi ska kunna bo i lägenhet 😉
  Jag önskar er ett riktigt bra år 2012 och att alla era nära och kära också får ett bra år.
  Kram
  Pia

  • Ingrid skriver:

   Så roligt att höra ifrån dig Pia!

   Du gör nog klokt i att satsa tiden på dina söner. Jag har en känsla av att det är alltför många föräldrar som är så fullt upptagna med att förverkliga sig själva att det inte får tid över för sina barn.

   Det är riktigt tråkigt med mina ryggbesvär och benskörheten, men det är väl bara att acceptera att livet inte kan bli som förut och göra det bästa av situationen.

   Vi trivs hur bra som helst i lägenheten, det enda tråkiga med flytten var att vi var tvungna att ta bort katterna. Jag kunde inte tänka mig att stänga in 11 år gamla katter, som levt hela sitt liv i full frihet, i en liten lägenhet.

   Allt gott till er också för 2012 och om du skulle komma över till ön hoppas jag att du hör av dig!

   Kram Ingrid

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *