Mina vårdkontakter

Nu kan man nå även Klinte vårdcentral via nätet och idag har jag testat den nya funktionen. Jag hade en fråga och ringde som vanligt för att få en telefontid, men det fanns inga tider lediga idag, så då gick jag in på Mina vårdkontakter och ställde frågan där i stället och i eftermiddag ringde en distriktssköterska upp. Så smidigt och behändigt!

Jag har surfat runt lite på sidan och där finns allt möjlig nyttigt att hämta. Recepten finns där med information om medicinerna och man kan beställa svar på röntgenundersökningar och provtagningar, beställa tider och ändra tider om man skulle få förhinder.

Dagen har flutit på bra! Bullarna blev jättefina och vi har minsann smakat av dem. En promenad till Mekonomen för att hämta ut bilen gjorde jag efter lunch och sen var jag och köpte en dörrkrans som jag satt upp.

Nu ska jag ta ett kapitel i boken jag håller på med, Släke av Håkan Östlundh, en ruskig historia. Jag har inte läst något av honom tidigare trots att böckerna utspelar sig på Gotland.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Böcker, Hälsan och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

20 svar på Mina vårdkontakter

 1. Gunnar skriver:

  Det låter jättesmidigt. så borde det vara på alla vårdcentraler tycker jag.

 2. Barbro Hellström skriver:

  Det har jag gjort i 2 år nu Boka tid och avbeställa Allt kan man göra på nätet. Förnya recept och sånt.

  Beställa varor på apoteket och betala Sen går man ner och hämtar sin blåa påse, aldrig mer stå i dessa köer,bland andra, som skall dra sin sjukdomshistoria och om det kan vara bra med den och den medicinen
  Tacka vet jag dator:-) Kram

  • Ingrid skriver:

   Visby och Roma har haft det ett tag, men här i Klinte är det alldeles nytt. Vi fick inbjudan för ett par veckor sedan och jag registrerade oss direkt.
   Kram tillbaka!

 3. Sylvia skriver:

  Här har vi haft tjänsten i några år och det är väldigt behändigt. Jag har använt mig av den vid flera tillfällen och det har funkat bra. Är glad att jag försökt hänga med någorlunda i vårt alltmer datoriserade samhälle. Nu jobbar jag med att få min äldre syster intresserad men det går inget vidare.
  Alltid kul och intressant att läsa en bok där handlingen utspelar sig i ens hemtrakter.
  Ha en fin kväll.
  Kram

 4. Znogge skriver:

  Verkar smidigt måste jag säga. Att få en tid hos vår läkargrupp kan vara snudd på omöjligt. Känns ofta som om det brister i deras organisation och personaltäthet. Kanske något för dem också!

  Kram

 5. Inger Maryissa skriver:

  Jag tycker också det är mycket smidigt med mina Vårdkontakter och hittills har det funkat bra, och jag fått svar relativt snabbt, och tid till läkare och förnyande av medicin
  Skönt att slippa sitta i telefonköer som man kunde få göra förut
  kram

 6. Elisabeth skriver:

  Visst är det smidigt med internetanvändningen.
  Det där med färska bullar lät väldigt gott. Få se när jag får tid och ork. Jag väntar på ditt omdöme om boken, så småningom. Har inte läst något av Håkan Östlund.
  Ha dé!

 7. Skatan skriver:

  Det låter verkligen smidigt och bra. Nu måste jag undersöka om den tjänsten finns här i Nyköping. Men jag tvivlar på det. Jag skulle nog hört om det förut.

  Där sa du nånting! En krans till dörren. Deeet skall jag gå till torget och handla idag. Nu börjar det så smått närma sig advent ju …

  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Ja, även om inte julen står för dörren ännu, så är det ju första advent på söndag. Hur ska det gå med helg, besök av dottern och Dagens julfråga? Det är mycke’ nu!

 8. Daniel Glifberg skriver:

  Håkans böcker är bra, har läst tre av dom, kan rekommendera samtliga.

 9. Ama de casa skriver:

  Gud så bra! Himla smutt att kunna sköta det via nätet istället för att sitta i telefonkö. Det tar sig sa mordbrännaren!
  😀

 10. Lisbeth skriver:

  Visst är det fiffigt och vad kul att det fungerade. Vi har haft det ett tag är med en del inkörningsproblem. Det såg ut som man förnyat ett recept men när jag stod där på apoteket hade något gått fel. Jag tror det är bättre nu och hoppas att det ska fortsätta fungera för er. Är ju så smidigt. Man spar både tid och pengar
  Bodde jag närmare sKulle smita in och smaka av bullarna
  Ha det fint

  • Ingrid skriver:

   Jag har inte provat att förnya recept ännu, men det är snart dags, då får vi se om det också fungerar.
   Jag kan tala om att idag finns det kakor också 😉

Kommentarer inaktiverade.