Mindre ont i dag

Natten har varit lugn och jag har sovit gott och när jag kom upp ur sängen kunde jag konstatera att jag inte har så ont i högersidan längre. Visst känner jag av det om jag gör några habbavinker, men det är nog inte så illa som jag trodde igår. Det kanske bara är en sträckning eller överansträngning jag råkat ut för. Man blir ju så himla känslig när man är så här gammal och för det allra minsta får man ont. Jag jobbade ju i tisdags eftermiddag och även om jag försöker att inte lyfta kartonger och sådant som är tungt, så kanske det blev för mycket för min stackars rygg eller också beror det på att jag bar vattenkannor från köket ut till rabatterna häromdagen. Vem vet? Men allt är bättre än det jag befarade igår!

Jag provade att ta en promenad på förmiddagen och efter en stund gick det riktigt bra, men jag tänkte att jag skulle ta det lugnt i dag, så det blev bara en tur till Apoteket och hem igen och efter lunch la jag mig ute i solstolen och tog mig en liten middagslur.

Nog är det härligt att man kan ligga ute i shorts och linne den 15 september. Solen har lyst lite svagt i dag och det har varit över 20°, men nu har himlen täckts av ganska täta moln och enligt SMHI lär det här ska vara den sista fina sensommardagen. Nu lär det ska bli kyligare och mera höstlikt väder. Det är kanske dags att ta fram höstjackan.

Ha en fin fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan, Odvalds. Bokmärk permalänken.

24 svar på Mindre ont i dag

 1. Geddfish skriver:

  Här är det knallsommarvärme! Ojoj. Linne och shorts idag, dagen lång. Tids nog kyler det på.
  Så bra att du har mindre ont. En ska vara rädd om sig.
  Ha det så bra, kram, Gerd

 2. Lambergsfrua skriver:

  Vad skönt att du känner dig bättre idag. Det kan nog vara sp att du har tagit i lite för mycket med att bära kartonger och vattenkannor. Visst är det härligt att somaren har dröjt sig kvar så här länge.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 3. Birgitta skriver:

  Hemskt att ha ont. Men du, när du bär vattenkannor, fyll dom inte för mycket – gå hellre en gång till. Och bär med knäna, inte med böjd rygg – ALLTID rak rygg. Och vrid aldrig kroppen samtidigt som du lyfter något. Och börja stretcha lite försiktigt. *sa kvinnan som har en sjukgymnast till syster*.
  Visst är det ett underbart septemberväder? Vi har haft 26 grader idag. Jag har iofs jobbat – men varit i Malmö och kikat på utbildningslokaler för jobbets räkning. Åt lunch på uteservering när vi kom tillbaka till Lund. Och sen gick jag på shoppingrunda. Jobbet struntade jag i på eftermiddagen. Man får ta tillvara på denna förlängda sommar. Eller hur`
  Kram på dig och krya på dig!

 4. Anne-Lie skriver:

  Skönt med lite lagom hösttemperaturer. Har varit lite väl varmt ett tag nu.

 5. Kicki skriver:

  Skönt om det onda bara var träningsvärk. Otroligt ändå att kunna ligga ute i linne och shorts i mitten av september.
  Kram/Kicki

 6. Så skönt att du känner dig bättre! Om du sen kan få lite hjälp med den där ”ortrosen”, så behöver du kanske inte oroa dig så mycket. Visst känns det att man är äldre…man orkar ju inte på långa vägar vad man gjorde förr! Och ont får man.Men man får vara glad så länge man är frisk!

  Här är också rena sommarvädret. Jag badar varje dag och det är säkert över 20 grader i vattnet. Nu undrar man, varför man bokade en resa söderut…
  Ha det så bra, hoppas att di slipper få ont igen!
  Kram, Monica

 7. Hillevi skriver:

  Min ”bonnakärring” (hon kallar sig själv, så, Kerstin på går’n) fyller petflaskor en masse och vattnar med och jösses vad det blommar. Hon orkar inte lyfta tunga kannor längre.

  Så BRA att det känns bättre, dagen idag!

 8. Musikanta skriver:

  Skönt att höra att det inte var så farligt som du kanske befarade och att du mår bättre idag. Jag ser fram emot lite svalare väder – kan knappast ta mig för någonting när det är så här hett. Svetten rinner hela dagen utan att jag anstränger mig. Tyvärr får man inse sin begränsning i den här åldern och försöka ta det lugnt och vila mycket. Det dröjer inte länge förrän ryggen tar stryk – jag brukar hinna med ett rum att städa innan ryggen sätter stopp.
  Kram från Ingrid

 9. Znogge skriver:

  Så skönt att det känns bättre i dag men det är nog ändå klokt att inte överskatta sin förmåga. Här har vi haft ännu en dag med 26 grader så nu i kväll blev det ett härligt bad i havet. Det gällde att passa på för svalare väder är nog på ingång…

  Kram och trevlig kväll!

 10. Gunnar skriver:

  Bra att din rygg kändes bättre idag. Du är inte dålig som håller igång som du gör!

 11. Skogsnuvan skriver:

  Tog in mina pelargoner igår och satt dom i växthuset och det var tur för jag vaknade till att det var nollgradigt så nu är det nattfrostens tid även om det är varmt och skönt på dagarna. Hoppas du blir bättre. Det är samma med mig när man gör något särskilt så nog sjutton får man ont någonstans Krya på dig och vad du gör. LYFT INTE NÅGOT

 12. Gunnel skriver:

  Vad är habbavinker för något? Det låter akrobatiskt. Tyvärr så överskattar man nog sin förmåga många gånger. Skönt att du känner dig bättre i varje fall. Kram

Kommentarer inaktiverade.