Minne från Funchal 1989

Första veckan i februari 1989 åkte Åke och jag till Madeira och hade en underbar vecka där. Vi bodde på ett hotell inne i Funchal där vi trivdes väldigt bra. Hotellet hade en takterrass med pool där vi låg och solade. Ibland fick vi en kall dusch från en i stort sett klarblå himmel, men det gjorde ingenting, för då blev vi lite avsvalkade och slapp gå i poolen.

Hotellet hade en liten trevlig matsal där vi åt frukost och även en och annan lunch. Bland annat serverade de estepada, dolkfisk, med stekt banan och stekt potatis. Det var otroligt gott, så det åt vi flera gånger.

Här står vi och spanar ut över havet.
Det är Rune eller Hulda som tagit kortet och sedan sänt det till oss.

Det fanns inte så mycket att göra på kvällarna annat än att samlas i baren och prata och där träffade vi bland annat Rune och Hulda, som sedan varit här på Gotland och hälsat på flera gånger. Jag trodde först att Rune skojade när han presenterade Hulda, men den tuffa och ärtiga tjejen hette faktiskt så.

Jag kom att tänka på den här resan i dag när jag plockade fram min korg och gjort mig beredd för att åka och handla. När jag kom ut regnade det, så jag gick in igen och ställde ifrån mig korgen i hallen. Lite senare, när jag tittade till på den dök minnet från resan upp!

Korgen köpte jag under en utflykt på Madeira och det var nog ett bra köp, för den har varit mycket använd under de 29 år jag haft den och se så fin den ännu är. Jag var lite fundersam över hur jag skulle få hem den och Åke var väldigt bekymrad, men korgen gick precis ner i min resväska om jag packade den full med kläder, så det var väldigt lätt att få med den hem och den blev ett utmärkt minne från resan.

Ha en skön fortsättning på torsdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nostalgi, Resor och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Minne från Funchal 1989

 1. Ja, tacka vet jag användbara souvenirer! Vilken glädje man har av dom! Förr brukade jag alltid köpa en tavla/bild från våra resmål och alla dom sitter i gången in till sovrummen. Varje fredag dammar jag dom och då minns jag resmålen en stund…
  Din fina korg är ju verkligen en bra souvenir!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Den har jag använt varenda gång jag sedan jag fick hem den, då jag åkt och handlat på Konsum eller ICA, så den har jag verkligen haft nytta av.
   Kram

 2. Lambergsfrua skriver:

  Så ska souvenirer vara – användbara och snygga! Där gjorde du ett bra köp.
  Kram, Lambergsfrua 🙂

 3. Elisabeth skriver:

  Vilket härligt minne. Vi har också varit på Madeira och tyckte det var en vacker ö med fina promenadstråk.

 4. Znogge skriver:

  Tack för din snälla kommentar hos mig. Samma år föddes vår son så vi reste inte 😉

  Kram

 5. Helena skriver:

  Där har jag varit 2 gånger. Första gången 1985 tror jag det var. Vilken vacker ö, och vackra människor. Köpte med många fina broderier hem. Nu har dom byggt en linbana från Funchl upp i höjden, det förstör ju nästan idyllen.
  Vilken fin korg, den är verkligen handgjord.

 6. Gunnar skriver:

  Det verkar vara ett fint ställe ! Förstår att du har fina minnen där ifrån.

 7. Geddfish skriver:

  Kul att se bilder! Inte så länge sen som jag var i Funchal. Javisst, man kan packa in kläder i allt möjligt. Min ena väninna köper alltid hattar och där får ju kläderna trängas in.
  Fredagskram, Gerd

Kommentarer inaktiverade.