Jag fick se att SVT1 sände Det är serverat, Magnus Härenstam och Brasse Brännströms krogshow på Berns från 1978, så jag knäppte på TV:n för att se på den och det var verkligen en riktig nostalgikick.

I januari 1978 fyllde Åke 50 år och vi hade bokat en resa med Spies till Rom och då krävdes det som vanligt en övernattning i Stockholm. Dagen innan vi skulle iväg flög vi därför upp till Arlanda och där mötte min syster Kerstin och hennes man oss för vi skulle övernatta hos dem. Som 50-årspresent bjöd de oss på Berns på kvällen. Åh, så trevligt det var! Vi fick otroligt god mat och föreställningen var väldigt rolig.

Tidigt på morgonen dagen efter skjutsade Hassine oss till Arlanda för vidare befordran till Kastrup i Köpenhamn. Där blev vi sedan sittande hela dagen i väntan på några reservdelar till planet som skulle forsla oss vidare till Rom. Jag kommer inte riktigt ihåg vad Åke gjorde, men jag gick till damfriseringen på flygplatsen och fick håret lagt, man gjorde ju det på den tiden. Jag fick en fantastisk frisyr som höll sig hela veckan vi var borta.

Sent på kvällen kom vi sedan iväg till Rom där vi hade en helt fantastisk vecka. Vi hade ett jättebra hotell som låg ”mitt i smeten” och vi var med på massor av utflykter. Trots att vi var där i månadsskiftet januari/februari kändes det nästan som om vi mötte våren. Det var Åkes första utlandsresa och första semester över huvud taget och han pratade alltid om att han skulle vilja åka tillbaka till Rom, men så blev det aldrig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...