Mitt älsklingshatobjekt är i farten igen

Jag har just suttit och sett på ”Vad blir det för mat” med Per Morberg på TV4+ och kan inte låta bli att fundera över hur många vi är som kommer att koka fläsklägg och rotmos de närmaste dagarna. Jag älskar att sitta och se på Per Morberg och förfasas över hur han far fram i köket, slängande med sitt långa hår och utan några som helst hämningar. Jag tycker att han är för hemsk, men kan inte låta bli att älska hans matprogram i alla fall. Idag gjorde han alltså bland annat fläsklägg och rotmos och han gjorde precis på samma sätt som jag brukar göra, så han fick verkligen godkänt. Jag misstänker att det kommer att bli efterfrågan på fläsklägg nu ett tag framöver i köttdiskarna. Såg du inte progammet så finns det på TV4Play.

Det blev en ganska fin dag idag och vi var ute hela eftermiddagen i trädgården. Det var lite kylslaget just när vi kom ut, men solen sken så vackert och vi satte igång och grävde upp perenner ur en rabatt som ska tas bort, så vi höll minsann värmen. Det var nästan så vi funderade på att sitta ute och fika, men valde att gå in i alla fall. Man ska inte vara för hurtig och det var bara 4° varmt.

Nu piskar det på med regn mot fönstret igen hör jag och det börjat bli dags för mig att gå till sängs.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Stenstugu, TV och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

16 svar på Mitt älsklingshatobjekt är i farten igen

 1. Ailas skriver:

  Nog ingen risk att jag lagar fläsklägg och rotmos och det beror inte på att jag ratar TV:n… 😀

  Bloggade ikväll om min underbara dag, men nämnde inte att soppan vi åt var blomkålssoppa med champinjoner i. Låter kanske inte så jättegott, men den smakade fullkomligt underbart. Inte för mycket blomkål utan soppan hade väldigt god kryddning och svampen var en femetta på.

  Det skulle blåsa hårt i natt och jag märker att vinden ökar just nu… Tänk så snabbt det kan ändra sig!

  Kram!

 2. Agneta skriver:

  Hejsan, Ingrid!
  Tack för besöket 🙂
  Om Per Moberg tycker jag inte! Anser att det är rent ohygieniskt att han doppar fingrarna i maten, stryker det feta håret bakom öronen och så tillbaka med fingrarna i maten igen! Så hans program hoppar jag över, för mycket släng hit o dit.
  När jag hade skolkök i realskolan så var det väldigt noga med rena fina förkläden samt duk om huvudet för att minimera risken för hår i maten samt stekos i håret, om man så vill.
  Skulle aldrig falla mig in att doppa fingrarna i maten, det finns sked om man vill ”smaka av”.
  Det är på tok för många matprogram på TV just nu, både professionella samt vanliga.
  Tur att du inte föll för frestelsen att sitta ute, trots värme fr. solen för +4 är då inte att leka med. Det drar kallt om både rygg och annat så det gäller att vara försiktig.
  Ha det så gott och ta det varligt med rabatterna för ryggen vill ha lugn o ro, numera 😉
  Hoppas på att du får lite hjälp av dina barn, om inte annat.
  Nattiskram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Jaså Agneta, du gillar inte Per Morberg. Visst är han hemsk, men jag kan inte låta bli att gilla honom i alla fall. Det är mycket matlagning i alla kanaler just nu det kan jag hålla med om, men Per är en frisk fläkt bland alla plasthandsförsedda kockar och kockor.

   Det gick bra igår och jag känner mig pigg och i form idag, så tydligen tog jag inte i för mycket. Idag lär det väl inte bli någon utevistelse, för det blåser värre än värst och är mulet.

   Hoppas natten blev god!

 3. Skatan skriver:

  Godmorgon! Vi hade också en underbar gårdag med sol fast kallt … Idag har jag inte riktigt kollat ännu fast jag redan varit vaken några timmar.

  Jag ser så gott som aldrig på matprogram men gillar Morberg för att han är så ”knäpp” … och han har lagat mycket gott. Jag gjorde hans citronmousse i somras några gånger och den var helt underbar.

  Kram och ha en bra inledning på helgen … för den startar väl på fredagar nuförtiden …

 4. Eleonora skriver:

  Jag absolut älskar att se på Per Morbergs matprogram. Han är i sitt eget kök och lagar mat till familjen och hur han slickar på fingrar eller rufsar om sitt hår – tycker jag är ovidkommande. Mycket gör han säkert bara för att reta folk som kommenterat just dessa saker. Nog om det.

  Han kan i alla fall laga mat!! Så många gånger jag har önskat att jag kunde ha fått sitta med vid hans bord!!

  Ruskigt med blåsten – så den har ställt till i södra Sverige. Och nu halkan, där bilisterna ”som vanligt” verkar ovetande om att dom bor i ett land där snö kan landa när som helst! Och där dubbdäck/vinterdäck behövs.

  Igår hade jag varmt, strålande sol från en klarblå himmel, och det var såå skönt att ta en promenad. Idag har vi lätt snöfall, som enl SMHI ska övergå i regn på eftermiddagen. Tungt känns det att den här årstiden har kommit så tidigt denna säsong.

  Ha det gott och kram
  Eleonora

  • Ingrid skriver:

   Här har mulnat nu och det ser ut att kunna bli regn när som helst igen. Det är lite trist att oktober, som brukar kunna vara en ganska behaglig månad här på ön, varit så kylig och blåsig. Men, men det är ingenting vi kan göra något åt. Det är bara att stå ut och försöka göra det så trivsamt för sig som möjligt,
   .

 5. ingmarie skriver:

  Vi åt fläsklägg o rotmos förra söndagen och det var mums
  vad gäller per moberg så gillar jag honom inte alls, som han gåller på med håret över maten så är det konstigt att han får hålla på, nej på med en mössa över hans slippriga hår
  ha en fin helg

 6. Sylvia skriver:

  Han är en speciell och lite retsam denna herr Morberg men jag gillar honom ändå när han donar med maten till sina gäster.
  Som skådis har han också gjort en del fina roller både på teater och film. I tv-serien ”Fru Marianne” där han spelade rollen som bonde var han helt suverän.
  Kram Sylvia

 7. Hejsan !
  Nu fick jag verkligen flera gånger om ett gott skratt på Morberg. Kan ju hålla med om att vi inte har mössa i köket, men jag brukar faktiskt, och gjorde idag sätta upp håret i en svans, för att det inte ska hänga ner i ögonen på mig.Det blir ingen fläsklägg i mitt kök längre.Och rotmos gillar jag inte.Jag gräddade Raggmunkar igen.Förra gången var den 6/10.Då gav jag Dennis 8 st.o.Yngve lika många, men såg efter ett tag att de legat och möglat på tallriken, så nu får han bara tre= en portion.

  jag tycker han är både mysig och inte.Gillar inte när han är nere i Afrika ock skjuter de där bockarna.Hu !
  Håller med Eleonora !

  kram Majsan

 8. Per-Ola skriver:

  Utan att vara påverkade av Per Morberg gjorde Yvonne rotmos och fläsklägg till oss i förra veckan.
  Jättegott, som Mt-Tina säger.

Kommentarer inaktiverade.