Mitt första upprop

Idag har jag varit på Folkhögskolan i Hemse och pratat om IT och bloggande för en grupp pensionärer som går en deltidskurs där. Det innebär att de går där en dag i veckan och programmet anpassas dels till vilka lärare de tilldelas, dels till deras egna önskemål. En av deras lärare i år är Mien, som själv har bloggen Mejl från Gården och det var hon som bjudit in mig.

Mien och jag hade stämt träff klockan 10 utanför matsalen, men jag var som vanligt i god tid, så jag gick och tittade lite i rabatterna utanför huset och rosorna blommar fortfarande fantastiskt fint.

Efter att vi kommit in i skolsalen och hälsat fick jag göra mitt livs första upprop – jag som alltid velat bli lärare – nu var jag ju nästan det!! Sedan intervjuade Mien mig och jag försökte svara så gott jag kunde och ”eleverna” hade många frågor och synpunkter.

Jag har en känsla av att en del av dem nog tycker att det är ganska konstigt att man skriver dagbok på nätet – en dagbok som alla kan läsa, men jag tror också att en del blev inspirerade och insåg att det spelar inte så stor roll om man börjar bli lite ålderstigen, datorer och bloggande är till för alla.

Så blev det rast och efter rasten la Mien upp min blogg via projektor på filmduk på väggen och jag visade en del av de olika sidor jag har på bloggen och hemsidan. Och så demonstrerade jag hur man kan jobba med bloggen och hur enkelt det är att skriva i den. Därav dagens första något kortfattade inlägg. 😉

Egentligen skulle vi ha sett på en film från Kruse i Sproge också, men tiden rann iväg och helt plötsligt var det lunchdags.

Efter lunchen, härliga kroppkakor, var det dags för mig att tacka och åka hem från ett regnigt Hemse.

Tack Mien för att jag fick komma till Folkan och träffa dina trevliga elever!

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Här på Odvalds regnar det inte, men det är lite kylslaget idag. Det känns som om den härligt milda hösten är på väg bort och att vi går mot bistrare tider.

Ikväll ska jag gå på Rondo, för då visar Klinte Filmstudio den hyllade filmen ”Äta sova dö”, som har utsetts till Sveriges Oscarsbidrag 2013. Den har främst amatörer som skådespelare och jag har läst en del negativa omdömen om den, men nu får jag ju tillfälle att skaffa mig en egen åsikt.

Dagens ordspråk:

Kärt barn har många namn.

Ha en fin onsdagseftermiddag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Glädje, Utflykter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

29 svar på Mitt första upprop

 1. Lambergsfrua skriver:

  Vad roligt att du fick agera lärare! Jag kan tänka mig att det kändes lite pirrigt först, men att du hade många bra tips att ge dina elever. Så stimulerande att få dela med sig av sina kunskaper till en grupp intresserade personer. Hoppas att du inspirerade fler till att börja blogga.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 2. Skogsnuvan skriver:

  Så kul att du fått visa hur roligt det är att blogga. Äldre människor har en överdriven rädsla för datorn för att man inte vet hur det fungerar. Jag har ju en faster som är 85 och är med i facebook och läser bloggar hela dagarna och så kan man ju se den härliga kvinnan som är 101 år och bloggar så visst kan man önska att fler skulle våga. Du har ju gett en liten vink idag Bravo

  • Ingrid skriver:

   Det är många äldre som använder dator och bloggar. Vi har en äldre man här i området som är en bra bit över 90 och han använder sin dator varje dag.
   Kram

 3. Znogge skriver:

  Så trevligt att få det uppdraget! Något säger att det passade dig mycket bra. Det är inte bara 25-åringar och nyblivna mammor som bloggar!

  Kram

 4. Men det var ju kul att du fick vara ”lärare” man blir aldrig för gammal för att ta utmaningar. Jag tror det är många som kommer att försöka blogga men kanske inte alla kommer i mål. Bra gjort Ingrid 😆

 5. ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN BÖRJA DET HÄNDA LITE FÖR DE ÄLDRE ATT BLI BEKANT MED INTERNET.

  😀
  margareta 😀

 6. Rut skriver:

  Du är tuff Du men du kan ju så mycket när det gäller datorn jag behöver nog få en kurs hos dig hälsningar Rut

 7. Maj BB skriver:

  Det låter som en trevlig dag och jag är säker på att iallafall någon kommer att ta upp tråden till egen blogg efter din föreläsning, Grattis till uppdraget! Jag är tycker ju själv att det är så roligt med min egen blogg och att läsa andras även man inte alltid kommenterar. 😀

 8. Raija skriver:

  Vad roligt att du fick berätta om bloggande. Jag får också ofta höra om att folk tycker det är konstigt att man vill dela med sig av sitt liv på det här sättet. Men sen finns det andra om uppskattar att man gör det och själv gör jag verkligen det, för det är så intressant att få en inblick i andras världar och vidga mina små vyer här ute på landet.

  • Ingrid skriver:

   Visst är det så. Man blir lite inkrökt i sig och sitt och då är det bra att få se hur andra har det och hur andra tänker. Jag tycker att det är väldigt givande.
   Kram

 9. Vonna skriver:

  Du är fantastisk ! Var på kupan idag o saknade den fantastiska strykerskan , du

  Vet vem jag menar! Behöver också en personlig coach! Kram o ha en skön kväll

  • Ingrid skriver:

   Jag tänkte åka i på Kupan när jag åkte hem, för Kattis ville att jag skulle jobba på fredag, men då kan jag inte.
   Hoppas att du också har en fin kväll!
   Kram

 10. Det är många i min bekantskapskrets som tycker det är underligt att man bloggar så mycket, men det har blivit som ett gift. Det är så otroligt kul att skriva och lägga ut bilder och man får dessutom kontakt med massor av trevliga bloggare! 😮
  Precis som dig så skriver jag om nästan allt, även om det till 80% är inlägg om trädgården. Idag t.ex. påbörjade jag en livskrönika, som jag la in som en extra sida, med att berätta om mina 15 första år och hur jag träffade min man Rolle. Sen är det bara att fortsätta – kan alltså hålla på hur länge som helst! *fniss* 😉

  • Ingrid skriver:

   Jag har också haft funderingar liknande din, att skriva en livskrönika men inte kommit till skott. Jag har skrivit en del väldigt privata och nostalgiska inlägg i min tidigare blogg och tänkt att ha dem som bas, men jag vet inte….

 11. Gerd skriver:

  Här skrev jag en kommentar förut, men den försvann tydligen.
  Att blogga är att skriva dagbok.
  Kram, Gerd♥

 12. Birgitta skriver:

  Det ska böjas i tid – fast det kanske inte gäller seniorer. Här blir det nog ”det är aldrig för sent…”.

  Mamma var 81 när hon skaffade sin livs första dator. Och det var skönt. Hon loggade in varje dag, och då kunde vi se att hon var ok. Loggade hon INTE in, så ringde vi omedelbart. En trygghet. Så datorer kan vara bra till mycket, inte bara bloggande.

  Kram

 13. Pingback: Mejl från Gården » Blog Archive » Ingrid på Folkan och mer

 14. Kicki skriver:

  Så kul att du fick vara lärare för en dag.
  Jag skulle också vilja ha dig som lärare, så skulle jag äntligen fixa min antika hemsida och även byta blogg. Men dessvärre är det ju lite långt att åka till ”skolan” då.
  Kram/Kicki

 15. Suss skriver:

  Den dagen hade jag också gärna varit med på, även om jag redan bloggar. Jag är dock inte så värst på en massa annat som jag vet att du kan. När jag blir pensionär kanske jag kan förkovra mig lite mer i datoranvändande.
  Kroppkakor lät gott och hur längesedan det var jag åt det kan jag inte ens tänka ut. Undrar om jag skulle kunna göra dem själv, jag som bara tillverkat pitepalt. Det är inte alls särskilt svårt, men kroppkakor verkar mer ömtåliga, eller så inbillar jag mig bara. Kram!

Kommentarer inaktiverade.