Mmm vad det doftar gott…

…i vardagsrummet! Höststädningen där är avklarad, fönsterna putsade och gardinerna tvättade, strukna och upphängda igen. När man tar ner gardiner som hängt uppe några månader inser man verkligen hur mycket damm som samlas i dem och damm luktar illa. Nu doftar det rent och friskt och jag är mycket nöjd med mig själv!

Det blev riktigt fint väder idag också. Regnet, som meteorologerna pratat om, kom redan igår kväll och i natt och till morgonen idag hade det dragit bort, så jag hade ingen ursäkt att dra till med för att slingra mig ifrån städningen. Men jag måste säga att det är jobbigare att städa än att vara ute i trädgården och kratta löv och gräva rabatter.

I kväll tar jag det enkelt och har plockat fram lasagne ur frysen (rester av den som Miriam gjorde när hon var här) och till den blir det en god sallad och ett glas rött.

Missa nu inte ”Mitt i naturen” i kväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Känt, Stenstugu och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Mmm vad det doftar gott…

 1. skogsnuvan skriver:

  Det syns mycket mer när man städat utomhus.
  Jag hade ingen aning om att gardiner luktar illa om man haft dom uppe länge? Det är klart hos mig luktar det alltid björkved och kok-kaffe så det kanske inte märks.

  • Ingrid skriver:

   Klart är att det syns mera när man städar utomhus. Vad jag gör här inne, är det ingen som märker. Maken är gullig, men ibland både blind och döv 😉

 2. Henry skriver:

  Det är inte så dumt med ”färdigrätter”!

  Visst luktar det gott när det är nystädat.

  Njut nu i kväll!

  Kramar!

 3. Hemma hos mig luktar det nog matos från Raggmunkarna jag gräddade åt Bruno idag. Nu gäller det för honom att hämta dem också.50 min tog det att steka dem.Hade förberett allt innan.Så jag hade bara att riva potatisen o.då rev jag mig på tummen, sedan brände jag mig på pekfingret.Så nu blir det inga raggisar på bra länge.Nu har Dennis,Yngve och snart Bruno fått smaka på dom.
  Vet att Dennis älskar kroppkakor, så vem vet kanske jag fixar det också någon dag.

  Nu har det slutat att värka i örat, därför kunde jag fixa käket.Och goda blev de också, bättre än förra gången.
  Men lasagne är inte dumt det heller, längesedan jag åt det.För kött ingår inte i min kost längre.

  Ska nog se Martin Emetenäs ikväll, han är så gullig och kul.En svärmorsdröm.

  Kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   Det går jättebra att göra lasagne utan kött. Det har jag fått i Italien och det är jättegott. God tomat- och bechamelsås, ost och ärtor emellan plattorna. Det var riktigt smasken.

 4. Men min svärson Jörgen är en härlig och underbar man, som min Dotter är gift med och har två finfina ungar som är mina barnbarn.Så jag har en svärmorsdröm redan.

 5. Znogge skriver:

  Tack för påminnelsen! Våra vardagsrumsfgardiner bara måste tvättas. Det ska göras före första advent.

  Ha en fin fredag!

  Kram

 6. Skatan skriver:

  Jag förstår känslan … Vi har ett minimum av gardiner hemma för vi har så vackra fönster och vill släppa in ljuset och så är Mannen en pedant så jag kan aldrig tro att de skulle lukta vare sig av damm eller något annat.

  Nu är jag mitt i barnbarnsvakt och det är full rulle men ikväll åker vi hem till den årliga höststädningen i trädgården (påtvungen). Vi är ju sex familjer som skall komma överens så då måste vi bestämma datum och då får det regna eller blåsa … ut och städa måste vi i alla fall.

  Ha en fin fredag och fredagskväll framöver.

  Kram!

 7. Lambergsfrua skriver:

  Grattis till dig, som har gjort en sån rejäl höststädning! Håller verkligen med dig om att det inte luktar gott om gardiner som hängt uppe ett tag. Visst märks det skillnad även inomhus när man fejat, fast på ett annat sätt än utomhus. Den där go’a ”rendoften” får du ju inte i rabatterna.
  Jag tror nog att det är fler män som är både blinda och döva vad gäller hemmet. MiML ser inte dammtussar bakom dörrar och i bokhyllor. Inte förrän de ställer till en lustiger dans ut på golvet vid eventuellt vinddrag frön öppnat fönster. Ja ja, men gubbsen är go’a att ha i alla fall 😉
  Önskar dig en riktigt skön helg!
  Varmaste kramar!

Kommentarer inaktiverade.