Morgonpromenad – Bilservice

Idag blev det tidig uppstigning, för jag skulle lämna in bilen för service redan klockan åtta i morse. Jag bävade lite för hurdant vädret skulle bli idag, men det var inga problem alls att gå hem från verkstaden. Det var 3-4 grader kallt, men alldeles stilla och bara en och annan snöflinga som singlade i luften.

Här är en bild från Norra Kustvägen på min väg hem mot Odvalds.

Jag genade genom Valleskogen hem och jag var minsann inte ensam om att vara ute så tidigt på dagen. Jag såg flera stycken som sprang och promenerade på stigarna där.

När jag kom hem satte jag igång och plockade bort det sista av julsakerna och förpassade dem till förrådet. Nu ser snart hemmet nästan normalt ut igen, men det ska ännu städas, dukar ska strykas och de ordinarie prydnadssakerna ska fram igen, men det får vara tills i morgon, för i eftermiddag har jag annat för mig. Klockan ett ska jag vara på Hamncaféet på ett styrelsemöte med Röda korset. Jag undrar om bilen blir klar för avhämtning innan dess, annars blir det en rejäl promenad till idag? 😉

Dagens ordspråk:

Man ska vänta det värsta och hoppas det bästa.

Ha en skön måndag!

PS Just nu ringde de från verkstaden och talade om att bilen är färdig för avhämtning. Perfekt! DS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Promenader, Röda Korset, Väder. Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Morgonpromenad – Bilservice

 1. Vilken tur med bilen, men så är det när man har bra mek! 😀
  Du som läser så mycket, har du läst ”60+ och singel” av Nina Backlund? Det är en bloggväninna till mig på Åland. Jag tog hem två böcker, den ena gav jag som julklapp till min kusin i Stockholm och den andra har jag här. Vi har båda lånat ut den till andra och ALLA gillar den, t.o.m. Rolle som annars inte gillar kvinnliga författare något vidare! 🙄
  Om du inte har läst den så kan man gå in på hennes blogg och sen gå vidare till en E-site, men lättare är det att komma förbi och låna boken av mig. Jag kan verkligen rekommendera den. Den är väldigt underhållande, väldigt mustig, men innehåller också en hel del man som 60-plussare känner igen – oftast med ett skratt. Kan verkligen rekommenderas! 😆
  Den är tydligen med på någon E-lista på Åland där den bland över 2000 böcker nu hamnat på 14:e plats! 😛
  Hör av dig så kan du väl komma förbi en dag. Visserligen har jag inget riktigt kaffe eller bullar/kakor, men du kan få neskaffe/saft/läsk och en macka! 😆

  • Ingrid skriver:

   Tack snälla Susie!
   Jag kommer in endera da´n när jag har något ärende åt Hemsehållet till, så att jag får låna den där boken. Och neskaffe går jättebra. Det använder jag själv när jag bara ska ha mig en kopp.
   Kram

 2. GeddFish skriver:

  God lunch! Tur med bilen och en härlig promenad!
  Jag skulle vilja ha haft en bloggis i min närhet. Dock har jag träffat några under årens lopp, faktiskt. Kramar, Gerd♥

 3. Anne-Lie skriver:

  -!2 hos mig inatt.
  Nu är mitt hem återställt efter julen. Har bytt ut julgardinerna idag mot de ”gamla” gardinerna igen.
  Känns skönt.

 4. Znogge skriver:

  Snöflingor som dalar stilla är nästan ok! Här har det börjat att snöa och blåser naturligtvis halv storm samtidigt…

  Hoppas bilen blir klar i tid och trevlig kväll!

  Kram

 5. Kicki skriver:

  Skönt att du hann få bilen, men annars är du ju en hejare på att promenera.
  Vår promenad idag blev bara dryga kilometern, men det var på skogsstig, så det blev lite jobbigt, men hundarna var lyckliga att få springa lösa igen.
  Kram/Kicki

 6. Gunilla skriver:

  Nyservad bil och julen utstädad – det låter härligt fräscht!

 7. Agneta skriver:

  Hejsan, Ingrid!
  Så vackert foto du tagit på Norra Kustvägen! Det ser så fridfullt ut och det lilla gula huset till höger med ljuslyktan är så vackert så. Det ljuset ger hela foton en speciell känsla.
  Förstår att det känns bra med en bil som är i god kondition.
  Nu vännen ska jag titta på idrottsgalan på SVT…
  Ha det så gott! Kram, Agneta

 8. Raija skriver:

  Så din bil hamnade också på verkstad igår :-). Och som tur var hade ni lite varmare än vi hade på morgonen. Full fart är det hos dig, läser jag och du verkar hinna med en hel del under en dag.

  • Ingrid skriver:

   Man måste ju serva bilden då och då även om jag inte kör så mycket, men i somras lånade barnbarnet den när han jobbade natt i Hemse, så några mil blev det trots allt.
   Kram

 9. Gunilla skriver:

  Vackra vinterbilder. Vi har också vitt på marken men det slaskar nog bort idag. Det blev så ljust ute med lite snö. Boken om Ove är rolig så du blir nog inte besviken. Kaklet blev toppenfint! Ha en bra tisdag, Kram Gunilla

 10. Skogsnuvan skriver:

  Låter ju som ett helt perfekt väder, sådant jag skulle önska mig. Här är 25 grader kallt och då går man inte ens ut på en liten promenad. Jag ska bara gå till postlådan och till fågelbordet och naturligtvis till grannen med posten men det är ju inte många steg. Grannen och jag bor på samma gård så det är bar så där 20-30 meter dit.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *