Mörmavars dag…

…är det idag, enligt Gutamålsgillets allnakku. Jag var faktiskt tvungen att kolla i deras facit, för mörmavar har jag aldrig hört talas om förut. Många konstiga ord finns det i gutamålet!

Mörmavar kan översättas med myrmåsar, men de heter skrattmåsar på svenska. De är mindre än fiskmåsar, har röd näbb, röda ben och mörkt huvud, fast inte hela året.

Sol och vackert väder har det varit den här fredagen också och efter en vända med dammsugaren satt jag faktiskt ute en stund och löste DN-krysset, men det är lite svårt att läsa ute, för solen står så lågt nu.

Efter lunchen tog vi först en kort promenad och sen en biltur. Jag trodde att jag skulle få se några mörmavar ute på hamnen, men icke! Så den här bilden är lånad från Wikipedia (fri att använda).

På Tv diskuterar man just nu Håkan Juholts vara eller icke vara och det låter som om han har fortsatt förtroende i VU och blir kvar (ett tag till i alla fall). Även om han har VU:s förtroende tror jag dock att det kommer att bli väldigt svårt för honom att bygga upp svenska folkets förtroende igen. Det är nästan synd om socialdemokraterna tycker jag, för många har haft stora förhoppningar på sin nya partiledaren och så klantar han till det för sig på det här sättet!

Ha en skön fredagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Djur, Nyhetskommentar. Bokmärk permalänken.

15 svar på Mörmavars dag…

 1. Gunnel skriver:

  Jag tycker det är konstigt om Juholt får sitta kvar. Mona Sahlin åkte ut så det visslade om det. Var finns jämställdheten?. Ha en skön helg

  • Ingrid skriver:

   Jag tror att sossarna inte har några alternativ. Var ska de få fram en ny partiledare från?

   Sen är det nog så att en kvinna döms hårdare. Jämställdhet i såna här fall kan vi nog bara drömma om. Mona slarvade med lite tobleroneinköp och vad det var. Juholt har snuvat skattebetalarna på bra mycket mer. Att han betalar tillbaka pengarna när det uppdagades innebär ingen ursäkt alls 😉

 2. Gun skriver:

  Härligt höstväder har vi haft i dag, krattade gården igen. Får nog göra det ännu flera gånger, dom stora lönnarna har inte släppt alla löv ännu. Skrattmås låter nog mera bekant.

  • Ingrid skriver:

   Nu yr verkligen höstlöven omkring. På Stenstugu har vi Stenkyrkeäpplen och deras löv sitter kvar hur länge som helst. Inte förrän en bra bit in i december brukar de sista falla. Så lövkrattningen kan bli hur utdragen som helst. Nu behöver vi inte bekymra oss (men gör det ändå 😉 )

 3. Ama de casa skriver:

  Skrattmås lärde jag mig redan på lågstadiet. Ja hur dom ser ut, alltså. Inte vad dom heter på gutemål.
  Min fröken sa att det var dom måsarna som skrattade så mycket att dom doppade huvudet i choklad 🙂
  Tänk vilka saker som etsar sig fast, alltså…
  🙂

 4. Kicki skriver:

  Ja ert gutemål är verkligen inte lättbegripligt. Skönt att se att t.o.m. du måste kolla facit.
  Jag tycker också lite synd om sossarna. Jag tycker att ALLA politiker skulle kollas i sömmarna. Jag tror att det är få (om ens någon) som är helt fläckfri.
  Hörde här på vår Dalaradio att 10 % av SD;s, invalda här i Dalarna var kriminella och dömda för grova brott. Sexbrott, förskingring, misshandel och jag vet inte vad allt.
  Det är kyligt ute nu, med bara enstaka plusgrader, så även om solen skiner så känns det faktiskt ruggigt.
  Kram och ha en skön helg!

 5. Agneta skriver:

  Hejsan, Ingrid!
  Skrattmåsen är ljuvligt söt och ser sådär mjuk o go ut så man vill gosa med den och klappa på den 🙂

  Ja du, medidrevet mot Juholt visar inga gränser och mycket är spekulationer i media som frossar och säljer lösnummer i parti o minut.

  Men nu är det Alliansen som har två centerpartister som fått bobidrag och snällt betalar tillbaka, men deras ”brott” talas det mindre om.
  Regelerna verkar vara minst sagt luddiga och läste i tidningen i dag att någon har anmält Riksdagen!
  Ingen är tydligen fläckfri. Om Reinfeldts och Borgs ”svarta” arbetskraft i form av ”barnflickor” är det inte heller någon som nämner och då är dessa två herrar i ledande positioner…”svart arbetskraft” gick bra för dom att ha, men som du så riktigt påpekar, dom är ju MÄN gubevars!
  Ack ja, det är ett evigt käbbel hit o dit och Berlusconi gick återigen fri i dag…där har du väl en riktigt ”luring” 😉
  Jag litar inte på någon men ej heller på systemet dom har. Ska man arbeta i Stockholm får man väl flytta dit och inte som nu, få gratis boende. Men dom håller varandra om ryggen hela bunten.
  Alla andra ska ju enl. Alliansen flytta dit där jobben finns….alltså vi vanliga dödliga.
  Politikerföraktet stiger…med rätta!

  Jag laddade ner Firefox efter ditt tips ( tack) och attans så snabt det gick…som på räls jämfört med seeega IE8 som jag nu avinstallerat igen och IE 7 går också snabbt, i alla fall med Vista home Premium. Får se vilket jag använder, det tar ett tag att lära sig nytt 🙂 Men det går ju bra att ha båda två!
  Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!
   Så bra att Firefox fungerar bra hos dig också. Jag har också både det och IE9, IE9 fungerar bra det också, men Firefox är bäst tycker jag.

   Ha en riktigt härlig hösthelg!
   Kram

 6. skogsnuvan skriver:

  Jag tycker att alla politiker är opålitliga. Vi hade en här i Jämtland i förra veckan som har åkt på resa till Toscana med sin fru och låtit landstinget betala. Vad han skulle dit att göra mer än roa sig vet han inte ens själv. Fy vad jag blir less. Politiker har så bra betalt att dom inte skulle behöva sno åt sig en massa extra. Dåligt

 7. Gunnar skriver:

  Tänk att Skrattmåsen har en egen dag. En trevlig fågel om dom inte uppträder i allt för stora flockar. Då kan det bli lite skränigt tycker jag.

  Trevlig helg!

 8. Eleonora skriver:

  Den som inte kan leva ärligt och uppriktigt ska inte in i politiken – fast det verkar ju som om rätt många inte lever ett ärligt liv. Hur har det blivit i Sverige med alla giriga och maktgalna människor?

Kommentarer inaktiverade.