Morsdagsmiddag på Rosengården

Måndagen den 29 maj 2006
Ganska skönt väder har det varit idag och inte så blåsigt, temperatur ca 12-15 gr.

I lördags var vi uppe på gravarna med blommor . Jag har ju planterat där, men till Mors dag ville jag sätta upp lösa blommor i vaserna. Tyvärr börjar det bli dåligt med blommor i trädgården nu, för tulpanerna är snart avblommade och annat har inte startat ännu. Så det fick bli en vända på Klinte först och köpa några buketter.
Jag tog också fotot för månadsbilden och gjorde i ordning sidan.

Igår kom Carina och Bosse och hämtade oss och så åkte vi till Visby där Krister och Thomas väntade på oss. Där bjöd sönerna på Morsdagsmiddag på Resturang Rosengården, ett trevligt ställe med väldigt god mat. Vi år sparrissoppa med friterad pankopanerad pilgrimsmussla och till varmrätt ungsbakad sjötungsfilé med ett potatismos smaksatt med skaldjur. Det var mycket gott.

När vi åkte hemifrån sken solen, men i Visby regnade det. Efter att vi ätit åkte vi hem igen. Bosse körde en sväng in i landet, så det blev en sightseeing på gotländska landsbygden. När vi närmade oss Klintehamn, sken solen igen, så när vi kom hem satt vi ute och solade och mådde gott. Åkes syster och hennes man kom införbi och drack eftermiddagskaffe hos oss. De hade varit och plockat liljekonvaljer och varit på graven med.

Idag har jag varit ute och rustat i trädgården och så har jag varit och plockat mera kajpar. Åke vill absolut ha kajpsoppa en gång till. Jag är rädd att kajparna är för gamla nu, men jag gör väl ett soppkok, det kan väl inte bli sämre än att det går att äta.

Här en bild av lökväxten som jag kämpar en ojämn kamp med. Det är ju ganska vackert när det blommar, men det är bladmassan som är problemet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Gäster, Helger, Utflykter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *