Mot bättre vetande….

…..satte jag mig framför TV:n igår kväll för att se den andra delen av ”Kommissarien och havet”. Efter programmet förra söndagen blev det tittarstorm, men TV4 svarade på kritiken genom att säga, att vi måste tänka på att det här är en tysk filmserie som man anpassat. Vi ska se det här som en ren bonus och en intressant upplevelse att få se vad en stor tysk kanal väljer att producera för sin publik. “Ta på de nyfikna glasögonen och ge serien en chans till, det händer mycket ruskigt på Gotland i Kommissarien och havet”, så skriver Åsa Sjögren till Tittarombudsmannen som ett svar på tittarkritiken.

Jag försökte verkligen att hitta något positivt att rapportera från den här filmatiseringen av ”I denna stilla natt”, men det var bara för dåligt. Stackars Mari Jungstedt, det är bara att hoppas att hon fått bra betalt för smörjan. Jag tänkte stänga av när det blev reklam/nyhetspaus, men såg ändå slutet i förhoppningen om att kunna hitta något förmildrande att säga, men hittade just ingenting.

Mera Gotland – En gotländska Jenny Hardingz har tagit en Guldmedalj i EM i boxning. Hur nu en tjej kan hålla på med en sådan sport? Det är helt ofattbart för mig, men jag det är så mycket jag inte begriper mig på. Boxning – en sport där det går ut på att man ska slå varandra medvetslösa – kan det vara något för en tjej?

Idag är det ännu en solig och fin dag, även om det är lite blåsigt och svalare än igår. Jag har strukit tvätt på förmiddagen och så har vi varit en vända på ICA och handlat. Har ni sett den där ICA-reklamen om sänkta priser? Man har sänkt priserna här också och det sitter massor med lappar uppe på hyllorna, men det gäller att se upp, åtminstone i Klintehamn. Förra veckan kostade kattmaten jag brukar köpa 7.90/burk precis som vanligt, men på hyllan stod det att om man köpte 2 burkar fick man dem för 30:-?!? Idag var det ICA-bacon det var rabatt på, köpte man 2 paket skulle de kosta 20:-. Jag köpte 2 paket men inte fick jag den rabatten inte, så när jag kollade kvittot var jag tvungen att gå in igen och säga till. Slarv, slarv slarv!!!

Nu ska jag gå ut i trädgården i det vackra vädret och hacka lite i mina gröna grusgångar. Det växer både där det ska och inte ska. Åke ska iväg till fotvården och sen åker han och hälsar på sin blinde kompis på Åvallegården. Det är fullt upp för oss pensionärer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *