Mötesrik onsdag – Tomboy

Ganska skön väder har det varit idag med några plusgrader och lite svagt solsken.

På eftermiddagen var jag på ett styrelsemöte med SPF. Bland annat skulle den förestående påskfesten planeras. Det blev ett trevligt möte med givande och lättsamma diskussioner om både det ena och det andra.

När jag kom hem skrev jag ett protokoll från mötet. Det är bäst att göra det med en gång medan minnet är någorlunda klart, för det är inte lätt att i efterhand förstå mina kryptiska noteringar. 😉

I kväll var det så Klinte filmstudio och film nummer två, Tomboy, men innan filmen startade skulle det vara ett årsmöte! Det kom ju verkligen som en överraskning, för det hade gått mig helt förbi. 🙄 Nu tog mötet inte så lång tid som tur var.

Tomboy är en prisbelönad film om en tio-årig flicka som, när hon som nyinflyttad i ett område tas för att vara pojke, bestämmer sig för att spela med. Beslutet är kanske inte helt genomtänkt och får till slut ohållbara konsekvenser, men leder också till funderingar om kön och identitet.

Jag tyckte om filmen, men längtar verkligen efter den där digitaliseringen av Rondo, för kvalitén på filmen var jättedålig. Ett tag försvann bilden helt och man hörde bara ljud och vid byte av rulle blev det hopp i filmen så att man helt tappade sammanhanget. 👿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Film, SPF och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

16 svar på Mötesrik onsdag – Tomboy

 1. Lisbeth skriver:

  Hej på dig
  Nu var det länge sedan jag var in och tittade i din blogg. Jag har ju haft ett längre uppehåll. Nu upptäcker jag att det alltid är lika trevligt att besöka dig och se hur ni har det i andra landsänden
  Ha en fin morgondag
  Kram

 2. Gunnar skriver:

  Låter lite som Dårfinkar och Dönickar om du har sett den. Det är intressant med ny digitalteknik för att visa film. När den finns så kan även mindre biografer överleva tror jag.

  • Ingrid skriver:

   Dårfinkar och Dönickar har jag inte sett, så jag kan inte jämföra.
   Jag hoppas att de snart får råd att digitalisera biografen, annars kommer den nog inte att kunna hålla på så länge till….

 3. Rut skriver:

  Tänk om man kude sriva protokll så snapt efer möterna.

 4. Astrid skriver:

  Ja det är nog inte helt ovanligt med pojkflickor. Det är kanske så det startar.
  Ser att du har fullt upp som vanligt
  Otäck bild med Etna som du visade på FB
  Så rädd jag skulle vara att bo där

 5. Laila Östergren skriver:

  Att skriva protokollet direkt när man kommer hem är nog viktigt annars får man nog inte med allt. Skulle inte vilja bo på Sicilien, skulle nog vara rädd för utbrott hela tiden.
  Nu skall det bli en promenad och sen ett besök hos frissan i eftermiddag.
  Ha en bra dag!

  • Ingrid skriver:

   Etna har verkligen ett stort utbrott just nu. Hoppas att det slutar snabbt!
   Tack för påminnelsen, jag behöver också beställa en tid vid frissan. 😉

 6. Kicki skriver:

  Du är verkligen energisk med att hinna med både det ena och det andra. Det är ju toppen att du kan fylla dina dagar med intressanta ting.
  Skriva protokollet genast är nog en bra sak. Jag kan inte läsa, eller förstå förkortningarna och de överhoppade orden, trots att jag skrivit dom själv, om jag inte renskriver så snart som möjligt.
  Kram/Kicki

 7. Skatan skriver:

  Den filmen har jag hört talas om och ska försöka hitta på nätet för att se. Det låter som den är sevärd om inte ännu mer …

  Vad roligt du har i alla fall, engagerad i än det ena än det andra. Själv är jag med i styrelsen i Galleri Sjöhästens vänner och tycker att det är jättekul.

  Kram!

 8. Skogsnuvan skriver:

  Jag ska på fiskevårdsområdesmöte ikväll om någon hämtar mig för jag är ju utan bil och det är verkligen ett elände när man bor så här. Jag gör precis som du. Skriver protokoll genast jag kommer hem medan allt finns kvar i skallen och man förstår de korta notisarna man skrivit till minnesanteckningar

Kommentarer inaktiverade.