Mötet med Gunnar, Trevlig post

På förmiddagen idag hade jag ett möte med Gunnar, sjukgymnasten på VC i Klintehamn. Han gick noga igenom mina problem och föreslog den här gördeln som extra stöd för ryggen när jag dammsuger och gör sådant som känns jobbigt, men han betonade noga att jag bara fick ha den någon halvtimme i taget och att den på intet sätt fick ersätta träningen.

Sedan gick vi till gymmet och där fick jag gå igenom ett program på diverse maskiner och det ska jag sedan göra två gånger i veckan. Nästa pass är redan nu på onsdag. Det känns bra och positivt att äntligen komma igång med något som ska kunna få min gamla trötta rygg att förhoppningsvis bli lite starkare. Jag har ju inte speciellt ont nu, men orken, orken……

Trevlig post fick jag idag bland all reklam och alla räkningar. Nja, räkningarna var inte så många, men reklamen desto digrare. Där låg i alla fall den här boken
Jag var med i Agnetas boklotteri för ett tag sedan och hade den stora turen att vinna. Just idag gick jag och funderade på om jag skulle gå införbi biblioteket, men jag visste ju att boken var på gång. Nu har jag trevlig läsning ett tag framöver.

Tack Agneta! Jag ska låta boken gå vidare när jag läst ut den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Böcker, Hälsan. Bokmärk permalänken.

24 svar på Mötet med Gunnar, Trevlig post

 1. Znogge skriver:

  Grattis till vinsten som knappast kunde kimmit mycket lägligare.

  Hoppas gördeln och träningen ska göra så att din rygg blir bättre.

  Kram

 2. Laila skriver:

  Grattis till vinsten. Gördeln skippade jag men träningen av ryggmusklerna är nog bra. Jag kör ännu en gång i veckan och det känns bra.

  • Ingrid skriver:

   Jag har så svårt för att dammsuga och hoppas att gördeln ska kunna vara bra då. Som det är nu orkar jag bara en stund, sen får jag sitta och dammsuga. En aning ineffektivt 😉

 3. Gunnel skriver:

  Jag fixar inte heller dammsugningen, så den har min man fått överta. Kul när posten inte bara består av räkningar. Kram

 4. Ama de casa skriver:

  Grattis till vinsten!

  Hoppas att du blir bättre i ryggen med träningen.

 5. Hejsan Ingrid !

  Precis en sådan fick Dennis när han hade fått diskbrock.Som han tyckte jag kunde ha för att hålla in magen. då var jag bra mycket smalare än jag är nu. men fy så obehagligt.Avskyr sådant som sitter åt.

  Vill man vara fin får man lida pin.

  kram Majsan

 6. Suss skriver:

  Det såg ut som ett väldigt skönt hjälpmedel. Du ser nästan snörd ut, bara krinolinen som fattas, så kan ni träda till bal du och din käre man.
  Skönt att du fått hjälp med ryggen och att du kan träna själv. Hoppas du snart börjar känna resultat.
  Jag ska skriva om äppelpajen imorgon och försöka dra mig till minnes hur jag gjorde. KRAM!

 7. Elisabeth skriver:

  Korsett kan ge bra avlastning, men ha det bara korta perioder, så inte musklerna blir allt för vilande. Det är viktigt med en bra muskelkorsett. Jag pratar av egen erfarenhet. Du kommer få en spännande läsning. Jag tyckte boken var bra och har gett mitt exemplar vidare. Ha dé!

  • Ingrid skriver:

   Jag blev noga informerad om att använda den så lite som möjligt. Det gäller att stärka ryggmusklerna och då hjälper inte en korsett.
   Boken verkar väldigt bra, jag har redan börjat läsa den.

 8. Skatan skriver:

  ”hade den stora turen att vinna” … ha ha … man får akta sig för att vara med i samma lotteri som du för du vinner då alltid. Jag har då aldrig sett på maken vilken ”turgumma” du är.

  Jag skall också börja på gym, förresten, för att få lite starkare rygg. Den gör oftare och oftare sig påmind. Om man säger så.

  Kram!

 9. Ulla Anderstedt skriver:

  Hej, Vilken härlig känsla att ha en bunt böcker på lut. Speciellt nu då mörkretkommer är det skönt att mysa med té och en bok. Jag fick i förra veckan också remiss till en gördel. Visserligen har jag stark rygg upptill, men ortopeden informerade om röntgen att jag har förträngning mellan 3:e o 4:e kotan, lså det är inte bara svanskotan som spökar. Utan det tar tvärstopp nedåt skinkorna och bak på benen. Det ska bli skönt att ha på vid dammsugning, handling och promenader. Jag beställde en lättare dammsugare på nätet som jag ska hämta idag (mer ergonomisk och långt handtag).
  Ha en skön dag!
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag ska faktiskt gå in och köpa ett nytt munstycke till dammsugaren. Det jag har nu är väldigt jobbigt och trögt att hantera.
   Man får försöka göra det lite lättare för sig!

 10. Astrid skriver:

  Jag har också en korsett för min rygg som ser ut så där fö rmin sneda rygg. Jag vet inte varför markören försvunnit när jag ska skriva i din blogg det det gjorde det i somras. När jag ska rätta så ser jag inte var jag sätter den. Märkligt när jag skriver finns den där. Ja jag jag har ju blivit van

 11. Eleonora skriver:

  O så trevligt att vinna en bok! Du får säkert många trevliga timmar tillsammans med den.

  Gördeln ser ju för hemsk ut. Den kan du absolut inte ha när Åke är hemma (hihi) för något så ”avtändande” får man leta efter. Då tror jag mer på träningen med maskinerna! Det kommer att hjälpa och stärka din rygg.

  Hur som helst – varmt Lycka Till!!!

 12. Doris skriver:

  Hoppas att gördeln och sjukgymnastiken ska göra nytta på din onda rygg.
  Sköt om dig, kram.

Kommentarer inaktiverade.