Mulen morgon ger en klar dag..

..brukar maken säga! Men idag vete katten om det kommer att klarna upp, för det ser väldigt jämngrått ut. Ett regnväder drar bort från ön, sa de på Gotlandsradion, men något regnväder har då vi inte sett något av. Här har inte kommit en droppe.

I morse när jag satt och drack morgonkaffet fick jag se två koltrastar, som gick och spatserade på gräsmattan och de är ju trevliga att titta på, men så flög en av dem iväg till mitt jordgubbstorn och slet till sig en jordgubbe och det var ju mindre trevligt. Jordgubbsplantorna är små och ynkliga, men det är en hel del kart på dem, så det blev snabbutryckning med ett bärnät under armen. Nu lär de inte komma åt bären! Jag har ju vissa förhoppningar om att det ska kunna mogna en och annan jordgubbe lagom till midsommar. (Bilden är klickbar)

Maken håller på och röjer i Dårskapen som vanligt, men jag har inte gjort mycket nytta idag. Jag känner mig lite avslagen och ur form. Det är väl kanske vädret som påverkar mig negativt. Jag får nog ta och skärpa till mig!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Känt, Väder. Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Mulen morgon ger en klar dag..

 1. Sofia skriver:

  Hej Ingrid!

  Du skriver så ofta att du ”måste skärpa mig”. Varför då?
  Varför måste man vara så duktig och göra en massa saker hela tiden? Jag vet att det tillhör mycket din generation, och att min generation snarare är motsatsen och är ganska lata. (Jo jag vet, jag generaliserar).
  Men joo, i ärlighetens namn så får jag oxå lätt dåligt samvete om jag inte ”gör nåt” (vettigt) om dagarna… 🙁

  Här har det regnat en skvätt på fm. Får se om det klarnar upp till eftermiddan.
  Var en sväng i stugan och då fick jag besök av en gråsparv ända inne i köket – inte mindre än två gånger!
  Jag tyckte det var lite väl fräckt, så Lukas fick tillåtelse att jaga ut den – med beröm för det! 🙂

  Nästa vecka är det ÄNTLIGEN dax för Gotlands-semester! Jag hojtar om vi har vägarna förbi!
  Kram Sofia

 2. Gunnel skriver:

  Jag vaknade i natt av att regnet öste ner. Nu är det i varje fall uppehållsväder, men mycket mulet. Vad är Dårskapen för något?

 3. skogsnuvan skriver:

  Så du har också ett jordgubbstorn. Jag har gröna kartar redan så om inte skatorna tar dom så har jag nog också en eller annan jordgubbe till midssommar. Jag har ett skatbo som granne så man vet aldrig. Tänkte kanske hänga lite foliebollar och annat krafs där som jagar bort. Nät tar jag inte till ialla fall. Är rädd att småfåglarna fastnar i det

 4. Gun skriver:

  Man skall unna sej att slappa emellan, mår mycket bättre sen och roligare att ta itu med saker. Mulet har vi haft, men nu försöker solen hitta fram mellan molnen.

 5. Margaretha skriver:

  Samma väder här. Regn skulle det bli. Regn har vi inte sett. Det skulle behövas.
  Blir påmind om att jag glömde sätta på nätet ovanpå mina jordgubbar i Småland. Får lov att ringa till snälla grannen och fråga om han kan kasta äver det. Alltid räddar man något.

 6. Kicki skriver:

  Nu är det slut för den här omgången med värme och sol. Idag har vi bara 14 grader, just nu regnar det från en jämngrå himmel. Tur att det finns att göra inne också 😉
  Kram

 7. Hejsan Ingrid !

  Tänkte på det vi får ändra namn,Du kan ju kalla oss Jordgubbsmor,
  Smultronmor,
  Hallonmor.
  Vinbärsmor eller något annat.
  Jag får väl kalla mig Getingmor,balkongens ena halva där har de nog ett bo,rör jag mig däråt,kommer det fram 15-20 st.Har anmält det till hyresvärden idag.Tror de byggt i spaljen.såg en krypa in där.Obehagligt.
  Jag har redan plockat av de som mognat i täppan.På framsidan är det bara blommor än, får nog pollenera dem själv.

  Kram Majsan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *