Någonstans inom oss

De senaste dagarna har jag läst Kajsa Ingemarssons senaste bok Någonstans inom oss och den gick verkligen rakt in i mitt hjärta och gav mig en liten känsla av att Åke kanske inte är så långt borta.

Jag tror inte på spöken och änglar, men vem vet vart vi tar vägen när vi lämnar jordelivet.

Var kroppen hamnar vet vi ju, men vart tar själen vägen, inte kan den bara försvinna?

Bokhyllan är uppdaterad!

På förmiddagen klädde jag på mig ordentligt och tog en promenad genom skogen ner till samhället. Det var mulet och blåsigt, men det har inte regnat någonting idag i alla fall.

Målet för promenaden var Jörgens Möbler där jag skulle köpa en gardin till terrassdörren. Jag valde en fransgardin, för Jörgen garanterade att inga flugor vågar sig på att försöka flyga igenom den. Så jag hoppas att han har rätt.

Ha en fin fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Böcker och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

15 svar på Någonstans inom oss

 1. mien skriver:

  Då ska jag genast åka till Jörgen och köpa en sådan gardin. Det där med att flugorna inte vågar flyga igenom den lät hur bra som helst!

  • Ingrid skriver:

   Gör du det Mien!
   Det fungerar jättebra med den här fransgardinen. Förut har jag haft en tunn nylongardin (för köksdörren på Stenstugu) men när det blåser fladdrar hela gardinen. De här fransar hänger snyggt och prydligt rakt ner och rör sig bara en aning.

 2. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Har varit inom din bokhylla igen och det du skriver om den senaste boken du läst av Kajsa Ingermarrson verkar intressant och lite utöver det vanliga. Vart själen tar vägen? Ja du, den sitter ju i hjärnan så den lär väl gå samma väg som resten av kroppen.

  Däremot så tror jag att de minnen vi bär inom oss ger en känsla av att ibland ”känna” närvaron av våra avlidna nära o kära. Jag kan än i dag höra mammas röst och se henne, men det är ju minnen och kanske det ger oss lite trygghet. Vore ju hemskt annars, om man inte upplever och känner närvaron av de som avlidit. Efter ett långt liv tillsammans med någon så vet man ju av erfarenhet hur tankar och svar kommer att bli och det känns fint.
  För inte har väl din farbror Knut varit farten och nypt dig i tårna 😉 Men efter ett sådant uttalande så minns du honom för evigt 😉

  Ah, jag trodde du skulle sätta in ett ”Myggnätsfönster” för att mota bort alla obehagliga flygfän men hoppas verkligen att flugorna har respekt nu för din fina fransgardin som inte får fladdra i vinden 🙁
  Efter vad jag kan se så är det en ljuvligt vacker Hibiskusblomma du visar upp.
  Dom är fina men knopparna har en tendens att ramla av, i alla fall här.
  Ha det så gott! Varm kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!
   Ja du var själen sitter och vad själen är för någonting kan man nog diskutera, men jag tror inte att den sitter i hjärnan i alla fall.

   Farbror Knut pratade ofta om det där, att han skulle komma och spöka för oss, men nej, jag kan inte säga att han har nypt mig i tårna.

   Den där fransgardinen hänger så vackert och vajar bara lite lätt i vinden när jag har dörren öppen. Hoppas nu att den håller flygfäna ute också.

   Jag fick den här hibiskusen på Mors dag av Bosse o Carina och det här var den första blomman som slagit ut. Hoppas att jag har tur med den.

   Kram, Ingrid

   • Agneta skriver:

    Visst kna man diskutera själen i evigheter, ett svårt ämne. Jag satte likhetstecken mellan själen och vårt känslomässiga jag och det sitter ju i hjärnan, Hypotalamus. Men som sagt, det finns många tolkningar och som du skriver, man ska nog inte grubbla för mycket över det där, håller med dig!
    Så har vi nog våra egna tankar om den saken också vilket är bra, tror jag.
    Kram, Agneta

 3. Anita Brehlin skriver:

  Klart att han är med dig då och då när du behöver det. Jag har varit med om så många saker i sällskap med människor som verkligen är mediala så jag vet att det finns mer än vad vi kan tro och förstå men man behöver inte förstå allt bara känna vad som känns riktigt och rätt.

 4. Ann-charlott skriver:

  Hejsan.. Tusen tack för tipset av boken, den måste jag bara läsa.. Här har vi haft ett dåligt väder i dag, små regn och i natt har det ös ner och blixtrat och dundrat.. Ha en fin kväll och en skön morgon dag. Kram Ac 😀

 5. Raija skriver:

  Hibiskusar är så fina och blommar ofta. Mina två blommar med jämna mellanrum och lyser upp köksfönstren.

  Visst var den bra den senaste boken med Kajsa Ingemarsson. Fick den i julklapp och njöt verkligen av den.

 6. >Kia skriver:

  Hej Ingrid Ja enligt min tro är själen evig, kallt har vi fått här också 9 + nu men värmen var lite i häftigaste laget tycker bättre om mig nu önskar dig en bra dag

 7. Hejsan Ingrid !

  Det är inte bara flugor, både getingar och humlor och andra flygfän som promt ska in och inspektera hur jag bor.

  Kanske In & Finn har sådan där trådgardin.

  Du får väl berätta hur många som fastnar i den.

  Kram Majsan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *