…går man på en och annan nit. Den här vaniljvispen köpte jag för att göra det enkelt för mig. Jag hade gjort en äppelkaka och tänkte att det skulle vara gott med lite vaniljsås till och ”alla” säger ju att vaniljvisp är så gott, så gott.

Det tycker inte jag! Den smakar inte bra alls och framför allt är den alldeles för söt. Ska man göra det lätt för sig är det bra mycket bättre att använda sig av pulversås, typ marzan, som man bara vispar ner i kall mjölk och vill man ha en riktigt god vaniljsås kokar man den själv.

Aldrig mera vaniljvisp!

Det har varit en ganska solig och fin förmiddag och när jag morgonpysslat färdigt gick jag ut på en promenad. Det var riktigt skönt ute, men ganska kyligt. Jag skulle ha behövt ett par handskar faktiskt, men det fick gå ändå.

En och annan lönn har fått riktigt fina höstfärger

Jag gick ut till Kalkungskajen, för nu är det väldigt länge sedan jag var där. Det är så fint och välordnat där tycker jag.

Vid bryggan låg det bara några småbåtar, men uppe på land var en större båt upplagd för vintervila.

Sen fortsatte jag ut till Barlastkajen också. Medlemmarna i Klintetraktens Framtid har gjort ett fint jobb där med bryggor, ett plank att söka lä bakom, bänkar och bord och en välrensad strandremsa, men där är väldigt långgrunt och geggigt i vattnet. Jag undrar om Balan verkligen kan komma att fungera som klintebornas badstrand?

Egentligen skulle jag väl suttit vid tv:n idag och sett på dopet av den senaste medlemmen i kungafamiljen, men jag är inte så rojalistisk att jag tycker att det är nödvändigt. Det kommer säkert att komma med i alla nyhetssändningarna senare idag.

Ha en skön söndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...