När lättjan får råda….

…går man på en och annan nit. Den här vaniljvispen köpte jag för att göra det enkelt för mig. Jag hade gjort en äppelkaka och tänkte att det skulle vara gott med lite vaniljsås till och ”alla” säger ju att vaniljvisp är så gott, så gott.

Det tycker inte jag! Den smakar inte bra alls och framför allt är den alldeles för söt. Ska man göra det lätt för sig är det bra mycket bättre att använda sig av pulversås, typ marzan, som man bara vispar ner i kall mjölk och vill man ha en riktigt god vaniljsås kokar man den själv.

Aldrig mera vaniljvisp!

Det har varit en ganska solig och fin förmiddag och när jag morgonpysslat färdigt gick jag ut på en promenad. Det var riktigt skönt ute, men ganska kyligt. Jag skulle ha behövt ett par handskar faktiskt, men det fick gå ändå.

En och annan lönn har fått riktigt fina höstfärger

Jag gick ut till Kalkungskajen, för nu är det väldigt länge sedan jag var där. Det är så fint och välordnat där tycker jag.

Vid bryggan låg det bara några småbåtar, men uppe på land var en större båt upplagd för vintervila.

Sen fortsatte jag ut till Barlastkajen också. Medlemmarna i Klintetraktens Framtid har gjort ett fint jobb där med bryggor, ett plank att söka lä bakom, bänkar och bord och en välrensad strandremsa, men där är väldigt långgrunt och geggigt i vattnet. Jag undrar om Balan verkligen kan komma att fungera som klintebornas badstrand?

Egentligen skulle jag väl suttit vid tv:n idag och sett på dopet av den senaste medlemmen i kungafamiljen, men jag är inte så rojalistisk att jag tycker att det är nödvändigt. Det kommer säkert att komma med i alla nyhetssändningarna senare idag.

Ha en skön söndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Matprat, Promenader. Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till När lättjan får råda….

 1. Znogge skriver:

  Håller med! Vaniljvisp är inte alls gott så jag använder alltid marsan om får en klick grädde som bonus! Halvfabrikta förvisso men betydligt godare!

  Kram

 2. Ulla Anderstedt skriver:

  Hej då halva söndagen nästan gått. Mysigt med bilder från dina promenader som vanliugt. Har själv gått idag men det är samma gåväg parallellt med Danderydsvägen så det är baa skog och skog. Håller med dig om att allt är för sött och ”sockerarter”. Nu har jag gått min promenad idag och det var skönt i solen. I morgon ska jag ha en lunch för två damer och jag var in och handlade. Ska också göra en äppelkaka till kaffet, men jag hittade Valios laktosfria ”gammaldags vaniljsås” och köpte den. Vet inte hur den smakar, men jag hinner inte något annat med läsande, stickande och idag också städande till i morgon. Annars gillar jag Valios produkter . Har börjat köpa deras Kefir , naturell, och sedan har jag tinade bär till, inget socker alls. Kefiren är något dyrare, men då vet jag vad jag får i mig. Har jag bråttom, kan jag ta ett halvt glas Kefir då jag ska ut. Prinsdopet var precis slut då jag kom in. Det kommer säkert repriser hela kvällen, men jag såg alla då de gi ck ut från kyrkan. Är verkligen inte royalist. Chris såg, som vanligt, besvärad ut.

 3. Ulla Anderstedt skriver:

  Kommentaren gick innan jag sagt hej då. Trevlig fortsättning på söndagen. kram 😀

 4. Eleonora skriver:

  Vaniljvisp – jag brukar bara vispa vispgrädde, smaksatt med vanilj. Då slipper man i alla fall ifrån den där unkna smaken.
  Vilken fin promenad du har gjort.
  Ha det gott söta du och stor kram
  Eleonora 😀

 5. Lambergsfrua skriver:

  Tack för fina höstfoton!
  Vaniljvisp är i mitt tycke lika onödig som vaniljyoghurt. Smakar bara sött och jolmigt.
  Jag har inte heller titta på dopet. Jag vet att det kommer en snutt på nyheterna i kväll. Det räcker för mig.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 6. Laila Östergren skriver:

  Håller med, vaniljvisp är inte heller min grej. Jag kör med marzan, snabbt och bra. Jag hade ingen koll på det där med barndopet men pratade med en kompis i telefon som skulle se det. Kom på att vi kunde ta lunchen framför TV:n så jag fick se det hela. Sen tog vi en tur till Fardhem, Hemse o Gerum och då blev det en skogspromenad på heden.
  Ha en skön söndagkväll.

 7. Hillevi skriver:

  Jamen, åh! Varför skrev du inte detta förra veckan! 😉 I min kyl står två paket, tänkte på takläggarna och ville förenkla lite. Jahapp! 😯 Jag brukar göra själv men hade för mig att Keldas var god förut, så jag tyckte jag kunde testa…

 8. Musikanta skriver:

  Jag gör alltid vaniljsås med Ekströms marsansås. Det blir alldeles utmärkt. Snabbt också. Vill man göra den extra god kan man ju vispa ner lite grädde i.
  Har haft en gudstjänst där kören har sjungit och jag har spelat så det har inte blivit någon tid över att promenera på idag. Vi åkte iväg 13.40 och var hemma vid halv sex…
  Trevligt hade vi med kaffe och lotterier och sång till gitarr. Det var ju tacksägelsedagen idag så det blev auktion på skördealster också.
  Kram från Ingrid

 9. Kraka skriver:

  Jag tycker att vaniljvisp är helt okej, men just Arla har jag inte provat. Men visst är marsan som man kokar bäst. Men om man bara ska ha något gott till sig själv är det allt bra mycket skrik för lite ull att koka och fixa…

  Kram

 10. Skånemejeriers vaniljvisp är faktiskt jättegod, tycker jag! Men det är klart att hemlagat alltid är bäst…
  Fin höstpromenad du fick!
  Kram, Monica

 11. Kicki skriver:

  Jag har inte testat Arlas vaniljvisp, men det finns många olika och skillnaden i smak är otroligt stor. Jag tror att det är Mildas jag brukar köpa, söt, ja, men helt ok i övrigt.
  Kram/Kicki

 12. Inger Johansson skriver:

  Hej!
  Jag ska helst inte äta eller dricka komjölksprodukter så jag köper Oatlys vaniljsås. Den är faktiskt väldigt god och jag är kritisk till mycket av de färdiga produkter, som finns. Prova den så får jag höra vad Du tycker!
  Kram Inger 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *