När solen skiner och det regnar…

…då badar Gud sina änglar påstod mamma. I dag kan man undra över vad han hållit på med egentlien, för på förmiddagen sken solen medan de snöade. Hade Gud helt slut på varmvatten?

Det har varit alla sorters väder i dag men här blev det inte så mycket av snön. Det var vitt på marken en liten stund, sedan var det borta igen, så vi har sluppit lindrigt undan, men jag hörde att det kommit mycket snö på sina ställen på ön. Två gånger i dag har jag varit på väg ut, men backat in igen då det precis börjat regna/snöa. Jag har onekligen haft dålig timing, men till slut kom jag iväg i alla fall. Lite regn har ingen dött av, men det blev ingen längre runda, utan bara Konsum tur och retur och så en vända in på Apoteket för att köpa sololja.

På förmiddagen höll jag på med ett angenämt arbete – jag strök sommarkläder, för det börjar bli dags för planering inför semestern. Skulle vädret svika, så har jag gott om läsning med mig och så har jag laddat ner Netflix, så att jag kan ha något trevligt att titta på om kvällarna. Jag ska starta med The Crown och sen får vi se….

Ha en trevlig fredagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, Väder. Bokmärk permalänken.

16 svar på När solen skiner och det regnar…

 1. Znogge skriver:

  Här kom det bara regn men i andra delar av vårt landskap har det snöat. Ibland kan strykning vara en riktigt angenäm sysselsättning faktiskt. Med Netflix och ”The Crown” så blir du inte besviken om vädret inte skulle leverera varje dag.

  Kram och god kväll!

 2. Gunnel skriver:

  Det låter gulligt att änglarna badar i solsken. Att stryka sommarkläder måste vara en trevlig sysselsättning. Kram

 3. Märtha skriver:

  ”Solen skiner och det regnar – då regnar det i morgon också” – så sade man i min barndom. Men visst har jag hört ditt betydligt gulligare uttryck också. Kanske det var en form av peeling idag ovanför Gotland? Här finns det plusgradig snö i överflöd… Det blir skottande i morgon också. Ha en trevlig resa, det låter lockande med dina planer….

 4. Geddfish skriver:

  Det är trevligt att packa, även om jag brukar skjuta på det in i det sista.
  Här har vädret varit ganska tamt, lite vitt och grått.
  Lockande med resplaner! Kram!

  • Ingrid skriver:

   Packar gör inte jag heller förrän i sista stund, men jag plockar fram lite efterhand om jag kommer på något speciellt. Jag ska vara borta i tre veckor så det gäller att planera rätt.
   Kram

 5. ”Hade Gud helt slut på varmvattnet?”, haha, det var fyndigt!
  Stryka tycker jag inte om att göra, men är det sommarkläder inför en solresa, så är det helt OK!
  Åh, så skönt det låter! Ja, just nu är man ganska trött på vädret. Ingen snö här än, men bara ett par mil härifrån, så varnar dom för hala vägar…
  Ha en skön fredagskväll, kram, Monica

 6. Anne-Lie skriver:

  När jag skrev mitt senaste blogginlägg på förmiddagen idag var det barmark ute, men sen kom snövädret. Det har snöat hela dagen, nu har vi ca 5-10 cm, det är så fint ute. I morgon ska jag ut med min kamera och fota. Det ska ju bli kallt också så snön blir nog kvar ett tag.
  Trevlig Helg!

 7. Lena i Wales skriver:

  Ja vädrets makter kan man inte rå på!
  Vågar knappt nämna hur vi har det i södra Spanien (sol och dryga 20 grader på terrassen).
  Hoppas vädret bättrar sig över helgen!

 8. Elisabeth skriver:

  Förståndigt hålla sig inne när det snöar. Låter bra att förbereda en resa söderut!

Kommentarer inaktiverade.