När solen skiner och det regnar…

…då badar Gud sina änglar, sa alltid mamma, när vädret uppför sig som det gör här just nu. Undrar om det var det Gud höll på med för en stund sedan?

Jag satt ute i den härliga sommarvärmen och lösta korsord och helt plötsligt blev min tidning alldeles full av regnstänk och det trots att solen sken. Det vara bara att plocka ihop stolsdynor och ta med tidningen och dra sig inomhus. Men det blev inte många stänk, jag hann inte mer än in, så var det färdigbadat. Det var kanske inte så många smutsiga små änglar idag 😉

Lite avslaget har det känts den här första dagen i juli och det är inte bara jag som känt mig så, maken har också varit lite ur form. Jag vet inte om det är vädret det beror på, men jag blir i alla fall påverkad när det är så här lågtrycksbetonat. För att muntra upp oss lite, så var jag ute och plockade jordgubbar och serverade dem med glass till och så har jag bakat kärleksmums. Vägen till mannens hjärta går ju genom magen sägs det.

Ha en skön fortsättning på fredagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nostalgi och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

27 svar på När solen skiner och det regnar…

 1. Hejsan Ingrid !

  Det var så gulligt att läsa om änglarna,de skulle Du sätta in på FB.Nu som först kom ag in, har hållit på med min nya mobil.

  Lurade på mig den, fast han visste för jag berättade att jag har en fotoblogg, ser inte ut som denna går att ha det med.Lät konstigt.Ska se om Babbi kan hjälpa mig, hon är förvarnad.
  W betyder walk.Men har ringt telenor om att få ett kontantkort.Så kan jag ha den gamla till det kanske.Men måste nog öppna en ny.eftersom jag har gamla nr.överflyttat.
  Idag kunde jag komma in på FB på mobilen, kul men pluttigt.

  Det är väldigt kvavt/klibbigt ute, men något regn har det inte kommit på dagen,mest i natt.
  Vi brukar ha nästan likadant väder.

  I morgon har jag mitt kryss,Melodikrysset, enda gången jag lyssnar på radio.Tänk förr hade man på lådan från morgon till kväll, då hörde jag bättre också.Skulle inte funka nu.
  Ha en fin fortsatt <Fredag
  Kram Majsan

  Far ner till stan och ser om han är där.på Mobilizera i Telgehuset.Nyöppnat.

  • Ingrid skriver:

   Hoppas du får reda ut det där med mobiltelefonen!

   Några regnstänk har det kommit och väldigt mulet är det, men regnet har ännu inte nått Gotland. Det skulle vara rent förlösande med ett ordentligt regn, för nu är det nästan jobbigt och klibbigt varmt.

 2. Henry skriver:

  Hej!

  Änglarna har inte hunnit hit ännu, men de kommer nog för det är jättemulet.

  Det behövs lite regn.

  Ha en skön fredagskväll!

  Kramar

 3. Margaretha skriver:

  Min mamma sa alltid att när det regnade samtidigt som solen sken kom det alltid en regnbåge (och det brukar nog stämma). Men sen sa hon också att då brukar tyvärr det ostadiga vädret hålla i sig länge. Det vill man ju inte riktigt tro på.
  Din liknelse med änglarna var finare.
  Visst påverkas man av vädret. Det har varit soligt och varmt här ända fram till precis nu, då de första regnstänken kom.
  Sitter och väntar på gäster från Stockholm, trodde de var i Linköping med fick precis ett sms där de sa att de forfarande satt i kö på Essingeleden. Ojoj, de har 37 mil kvar!!!
  Ha en skön kväll.

 4. Ama de casa skriver:

  Det var ju ett fenomenalt sätt att pigga upp sig på 🙂

 5. skogsnuvan skriver:

  Här regnar det idag och jag känner mig trött efter en mycket varm och intensiv vecka. Såna dagar som det varit är jag glad att jag har sjön att svalka mig i och tro det eller ej det var 23 grader i går kväll.

 6. Anne-Lie skriver:

  Vad gulligt sagt om änglarna….
  Trevlig Helg!

 7. Znogge skriver:

  Jag har hört en annan förklaringen men minns den inte. Kärleksmums är alltid ett säkert kort för godare kakor finns väl knappast!

  Får jag fråga vilka symptom Ludde hade med sin Borelia?

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Helt plötsligt när Bosse var ute med honom snubblade han med bakbenen och vinglade till och verkade orkeslös och trött på kvällen. Så dagen efter åkte Carina med honom till veterinären som genast tog borreliaprov.

 8. Gun skriver:

  Vilken fin förklaring, här borde dom nog få bada åxå. Kvalmigt så det förslår. Inte frös jag när jag packade bilen och förde första lasset lådor till nya hemmet:)

 9. BARBRO skriver:

  Hej Ingrid! Här dör vi nästan av värmeslag. Och snacka om kvalmigt.
  Vi vill ha RREENNGGNN.
  Ha en skön kväll. Kram.

 10. Agneta skriver:

  God kväll, Ingrid!
  Några änglar har inte visat sig här men de svarta molnen ligger som ett täcke vilket känns i huvudet! Kvavt som attan så det blir syrebrist vilket känns ordentligt.
  Nu blir det TV och Inspector Morse. Visserligen en av alla dessa eviga repriser, men inte alltid man sett alla avsnitt.
  Midsomer Murder, reprisen var inte så tokig och oväntat slut, hade jag helt glömt av. Tänkte på dig när jag såg alla skeletten i grottan och funderade över om du skulle drömma om att dom fanns i någon matkällare eller annat ställe på Stenstugu 😉
  Ha de nu så bra med goda bakverk!
  Kramen, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!
   Jag hade också en liten fundering på Inspector Morse, men vågade inte fresta makens tålamod med ännu en engelsk deckare på bästa sändningstid. Fast alternativen var verkligen usla. Nu har jag sett sista delen av en italiensk serie, Rebecka, på Axess TV.
   Jag klarade mig utan mardrömmar efter den senaste Midsomerprogrammet.
   Nu får vi se om det blir något regn i natt, för det ligger åska och lurar precis öster om Gotland.

   Kram och godnatt!

   • Agneta skriver:

    Precis! Uselt utbud på fredagar. Detta avsnittet av Morse är bra och nu är det paus.
    Axess TV är för mig obekant, i denna fastigheten är det vanlig kabeltv som gäller.Men det räcker gott o väl.
    Kramen

 11. Ailas skriver:

  Det var riktigt skönt med lite svalare väder, det har regnat här i natt! I natt ska jag kunna sova i min vanliga bädd utan problem, så skönt!
  Tittade precis på radarbilden och ser att det är åska på väg mot Gotland, så kanske försvinner det kvalmiga snart även för dig. Hoppas bara att inte ovädret blir för häftigt.
  Kram!

 12. Elisabeth skriver:

  Ofta går uppmuntran eller tröst via magen. Jordgubbar är verkligen gott. Vi har också satt i oss en del idag.

 13. Eleonora skriver:

  Du är då för gullig och sköter om Åke på det allra bästa och kärleksfullase sätt! Jag antar att du får varma känslor i retur!!

  Nog blir man litet däst i denna värmen. Jag klagar inte men det känns tungt att gå ut och gå med Viktväktarna dessa dagar. Jag vill nog gömma mig undan, men så har man det där samvetet och därför kämpar man på. 5 kg är avklarade med det ska bli fler! Nu har jag ju inte lagt på mig allt på en gång – så därför får det ta sin lilla tid att bli av med dem.

  Fortsatt skön sommar kära Ingrid. Kram på dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *